תחרות Sydney-Hobart הסתיימה..!!

Alex33

New member
תחרות Sydney-Hobart הסתיימה..!!

..בניצחון Skandia , הסירה האוסארלית, לאחר תחרות קשה וצמודה מול הסירה הניו-זילנדית Zana, שתיהן מדגם Super-maxi חדישות, חדשות ויקרות, באורך 30 מטר... מסלול היה באורך 620 מייל מרחק אותו גמעה המנצחת ביומיים,15 שעות ו14 דקות ,רק 15 דקות לפניZana . ברוב המשט המרחק בין שתי המתמודדות הממועדפות במירוץ זה היה קטן ממייל(!!) ורק פעם אחת הצליחה סירה אחרת,Grundig , לקחת את ההובלה לזמן לא רב.. 57 סירות התייצבו על קו הזינוק ב26 לחודש (שם..) ,בפעם ה 16 שמירוץ זה מתקיים והפעם רק 2 סירות פרשו, אחת מהן Nicorette , המנצחת של שנת 2000 לאחר שהתגלו סדקים בגוף ובקיל.. מי שעקב, שודרו קטעים קצרים מהמרוץ ב Eurosport ביומיים אחרונים, נקווה שיהיה בקרוב שידור של כל התחרות. (....ועל זה נאמר..ה-Christmas Regatta של הגויים הבלונדינים ביבשת הדרומית...
)

zina71955

New member
נפלא

התמונות נפלאות. כשאני רואה את המגדלור שמדרום ל מורטון ביי, אני נתקף געגועים. מלבד זה. Alex 33 שים לב. שתי המפלצות הללו מפליגות בראשי מצומצם ו Stay Sail. מבנה הגוף שלהן הוא לפי הגישה החדשנית למבנה תחרותי. אין Round Bilge אלא מבנה עם שפוע חד, cant , לכוון הקיל, קרוב לקו המים.

Alex33

New member
כן, ובהקשר למבנה שלהן..

גם הסיפור של סירות רחבות ושטוחות באופן מוגזם ( כמן OPEN 60 הישנות), גם מזה יורדים היום ברוב המקרקים וחוזרים לגופים יותר ..ארוכים יחסית לרוחב , במיוחד בחצי הקידמי.. יש להודות, כל הזמן יש שינוים והתפתחויות בתכנון סירות תחרותיות ומעניין לעקוב אחריהם ולהבין..

zina71955

New member
נושא המבנה

אכן כך. מענין, אם בוחנים את תווי הגוף של ה Racing Yachts של סוף המאה ה 19 ותחילת המאה ה 20, אפשר למצוא דמיון בין הקווים האציליים, קלסיים של כלי השייט הישנים האלה לבין הקווים של כלי השייט התחרותיים (גם מידות האורך דומות) המודרניים.

posner01

New member
מבנה

לדעתי מה שאתה מתאר הוא אשליה אופטית. קרקעית הספינות היא שטוחה יחסית עם round bilge. אין כאן חזרה לקיל הארוך ול slack bilges של הכלים היותר קיצונים במאה ה 19, פשוט בשל הדחיקה הקטנה מאוד של הסופר- מקסי המודרניות הללו (שרובן גם יפות מאוד - קשה לעשות רייסרית מכוערת באורך 90 רגל).מה שכן מזכיר יאכטה מהמאה ה 19 הוא הoverhang הארוך והנמוך בירכתים. בסידני הוברט יש גבול דירוג עליון של 1.61 ב IRC, מה שמחייב סירות כמו Skandia ו Zana לנסות לקלוע בגבול העליון, למשל ע"י קיצור אורך קו המים - כמו בחוקי הדירוג הישנים. ה Open 60 רחבות מאוד מכיוון שחוקי הדגם מגבילים אותן ל 10 מעלות הטיה מקסימלית בהעברת כל הballast הנייד (מים או קיל נוטה) לצד אחד ב static trim (לצד רציף, ללא מפרשים). לכן הן צריכות יציבות ראשונית עצומה, ומכאן הרוחב. נסיונות לעשות open 60 צרות לא עלו יפה.

Alex33

New member
Zana ודולפין..אבל שימו לב..

לכמות האנשים והמרחב העצום בקוקפיט של סירה ענקית זו...

zina71955

New member
אם אני לא טועה יש בכלי הזה 18 אנשי

צוות, אולי 20. הקוקפיט הזה לא מתוכנן לארוחת צהריים בים אלא למעבר מהיר של כל גוש האנשים הזה מצד לצד בתנועה ללא הפרעה + תנועה חופשית בעבודת צוות הכננות.

zina71955

New member
Sydney - Hobart Yacht Race

נחמד שדווחת על השיוט התחרותי הזה. מאחר ואני מכיר את האזור ועשיתי שם "שיוטי יום" בלבד אני רק יכול לדמיין לי את מהלך השיוט. הספינה המנצחת עשתה מהירות ממוצעת של 9.8 קשר, ואל יקל הדבר בעיניכם. מיצר בס הוא מעין ניקבה או משפך של גלים הבאים ממערב מאלפי מיילים וכשיש שם בתוספת סופת ה - "ווילי ווילי" יותר טוב להיות מול מסך המדיה. החברה האלה הם ימאים שאפשר להשוותם לתקופה של קפטן בליי והבאונטי, ללא כחל ושרק. הסירה שחזרה עקב גילוי סדקים בגוף ובקיל, מייצגת את מאמצי הים הכבירים שהסירות האלה סופגות, ומדוע תוחלת החיים שלהן קצרה. מרבית הסירות הללו נבנות מסיבי פחם, חזק פי כמה וכמה מסיבי זכוכית, ויקר עשרות מונים, וגם זה לא גובר על תוצאות פעולת הים.

sailorman

New member
X-MASS REGATTA VS. SSYDNEY

אף פעם לא משעמם בים !! לא נגמרה תחרות הכריסמס רגאטה שלנו וכבר מדברים על שיוט סידני הובארט. למיטב זכרוני ראיתי באחד השירשורים בפורום התייחסות לכריסמס רגאטה כאל תחרות צנועה בקנה מידה בינלאומי. ולא היא !!! אמנם סידני הובארט נערך בים הדרומי (שם קיץ עכשיו) וארכו שש מאות ומשהו מייל אבל תראו את הכיסוי והתהודה הבינלאומיים, תראו את כלי השיט הצוותים ההכנות האימונים והכסף הגדול שמושקעים שם. אם יהיו בכריסמס רגאטה אפילו רק חצי מכל זה, יש תחת ידינו ארוע שיט אדיר בעצמתו מה גם שהוא נערך בחורף על כל המשתמע מכך. ומכאן ללקחים שעל כל שייט להפיק, בין אם השתתף, ירצה להשתתף בעתיד, וגם אם לא ישתתף, בקשר עם תחזוקת כלי השיט, ביגוד, ציוד, מפרשים, אימונים וידע, של הסקיפר וגם של הצוות. ולכל מי שמתלבט האם יש ערך מוסף בהשתתפות בתחרויות מועדון כאן על יד הבית זו התשובה !! אני מניח שגם איזי ואורית יתייחסו לנושא בהרצאתם הקרובה. אז להתראות על המים בתחרויות המועדון

zina71955

New member
השוואה

לא, מחצית ממה שמושקע שם זה יותר מידי, אני מסתפק בעשירית. מחיר סירה אחת מתוך שלושת הראשונות נמדד במיליוני דולרים (לא אוסטרלים) ורק ספונסורים ענקיים יכולים להרשות זאת לעצמם. אגב, אל תזלזל בקייץ שם, לעומת החורף כאן. עוצמת הרוחות והגלים בקייץ שם לעיתים קרובות גדולה מאשר החורף כאן. יחד עם זאת אתה צודק במהות. אפשר להפוך את ה XMass Regatta שלנו למשהוא יותר תקשורתי, מקצועי ומרתק. Yavash ' Yavash. אנחנו רק שנתיים, הם קרוב ל20 שנה.

posner01

New member
Skandia הייתה ראשונה בקו...

אבל המנצחת של השיוט בהנדיקפ (והזוכה בגביע) בIRC היא "First National", סירה מדגם בנטו 40.7 - כמו של ים רייסינג. אולי אנחנו פחות רחוקים מהגויים ממה שנראה... (ואולי לא).

olahav

New member
מי שלא ראה

את נמל סידני ביום הזינוק של השיוט הזה לא ראה חגיגת שייט מימיו. אני הייתי ב-1995 מדהיםםםםםםםםםםםםם.

zina71955

New member
זה Port Jackson

נמל סידני נמצא מערבה מעבר לגשר. במפרץ שממזרח לנהר יש חגיגה כל יום ראשון. זה אכן מדהים.

למעלה