תחרות מוזרה

gilad_no

New member
תחרות מוזרה

יש לי רעיון לתחרות קטנה. שכל אחד יעלה קטע קוד קטן לכאן. הזוכה יהיה זה שכתב את הקוד הכי *לא קריא* (שעדיין עובד ...)

צונאמי

New member
לדעתי יש לחלק את התחרות לשפות.

כי הכותבים ב-PERL לבטח ינצחו כאן כל שפה אחרת

צונאמי

New member
טוב אז יש זוועות גדולות מ - PERL

וזאת הסיבה שצריך לחלק את התואר "הקוד הלא קריא" בין השפות השונות. מה גם שיש שפות(תיאורתיות) שהתוכנית שמיצגת אותם זה בעצם מספר. וכל מספר מיצג תוכנית. אז אם ניקח את המחרוזת הבאה: דגןכוידגוןכיגןכידגןכיכם'גיכםגי ולמשל נסכום את ה- ascii code של כל האותיות נקבל גם תוכנית (מספר). למעשה כל תוכנית שתיתנו בכל שפה, התוכנית היא בעצם מחרוזת ולכן ניתן להפעיל עליה פונקציה כלשהי ולקבל מספר ... והמספר הזה כמו כל מספר אחר הוא תוכנית בשפה התיאורתית שלא נזכיר את שמה :p

הבהרה:

זה הטקסט המלא של תכנית שלמה ועובדת. הטקסט מכיל שורה אחת בלבד עם שני תווים: התו הראשון משמאל הוא רווח, השני q.

cyberia2ooo

New member
אמממ אני לא בטוח שזה פתרון מצולח

היות ואני לא מכיר את השפה, אז התשובה שלי יכולה להיות מאד רחוקה מהמציאות. אבל דבר ראשון המטרה היא גם קוד שעושה משהו.... לא סתם לא עושה כלום. ודבר שני, אם הקוד הזה כן עושה משהו, סביר להניח שהוא מאד ברור למי שמכיר MUMPS ואז זה מאבד מהאפקט.

גם מי שאינו יודע C יוכל לנחש

פחות או יותר מה זה if, else, for וכדומה. הפקודה שהיצגתי היא בערך מאותו סוג. היא ידועה כמובן לכל כותב MUMPS, אבל נראה מישהו שאינו מכיר MUMPS מנחש מה זה

gilad_no

New member
הכוונה הייתה לקוד לא קריא, לא מובן

אם אני אתן דוגמא מC++, אז זה כנראה יהיה קוד שמשתמש בטמפלטים, מקרואים ועוד דברים המקשים על הקריאה.

לכן ציינתי, שכאן

קוד הכי רגי שיכול להיות, בלי מקרואים, בלי טמפלטים, רק פקודה אחת רגילה ביותר. להלן רשימת פקודות C, והפקודה שהבאתי בשפת MUMPS היא פשוט מקבילה לאחת מהן:
if else return while a=5 ואם מישהו טוען שמה שהבאתי "קריא", נראה אותו מפענח מה זה!​

מה קורה שהודעות נעלמות?

הרגע הקלדתי ושולחתי הודעה, ואינני רואה זכר ממנה. והרי דוגמה נוספת של קוד רגיל ביותר בשפת MUMPS, שגם יעבוד (אני רק נאלץ קצת לשנות אותו כדי שיֵראה כאן):
r r i r r r w "5 boys"+"7 girls"​

חובבן

New member
תגיד, למה אתה משתמש בשפת M?

המקום היחיד שניתקלתי בו הוא בתיכנות של קופות רושמות. שמעתי גם שיש לשפה שימוש במכשירים רפואיים. למה השפה קרובה? Lisp, C, Java, Smalltalk או משהוא אחר?

אני לא מציע לך לנסות, כי...

...כי מי שמתחיל לכתוב ב-MUMPS, קשה לו להעלות על הדעת שאפשר לכתוב במשהו אחר!

לכל אפליקציה אפשרית

החל מחישוב תאריכים עבריים ובניית שרטוטים, וכלה בתכניות מסחריות רגילות כמו אשראית (שהוזכרה לא מזמן) במסגרת מערכות פיננסיות, שיכולת לראות אותה (בעקיפין!) למשל באותן קופות. שלא לדבר על נוחות וידידותיוּת השפה (לפחות לכותב
) עצמה, יש לה יתרונות אדירים בפשטות הגישה לעץ הנתונים שאין מהירה ממנה בישומים מעשיים על כמויות אדירות, בקלות היחסית של הגדרת מתקני קלט\פלט, באפשרויות הנרחבות המובְנות ב-MUMPS לביצוע מקביל של ישומים. להלן שתי דוגמאות של פרוייקטים שלא השתתפתי בהם, שיושמו בקלות מדהימה הודות לתכונות ה-MUMPS: 1. מערכת ההצעה בסובייט העליון של גורבצ'וב בסוף שנות ה-80. במחשבים רגילים לחלוטין הותקנו לוקלית קווי קלט לכל הכפתורים, ולקרוא בו זמנית את כל הלחיצות לאותו מסד נתונים - זה משחק ילדים ב-MUMPS. 2. קריאת ועיבוד נתוני מכשירים רפואיים בבתי החולים בארץ. כל מכשיר חדש פשוט מחברים בקו למחשב רגיל, ה-MUMPS קורא פיזית את הנתונים בלי כל בעיות, ומעבד אותם בקלות, הודות לחוברת ההדרכה של יצרן המכשיר, בדיוק של סיבית.

sadde1

New member
הנה קוד אמיתי ב ++C

בד"כ הקוד שאני כותב הרבה יותר קריא. אבל הנה קוד אמיתי מאפליקציה מבצעית:
// the most complex expression i've ever wrote!! (((*pwCBIter)->m_pWidget)->*(*pwCBIter)->m_WidgetCB)(this);​

למעלה