תחרות עיברית

jandi

New member
תחרות עיברית

היי
אני רוצה לכתוב בלוג, וזה לא פשוט עבורי, אוצר המילים שלי סביר אבל הייתי רוצה להרחיב אותו וללמוד להגיש את הדברים והרעיונות בשפה יותר נרחבת ומעניינת.
השאלה שלי היא איך אתם ממליצים לגשת לזה, התחלתי לקרוא אמנם יותר ספרים ואין ספק שזה עושה משהו, אבל זה גוזל המון זמן וזה שיפור שניכר רק לאחר תקופות ארוכות של קריאה, עכשיו...לא תמיד יש זמן וחשבתי אולי יש ספרים או קורסים שכדאי לעשות , האם נגיד קורס בכתיבה עיתונאית, או ספרים שאתם ממליצים עליהם במיוחד,
יש למשל עכשיו בטלויזיה תחרות השפה העיברית, לילדים אמנם, ויש שם כמה ילדים שמתאמנים באופן קבוע .
בקיצר, אשמח לעזרה.
תודה

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן, זו הדרך... אין דרכי קיצור או פתרונות בזק

קריאה קריאה ועוד קריאה, זו הדרך הטובה ביותר. קורס כתיבה יכול להעניק טיפים, לשפר את הסגנון ולשייף אותו אבל למיטב ידיעתי הוא אינו קורס בשיפור השפה או בהעשרת אוצר המילים ויכולת ההבעה, הוא לא מחליף את הבסיס, את מה שהכותב מביא מעצמו. כמובן, גם אלה יכולות חשובות אז אם נראה לך שקורס יכול לסייע לך, למה לא. אישית אני לא מכירה קורסים כאלה ולא התנסיתי בהם אז אין לי מה להוסיף בנושא.

לגבי הטלוויזיה, אם הכוונה ל"אלוף העברית" אני לא רואה איך התחרות הזו רלוונטית למטרתך... זה סתם שעשעון. אם מעניין אותך להשתעשע, באתר של מאקו יש גרסה ממוחשבת שאפשר לשחק בה וזה נחמד (אבל זה לא מה שישפר לך את הכתיבה).

jandi

New member
יש לימודי כתיבה מקצועיים

אולי יש פה מישהו שמכיר את הקורסים האלו,נגיד ב" מנשר " , אבל אני לא יודע מה רמת הלימוד שם,
או שאפשר להפנות אותי לפורום שכן מתאים לשאלה אם יש לך מושג?
תודה

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מכירה, צר לי... נסה לחפש בגוגל את שם המוסד

אולי אנשים כבר כתבו עליו. כמו כן לפעמים גופים כאלה יכולים לספק לך ממליצים (כלומר, אתה יכול לנסות לפנות אליהם ולבקש לשוחח עם בוגרי קורס שיספרו לך עליו).

אני לא מכירה פורומים אחרים מתאימים יותר לשאלה... אבל אתה יכול לנסות לברר בפורום "תרגום ועריכה" (אם כי אני קצת בספק אם מישהו מהגולשים שם היה בקורסים כאלה... לרוב מדובר באנשים עם כישרון טבעי וזיקה חזקה לתחום) או באופן כללי לנסות את פורום "שאלה קטנה", אולי במקרה מישהו שם מכיר.

נהורית1

New member
היי ג'נדי

השפה שלך נראית די בסדר כדי לכתוב בבלוג.
לא מבינה לשם מה אתה צריך שפה גבוהה. רוב
אלה שכותבים בבלוג, כותבים בשפת היום יום. אם
תכתוב בשפה גבוהה לא יקראו את מה שאתה כותב.
חוץ מזה, על איזה נושא אתה רוצה לכתוב? לשם מה
נחוץ לך ללמוד כתיבה? ובקשר לאוצר מילים, יש מילונים
שאפשר דרכם ללמוד מילים שונות וגבוהות בעלי אותה
משמעות, למשל מילון בבילון.

אגב, הלמידה הכי טובה זה תוך כדי עשייה, וזה מנסיון אישי.
תנסה.

בהצלחה ושבת שלום

jandi

New member
היי נהורית

בעבר כתבתי בלוג, אבל הוא לא היה מוצלח הבלוג אמור להיות משהו מקצועי בעיצוב, אולי לא בשפה גבוהה, אבל משהו ברמה מקצועית ומעניינת, שידבר לקהל, כי בתכלס יש הרבה בלוגים, השאלה מה נראה מקצועי ומה פחות לדעתי זה קשור המון ברמת הכתיבה של הכותב..
תודה וחג שמח

trilliane

Well-known member
מנהל
מסכימה איתך לחלוטין, אם כי ב"רמת הכתיבה"

החשיבות הגדולה יותר היא לתוכן; זו לא צריכה להיות כתיבה יוצרת, אמנותית, גבוהה או תקנית. לרוב די בכך שהכתיבה תהיה בשפה ברורה ולא נמוכה מדי. אני לא יודעת איך אתה כותב, אבל אם תרצה לתת קישור לרשומה שכתבת (ואתה חושב שהיא מוצלחת ולא ארוכה מדי) נוכל לקרוא ולהתרשם ואולי אף לתת לך הערות אם הבעיה אכן בכתיבה ואם כן מה צריך לשפר.

למעלה