תחרות לויקיפדיה

perhay

New member
תחרות לויקיפדיה

היום גיליתי שגם לwalla, יש גם אנציקלופדיה חינמית. האם מישהו נעזר בה? נראה לי שזה די בתחילת הדרך. ניתן להתרשם כאן.

DGtal

New member
זה לא תחרות, זה פשוט ויקיפדיה

וואלה מצאו שיטה בה, בתנאים מסוימים, ויקיפדיה מאפשרת להם לשים את התוכן שלהם בעטיפה של וואלה. הערכים זהים.

perhay

New member
תודה על ההבהרה

ראיתי שהפורמט דומה, אבל חשבתי בכל זאת שמדובר במשהו שונה, כי לא טרחתי לערוך השוואה. ודרך אגב, באיזו מידה אתם משתמשים בויקיפדיה? עד כמה היא נשחבת בעיניכם כמקור אמין ומוסמך?

חייםלוי

Member
מנהל
ויקיפדיה טובה למידע ראשוני בלבד

והיא לא מהימנה. אפילו המייסד של האנציקלופדיה אמר שאין לסמוך עליה. אני משתמש בה כדי למצוא תאריכי לידה של מחברים מתוך הנחה שפה לא יהיו הטעיות. בנושאים שאני מכיא אני יכול לדעת אם המידע שם נכון או לא. בנושאים אחרים בודקים עם מקורות אחרים.

Sapientia

New member
היא לא מהימנה../images/Emo35.gif../images/Emo10.gif

הייתי בטוחה שכן. אכזבה
אגב, היום נתקלתי במשהו בשם "ויקיטקסט". מישהי חיפשה את הצהרת זכויות האדם והאזרח מ-1789 (המהפכה הצרפתית), ולא ידעתי באיזה ספר לחפש לה את זה. חיפוש בגוגל הוביל אותי לגרסאות שונות ב"ויקיטקסט". אני מניחה שזה מבית היוצר של הויקיפדיה. נתקלתם בזה כבר

perhay

New member
מהימנות של ויקיפדיה

תודה לך sapientia פעם ראשונה, אני שומעת על ויקיטקסט, וזה נראה לי מאד, מאד שימושי. במבט ראשון וחטוף, כבר מצאתי שם דברים מאד מעניינים! ולגבי המיהמנות של ויקיפדיה, בזמן האחרון שמעתי מפי מישהו מוסמך, שהדברים השתנו מאד בזמן האחרון, שיש ביקורת צמודה, שאי אפשר לבצע שינויים בטקסטים, וגם אם בטקסט המקורי יש טעות כלשהי, ומישהו מעיר על כך, באופן מיידי, זה מתוקן. אז לדעתי, אין לכם מה לחשוש!.

חייםלוי

Member
מנהל
אלה פשוט טקסטים מקוריים ולא הגיגיו

של כותב אלמוני ולכן אמינים, כמובן.

גילי 10

New member
שאלה לחיים לוי

פרויקט בן יהודה - יופי של פרויקט. יש לי שאלה - למה נדרש להקליד את החומר הרב הזה, למה לא סורקים את החומר המותר בפרסום (לאחר 70 שנה ממות המחבר) ?

DGtal

New member
על מהימנות ויקיפדיה

במאמר ב-Nature מישהו ערך השוואה בין הבריטניקה לויקיפדיה באנגלית ב-47 ערכים מדעיים. התוצאות הראו שרמת הדיוק בשניהם שווה עם יתרון קל לויקיפדיה. היתרון והחסרון בויקיפדיה הוא המספר הגדול של העורכים. יש ערכים מאוד מפורטים, עם דף שיחה ער ומעמיק, ועל ערכים כאלה, שבאו מקונצנזוס של המון אנשים אני סומך (לא לציטוט במאמר, אלא לידע אישי). כל מאמר שהוא חדש, קצר, ללא הפניות והרחבות חשוד, וכבר מצאתי טעויות מביכות (שתיקנתי כמובן). לפי ההגיון הזה ויקיפדיה באנגלית, מלבד בערכים איזוטריים, כנראה אמין (ותמיד שווה לבדוק את דפי השינויים והשיחה), ואילו בעברית, מלבד בערכים ותיקים הייתי מסתייג יותר. זו דעתי האישית. אגב, זו שאלה מצויינת לעבודה: בחר 3 ערכים בויקיפדיה, נתח אותם ע"פ הקריטריונים להערכת אתרים - האם ערך זה נראה אמין בעיניך?

סקיפי

New member
הפוך..

נמצאו שלוש טעויות בממוצע בערך בבריטניקה, לעומת ארבע בויקי. וזה אומר יותר מהסטטיסטיקה היבשה: בבריטניקה נמצאו מאה ועשרים טעויות, בויקיפדיה מאה שישים.

סקיפי

New member
איך נגדיר "שגיאות"?

הבעיות לא נמצאות בתאריכים ובדברים הטכניים, אלא בדברים האחרים - תהליכים וגורמים ושתו'. כשלעצמי אני חושבת שקשה לנסות לעשות כאן סטטיסטיקה.

למעלה