תחשבו על זה

kick ass70

New member
תחשבו על זה

רק בגלל החלום של אנאקין על זה שפאדמה מתה הוא התחיל להיות עצבני ורצה ללמוד את הכוח להחזיר לחיים בגלל זה הוא עזר לדאר'ת סידיוס להרוג את סמואל ל ג'קסון :) שכחתי את השם שלו... הוא הפך לסית' ומצער היא מתה.. אז אם הוא לא היה עושה כלום היא פשוט לא הייתה מתה מצער? כי לא הייתה לה סיבה להיות עצובה..? וכשחושבים על זה-למה ויידר כבר לא החזיר אותה לחיים בפרקים 4-6? ורציתי לדעת בהזדמנות זאת אם זה שהוא חלם על העתיד זה יכולת של כל ג'דאי? או של אנאקין בלבד או שזה סתם ככה..?

.......

הקטע עם החלומות- הסיוטים אותו דבר קרה לו עם אמא שלו הוא חלם על זה שהיא מתה ו-אכן היא מתה (ועוד בידיים שלו) ועכשיו זה קורה שוב תמיד חשבתי שאובי-וואן ויודה ידעו שיש לו חולשה לבני משפחה קרובים אליו ובגלל זה הם "זלזלו" בלוק ולא ממש אימנו אותו כמו שצריך כאילו, היה מספיק שאנאקין/ויידר ייראה את הבן שלו סובל ואז הוא כבר היה מראה את הטוב שבו

פלקט

New member
עם אמא שלו זה היה שונה

הוא לא ראה את העתיד אלא ראה את ההווה - הוא ראה אותה גוססת וסובלת, מה שאכן התרחש באותו זמן בו הוא חלם את החלום במחנה של אנשי החול, בו היא הייתה שבויה.

אני לא קשורה לכאן ../images/Emo9.gif

אבל חשבתי על זה בדיוק אתמול.. אם לא היו לו את הסיוטים האלה פאדמה לא הייתה מתה והוא לא היה הופך לויידר.. ואז לא בדיוק היו הסרטים הבאים..?

varty

New member
הסיוטים לא קשורים לזה שהוא הפך

להיות ויידר. מה שהפך אותו לויידר זה האופי החלש שלו. הוא לא הצליח לעמוד מול כאב של אנשים קרובים לו. אנשי הג'דיי אמרו לו שיהיה חזק ושמוות זה דבר טבעי כמו החיים ושהוא צריך לרדת מזה. אבל אופיו החלש הוא זה שהוליך אותו לחפש חוזק. הוא היה צריך להוציא את כל הכעס על זה שהוא לא יכול לבטל את המוות, לכן הוא הלך בצורה עיוורת לרוע ורק בסוף בפרק 6 לפני מותו הוא הבין שהוא נשאר בדיוק באותו מצב לפני שהוא הפך לויידר, חסר יכולת לשנות את כאביו האישים שלו, אולי יש לו יותר כח אבל הוא הפך לרשע ורצח מילוני אנשים כולל את אשתו. ג'דיי מאסטר או מתלמד שיש לו סיוטים יודע לקבל את זה כדרך חיים ולהמשיך הלאה גם אם זה לא נראה לו, הם יותר בוגרים ממנו. ולכן זה לא הסיוטים שהובילו אותו להיות ויידר אלא הוא עצמו, האופי האולטימטיבי והחלש שלו.

Upsilon

New member
לגמרי מסכימה. טוב, כמעט....../images/Emo58.gif

זה בהחלט האופי של אנאקין שהוביל אותו לצד הרע, לא מותה הקרב פאדמה. עוד לפני שבכלל כול הרומן בינהם התחיל, הוא כבר אגר משקעים מאמא שלו ומזה שאובי ואן מתסכל אותו. אבל לי יש שאלה אחרת, כול הכעס הזה, בגלל מה הוא? בגלל שהואפי של אנאקין, בגלל שהם התחילו לאמן אותו להיות ג'דיי בגיל מאוחר יחסית, בגלל שכנראה הוא תוצר לוואי של לורד אופל חזק במיוחד? הרהורים, הרהורים...

Je Cours

New member
זה לא יגמר לעולם....

אני פשוט שוכחת להחליף משתמש בלהט הרגע.... דאמט.... אני כתבתי את ההודעה למעלה, כמובן...

varty

New member
כל התשובות נכונות

אבל שורה תחתונה היא שהאניקן היה צריך תשומת לב גדולה יותר מאנשים אחרים. הוא תמיד ראה את עצמו המרכז. לכן אני לא חושבת שהאופי שלו מתאים לג'דיי אלא ללורד אופל... גם שהיה קטן, תמיד במרכז! גם בהדרכה יחד עם אובי וואן, תמיד הוא חשב שהוא צדק ותמיד הוא חתך את דבריו של האניקן. הוא אף פעם לא ממש למד מה המונח 'לטובת הכלל' אומר. לכן באופיו הוא הגיע למקום הטבעי שלו ושם שהגשר נפרץ הוא הוציא את כל הזעם שהוחבא כל השנים (הרג ילדים קטנים
ורצח המונים) הוא גם צריך היה מישהו שישלוט בו, הוא אף פעם לא יכול היה להיות מנהיג. הוא נשאר הילד הקטן שצריך אמא או אבא . האניקן בסוף פרק 3 מצא את מקומו הטבעי. מזל שיש את לוק שקיבל את הגנים הטובים של אמא שלו והציל את העולם מרוע.

KingpinEX

New member
זה לא ממש סיוטים

זה כאילו העתיד כמו שאומרים ג'די לא חולמים, הם רואים את העתיד.

bleach16

New member
גם אני חשבתי על זה...

אבל זה עלה לי לראש רק אחרי הניתוח הפסיכולוגי המעמיק שעשיתי לסרט... מישהו הזכיר את לוק בהקשר הזה ואמר שאובי-וואן ויודה "זלזלו" בו... מה ששמתי לב,התכונה המשותפת הכי בולטת של אנקין ולוק היא חוסר סבלנות, ולפי מה שראיתי,מי שזכה ל"זלזול" היה דווקא אנקין,שזכה לגישה של "אתה צוציק ואתה תעשה מה שאומרים לך".ולעומת זאת,על לוק היה הרבה פחות לחץ (אולי כי הם ראו מה קרה לאנקין והחליטו "מספיק ודי"...
) והוא פחות או יותר עשה מה שהוא רוצה,נתנו לו ללמוד לבד מהטעויות שלו (ובסוף הוא אכל אותה...) ונתנו לו להתמודד עם כל הפיתויים לבד... (זה הסבר קטנטן על קצה המזלג ואפשר להמשיך את זה עוד ועוד...)

kick ass70

New member
ולגבי כל הכוח

שווידר צבר עם סידיוס.. לא הוביל אותו למצוא את הכוח להשגת חיים.. זאתומרת שסידיוס סתם שיקר לו לא?? ומה הוא לא חשב על זה במשך הפרקים הבאים? לא רצה להחזיר את פאדמה כאילו?

KingpinEX

New member
הכוח הוא לגרום לאנשים לחיות יותר

לא להעיר אותם מהמוות.

kick ass70

New member
חחח אז די מתבקש..

הוא לא יכל לגרום לעצמו לחיות אחרי שהוא מוריד את המסכה כשלוק הוריד לו.. (הוא שהוא כבר עמד למות ממילא אני לא זוכר בדיוק..)

סידיוס אומר שם

שהוא יכל להציל אנשים אחרים אבל לא את עצמו. אני חושבת שזה תקף גם לגבי ויידר

למעלה