תחת עומס

4XORN

New member
תחת עומס

יש לי בודק סוללות של hangar 9 כאשר הסוללה מחוברת ישירות לבודק והיא מלאה הוא מראה לי 5.60 ותחת עומס של 1 אמפר מראה כ-5.40 אך כאשר אני מחבר את הסוללה לטיסן ובודק דרך כבל מאריך מראה לי בבדיקה 5.60 ותחת עומס של 1 אמפר הוא צונח לכ-4.70 השאלה למה?

sagife

New member
מחבר את הסוללה לטיסן ומדליק מקלט?

אם כן, התוצאה הגיונית- על הסוללה מופעל במצב כזה גם עומס ע"י המקלט והסרוואים המחוברים אליו, ובנוסף העומס החיצוני שאתה מפעיל דרך הבודק.

sagife

New member
דבר נוסף,

הירידה שאתה מקבל במתח מעידה על צריכה מוגברת מהסוללה (יותר ממה שהיא מסוגלת/בנויה לתת). אם תספר איזה וכמה סרוואים יש לך על הטיסן, ניתן יהיה לומר לך מה העומס שצריך להפעיל ע"מ לדמות מצב בו כל הסרוואים עובדים בכח מלא. זו היא למעשה מטרת בדיקה תחת עומס, לוודא שאין נפילת מתח כאשר מושכים מהסוללה את הזרם המקסימאלי שהיא תאלץ לספק בטיסה.

4XORN

New member
תשובה

5 סרוואים jr סטנדרטים דיגיטלים הסוללה היא 2500 מיליאמפר 4.8 ניקל מיטל

Flat spin

New member
לדעתי כולכם הולכים בכיוון לא נכון ../images/Emo22.gif

כמעט בטוח שיש מגע רופף באחד משני הקונקטורים של המאריך. נפילת המתח היא תוצאה ישירה של התנגדות גבוהה בגלל המגע הרופף. לבדיקה ולאימות ההשערה, חבר שנית את הבודק באמצעות מאריך אחר וראה מה קורה. אפשרות נוספת היא לחבר את המאריך הנתון ולנער בקלות את הקונקטורים ואת החוט לאורכו. אם יחול שינוי בתצוגת המתח בבודק, סימן שהבעיה במאריך ולא בסוללה. בהצלחה וספר לנו את תוצאת הבדיקה

4XORN

New member
כבל

האים כבל מאריך עבה יותר הבהדיוטי יספק תוצאה טובה יותר .המגעים לא רופפים אני בדקתי.

4XORN

New member
פיתרון

אכן ניפתרה הבעיה רכשתי כבל עבה יותר וחיברתי לטיסן והוא הפיל מתח מ-5.45 ל-5.14

sagife

New member
הוכחה ניצחת לאימרה הידועה-

אין חכם כבעל נסיון.

למעלה