תחשבו על זה

white russian

New member
תחשבו על זה

אז ככה - בשגרת ריצת שישי אחה"צ שערך בשלב שלושת רבעי הדרך (השלב שבו הרגליים מתחילות לכאוב והריאות כבר די מתרוקנות מחמצן ) עלתה במוחו של עבדכם הנאמן מחשבה (ארוע חריג בפני עצמו) - אני יודע שאחד הדברים שהופכים את אירו לדבר האמיתי (לפחות מבחינתי) הוא סיפור הלהקה המדהים והעובדה שסה"כ מדובר בחמישה חבר'ה שמבלים יחד כבר יותר מ- 35 שנים (פשט להפסקות קטנות יחסית) ומרות זאת המחשבה המוזרה הזאת עדיין הופיעה. ולעצם העניין- אם היתה איזושהי אשפרות שלאירו יצטרף חבר להקה נוסף - על מי הייתם חושבים? הערה - בשאלה הזאת אני לא מתכוון למוזיקאים שהייתם רוצים לראות מנגנים עם הלהקה אלא בעיקר לאנשים בהיסטוריה של הלהקה או אנשים שעזרו או השפיעו בצורה חריגה שבתור אות הוקרה היה יוכל להגיע להם הכבוד החריג להקרא BAND MEMBER. מפאת עצלנותו הרבה של הכותב - תרשו לעבדכם לשאול את השאלה ולענות באותה ההודעה- דעתי בנושא- אני חושב שהכבוד הזה מגיע לג'ק דאגלס- אני לא בטוח אם הוא בכלל מנגן על משהו אבל אני חושב שזה באמת מגיע לו על עבודתו רבת השני םעם הלהקה ודעתכם?

SaintJohn

New member
שאלה ממש טובה וקשה.

יש לדעתי 2 משפיעים עיקריים בהיסטוריה של הלהקה - ג'ק דגלאס וג'ון קאלודנר. ג'ק דגלאס השפיע בעשייה של האלבומים הראשונים חוץ מהראשון אבל גם בבובו, וג'ון קאלודנר היה המשפיע העיקרי בתקופת "גפן" של הלהקה, בשנות ה-80 וה-90. דגלאס השפיע על יותר אלבומי סטודיו, אבל קאלודנר עבד יותר שנים עם הלהקה. לדעתי המשקל בהשפעה של כל אחד מהם על הלהקה הוא שווה, ובלעדיהם (אפילו רק אחד מהם) אירוסמית' לא היתה נראית ונשמעת כמו שהיא, ואולי הם לא היו אפילו קיימים כלהקה היום. אני לא יכול להחליט למי מהם יותר מגיע התואר "חבר הלהקה השישי", הלוואי והייתי יכול לתת אותו לשניהם ושאירוסמית' יכללו 7 חברים. ונראה לי שלג'ק יש קרדיט בכמה שירים בודדים בנגינה על בנג'ו או כלי נגינה מוזר אחר באחד מהאלבומים המוקדמים, אולי DTL.

white russian

New member
מסכים אם שניהם

אבל מה שהטה (אצלי בכל אופן) אבל הכף לטובת ג'ק היה דווקא העשייה שלו בבובו משתי סיבות: א. נראה לי שכמו יין טוב הוא משתבח עם השנים ואני ממש אוהב את האלבום הזה יותר ויותר בכל שמיעה ומיותר לציין שהוא אחד מהאלבומים האהובים עלי ב. קטעי הוידאו מה DVD שבו מראים אותו עובד איתם על השירים: מצד אחד הם עושים דברים מאוד פשוטים ובסיסיים ומ צד שני - זה פשוט נשמע מעולה - and that i think in one sentence sums the music of AEROSMITH-the greatest american rock and roll band

Aeroguy

New member
ראס אירווין

כבר 10 שנים, הוא - לכל דבר ועניין - חבר הלהקה השישי. מנגן בכל הופעה על קלידים, לפעמים מנגן על גיטרה שלישית (אקוסטית בפינק, למשל), שר קולות רקע, ובאופן כללי אחראי לחלק גדול מהסאונד של אירו בהופעות. מעניין יהיה לי לשמוע את הדעה של "המשלחת הרשמית של פורום אירוסמית להופעות בגרמניה", שכוללת... מה, 6 אנשים או משהו כזה? זה מכובד מאוד!

AeroFan

New member
תפוז דפוק

כתבתי הודעה ארוכה,ככה זה שכותבים מהפלאפון, בכל מקרה גם אני מסכים עם זה

AeroTom

New member
אני עם גיא בנושא

ראס אירווין ללא ספק האיש הכי זכאי לדעתי לתואר "חבר הלהקה השישי". קבוע בהופעות כבר עשור ומוסיף הרבה לאקט הלייב של הלהקה עם הקלידים ותוספות אחרות. ג'ק דאגלס בהחלט איש שמגיע לו הרבה כבוד והוא גם תמיד היה חבר של הלהקה בנוסף למפיק. בעצם הוא משתייך לסאונד הכי אהוב עלי של הלהקה כשהעבודות שלו איתם הם מ-Get Your Wings ולאורך שנות ה-70 והחזרה שלו בעבודה על בובו. אבל בתור חבר להקה שישי אני חושב ש-אירווין בהחלט כך כבר כמה שנים טובות. אם להזכיר עוד מישהו אני אגיד את שמו של David "Pudge" Scott. היה עם הלהקה בתחילת הדרך לפני שקיבלו את השם אירוסמית'. כשהחבורה עוד הייתה הוא, סטיבן, ג'ו, טום וריי טבאנו. הוא בעצם אפשר להגיד המתופף הראשון של הלהקה המוקדמת, לפני שג'ואי הגיע (אחרי שסקוט עזב), הביא את השם ללהקה, בראד החליף את טבאנו והתחילה ההיסטוריה של ההרכב של היום. סקוט עוד הכיר טוב מאוד את טום וג'ו לפני סטיבן, כשניגן איתם בלהקות המוקדמות Pipe Dreams, Plastic Glass וכמובן האחרונה בהן- The Jam Band, שאותה סטיבן ראה אז ב-69 והחיבור איתו החל שהוביל לאירוסמית' בסופו של דבר. סקוט הוא גם אחד מ-3 אנשים בלבד כנראה שיש להם עותק מקורי של האלבום שה-Jam Band הקליטה ב-30 באוגוסט 1969 ב-Barn. שני העותקים האחרים נמצאים אצל ג'ו וטום.

למעלה