תחרות ציטוטים

תחרות ציטוטים

במיתוס מתקיימת תחרות של ציטוטים שאהבתם . נשמע מאוד נחמד. מה הייתם בוחרים?

כמה שעלו במוחי...

"יש שני סוגי של אנשים, אלה שאוהבים לישון ליד קירות, ואלה שאוהבים לישון ליד אלה שידחפו אותם מהמיטה"(קרת).
"מי שבולע את הסברסים עם הקוצים שלא יקטר שיש לו טחורים" (קרת).

ILet

New member
ציטוטים אהובים עלי

ההבדל בין איש ומלאך הוא פשוט, המלאך הוא בעיקר מבפנים, והבן-אדם הוא בעיקר מבחוץ [מר אל כאן אנה] יומי הראשון בצבא היה קשה כיומי הראשון בפנימיה. ניתנה לנו הרצאה קצרה על מחלות-מין מפי קצין אשר, מסיבה פרוידיאנית כלשהי, ניצב לפנינו במכנסיים לא רכוסים. [דזמונד מוריס: ימי ביבר]. השיפוט הוא הכושר החשוב ביותר שיש לנו. בעל-חיים או בן-אדם, יכולים להוסיף ולהתקיים יפה מאד בלי "גישה מופשטת", אך הם ייכחדו במהירות בהעדר שיפוט. [אוליבר סאקס: האיש שחשב שאשתו היא כובע]

danieljj

New member
אחד שאני ממש אוהבת

" לא אסתכל עוד על נערות יפות אלא כדי להיווכח שאת היפה מכולן" מהספר הנפלא אמה ויגואר של אריקה פישר.

Rivendell

New member
כמעט קניתי את זה היום!!!!

אבל המחיר המחריד גרם לי לשקול שנית, והחלטתי לשמוע קודם עוד כמה דעות עליו. אני מבינה שמומלץ

יש לי המון. יש לי מחברת מגיל 14

אז הנה כמה:
“I am not one and simple, but complex and many” – The Waves – Virginia Woolf “Do I contradict myself? Very well then I contradict myself, (I am large, I contain multitudes.)” - Song of Myself – Walt Whitman “The colours red, blue and green are real. The colour yellow is a mystical experience shared by everybody” – Rosencrantz and Guildenstern are Dead – Tom Stoppard “The world is changed, because you are made of ivory and gold” – The Picture of Dorian Gray – Oscar Wilde "I cannot hide what I am: I must be sad when I have cause and smile at no man's jests, eat when I have stomach and wait for no man's leisure, sleep when I am drowsy and tend on no man's business, laugh when I am merry and claw no man in his humour... If I had my mouth, I would bite; if I had my liberty, I would do my liking: in the meantime let me be that I am and seek not to alter me" - Much Ado About Nothing - William Shakespeare "If man could be crossed with a cat it would improve man, but it would deteriorate the cat" - Mark Twain​

קשה לבחור, אבל בכל זאת..

"הראיים והמשגלים נתעבים, מכיוון שהם מרבים את מיספר בני האדם" בורחס, "בדיונות". מטורף, לא? ראיים= רבים של ראי.

ILet

New member
עוד ציטוט יפה

מתוך ספר שכתב חבר שלנו על המתרחש במחלקה כירורגית בבי"ח בברוקלין: The surgical resident is like a mushroom: kept in the dark, fed shit, and expected to grow. and he does

ראיים

לחובבי הלשון באמת קיימת לימה כזאת, והיא מבוטאת re'a'im. (כמו רכסים, ולא כמו רביבים). אבל אני הייתי פשוט משתמש ב"מראות". ואם המין צורם (מראות ומשגלים) הייתי גם ממליץ על אורגזמות... מעתה אמור "המראות והאורגזמות נתעבות, מכיוון שהן מרבות את מספרם של בני האדם" בורכס, "בידיונות", תרגום חופשי...

Gur B

New member
אל המגדלור / וירג'יניה וולף

אלת הירח, שמתי לב שאת מוקסמת מוירג'יניה וולף... כמוני. הנה מספר פסקאות שיעוררו תאבון אצל מי שעדיין לא מכיר בגדולתה של וולף : (הן כולן לקוחות מהספר "אל המגדלור") אני מצרף אותן בהודעה הבאה כדי ליישר את האנגלית לצד שמאל. גור

Gur B

New member
...

"Do you write many letters, Mr Tansley?" asked Mrs Ramsay, pitying him too, Lily supposed; for that was true of Mrs Ramsay--she pitied men always as if they lacked something--women never, as if they had something. Looking along the level of Mr Bankes's glance at her, she thought that no woman could worship another woman in the way he worshipped; they could only seek shelter under the shade which Mr Bankes extended over them both. In a moment he would ask her, "Are we going to the Lighthouse?" And she would have to say, "No: not tomorrow; your father says not." Happily, Mildred came in to fetch them, and the bustle distracted them. But he kept looking back over his shoulder as Mildred carried him out, and she was certain that he was thinking, we are not going to the Lighthouse tomorrow; and she thought, he will remember that all his life. Was it not odd, she reflected? Indeed he seemed to her sometimes made differently from other people, born blind, deaf, and dumb, to the ordinary things, but to the extraordinary things, with an eye like an eagle's. His understanding often astonished her. But did he notice the flowers? No. Did he notice the view? No. Did he even notice his own daughter's beauty, or whether there was pudding on his plate or roast beef? Brooding, she changed the pool into the sea, and made the minnows into sharks and whales, and cast vast clouds over this tiny world by holding her hand against the sun, and so brought darkness and desolation, like God himself, to millions of ignorant and innocent creatures, and then took her hand away suddenly and let the sun stream down. For he was not going to talk the sort of rot these condescended to by these silly women. He had been reading in his room, and now he came down and it all seemed to him silly, superficial, flimsy. Why did they dress? He had come down in his ordinary clothes. He had not got any dress clothes. "One never gets anything worth having by post"—that was the sort of thing they were always saying. They made men say that sort of thing. Yes, it was pretty well true, he thought. They never got anything worth having from one year's end to another. They did nothing but talk, talk, talk, eat, eat, eat. It was the women's fault. Women made civilisation impossible with all their "charm," all their silliness.

danieljj

New member
נהנתי ממנו מאוד

המחיר אכן יקר 70 ומשהו שקלים אם אני לא טועה אבל הוא שווה כל רגע, אהבה קצת שונה עם הרבה מכתבים הרבה שירים ומה שעוד מאוד הוסיף לספר אלו התמונות בסוף הספר שמאפשרות לנו לראות אייך הן באמת נראו ואייך נראו חלק מהרגעים החשובים שלהן.

frustrated

New member
המממ...

"אם אדם רוצה לברוח מייסורי החיים, יהיה עליו לקחת חשיש" -פרידריך וילהלם ניטשה (תרגום שלי מאנגלית). בהחלט משפט מבדר של הפילוסוף המורבידי.

וקצת שלי

אושר הוא בכך שיש לך אפשרות לעסוק שעות ארוכות במה ששווה לעשותו אם אתה מחפש שעות קצרות וחופשות ארוכות הרי שאתה בעבודה הלא נכונה רובט היננלין לשוט לעבר השקיעה (מזיכרון אז בטח לא מדיוק) הפחד הוא קוטל הבינה. הפחד הוא המוות הקטן המביא כליון מוחלט. העמוד בפני פחדי. אניח לו לחלוף סביבי ובעדי. וכאשר יחלוף על פני אפנה את עיני רוחי ואראה את נתיבו. במקום שעבר הפחד לא יהיה דבר. רק אני איותר. פרנק הרברט חולית

rannot

New member
לו היייתי בת גישרית ועוד ציטוט.

לא בגלגול הזה... : ) וציטוט לא קט מ"הלם העתיד" של אלבין טופלר - "חישבו ומצאו, שאם נחלק את 50,000 השנים האחרונות של קיום אנושי לפרקי חיים באורך ממוצא של 62 שנה, נמצא שחלפו 800 פרקי חיים כאלה. מתוך 800 פרקי חיים 650 עברו על האדם בחשכת המהרות. רק בשבעים פרקי החיים האחרונים היתה אפשרות תקשורת יעילה בין פרק חיים למשנהו - בזכות המצאת הכתב. רק בששת פרקי החיים האחרונים זכו המוני האדם לחזות במלה המודפסת. רק במשך ארבעת פרקי החיים האחרונים ניתן למדוד זמן במידה מסוימת של דיוק. רק בשני הפרקים האחרונים התחילו משתמשים במנוע החשמלי. כמעט כל המוצרים החמריים שאנו משתמשים בהם בחיי יומיום פותחו במשך פרק החיים הנוכחי - פרק החיים ה 800."

ספרו של מארק טווין

The Tragedy of Pudd'nhead Willson מלא ציטוטים נהדרים שמופיעים בתחילת כל פרק (ועוד כמה מתוך הטקסט עצמו). מספקת קישורים לספר ולדף ציטטות של הסופר השנון.

een ogenblik

New member
"וילסון ראש כרוב" הוצאת גוונים

(למי שרוצה למצוא את הספר בעברית. יש מספר תרגומים, זה התרגום האחרון והזמין.)

Boojie

New member
לי יש שני תרגומים קודמים:

וילסון הטמבל ושכחתי איך קראו לשני.

למעלה