תחרות כשרונות

לא מבינה למה יכלה ללבוש משו קצת פחות חשוף

ולא בגלל שהיא שמנה או משהו. גם אם הייתה רזה והייתה יוצאת ככה מול הקהל זה היה קצת צורם לי. אבל סחטיין וזה :)

הבנתי שצריך שרירים מגה חזקים לרקוד ככה

אז כל הכבוד לה!
וניק קאנון חמוד, אפילו אם הוא קצת DOUCHE

קליספרה

New member
ברור שצריך - אבל אין לה מספיק שרירים חזקים

בשביל להחזיק את המסה שלה
וזה נראה רע ומרושל בהתאם.

בהחלט נראה רע... לא חשוב עד כמה את בטוחה

בעצמך, את צריכה גם קצת מודעות עצמית
אבל היא כן החזיקה את עצמה למעלה וכשעשתה את עמידת הידיים וקפיצת עם השפגט ממש יצא לי "וואו"

קליספרה

New member
אני במקרה מכירה (מבחוץ) קצת את התחום

ריקוד מוט שהוא אחד הפעילויות הגופניות היותר קשות שראיתי.
היא עשתה כמה נסיונות של להאחז בעבוד וגם אני כשראיתי אותה הפוכה אמרתי וואו. זה לא פשוט לאף אחת להתלות הפוך על אחת כמה וכמה להחזיק מסת גוף גבוהה.
אבל אנחנו לא מדברים על התוכנית "סחטיקה על המאמץ" שאז יש מצב שהיא היתה מקבלת ממני שאפו גדול, אנחנו מדברים על תוכנית כשרונות.
בחיאת, להחזיק את עצמך לשנייה על עמוד הופך אותך כשרון?
את ראית איזה הבזק של כישרון שם?

אני חייבת להגיד שלא

אבל אני מעריכה את היכולת שלה להחזיק את עצמה ככה... לא הייתי מתנגדת שיהיה לי שרירים שכאלה=)

לא. סורי

היא עברה את גבול הטעם הטוב. היא קריקטורה מעוררת גיחוך ונראית כמו בובת סמרטוטים בלי תווי פנים ובלי תווי גוף. לא יכולה להסביר את זה אבל הרגשתי מבוכה גדולה עבורה. גם כשאת שופעת ולא מוכנה ללכת עם סמרטוטים אוהליים, את לא תעשי מעצמך קריקטורה, ולא תחשפי ולא תבליטי חלקי גוף בעייתיים (אני מקווה כך עבור כולנו) בארץ אף אחת לא היתה חושפת את עצמה בצורה כזאת, וטוב שכך.

Blue Rose

New member
לי היא נראית כמו בחורה שנהנית...

יש לה תווי פנים, חיוך מאוד נחמד, ובטח שיש לה תווי גוף...יש לה תווי גוף של אשה שמנה...
אני לא אגיד שזסו היתה הופעה מעולה...אפילו לא טובה במיוחד....אבל אין לי ספק שהיא מיוחדת, ובתכנית הזו לפעמים זה כל מה שצריך...

במה שונה הבחורה הזו משמנה בבקיני? עד כמה היא שונה ממני (שלדעתי שמנה ממנה) בבגד הים שלי?

חבל שנשים בארצנו לא מרגישות חופשיות כמוהה....

הקטע הוא שהיא לא ברחה מהביקורת, להגיד לא היית מעולה זה לא רע, כנראה צפתה את זה ובכל זאת אמרה - יאללה!
אפילו אחרי שדחו אותה היא נשארה ושיחקה וצחקה, לראות אדם שנוח לו עם גופו זה לא קריקטורה....גם אם זה אדם שמן...זה פשוט כל כך לא נתפס. היא לא רקדנית מעולה- אבל וואלה - לא האמנתי שהצליחה לטפס בכלל...אני לא הייתי מצליחה...ואילו תרגילים...והשפגט בסוף...תגידי לי שזה לא נראה כואב...והיא מחייכת ומרגישה סקסית על הבמה...אני לא צריכה יותר מזה בשביל לחייך....

והשאלה היא- אם זו היתה רזה שרוקדת לא משהו בבגדים חושפניים- האם היא היתה קריקטורה?

רוזי! שהצטלמה לא פעם חשופה מאוד, ואף פעם לא חשבה שיצא קריקטורה...

העובדה שהיא נהנית לא עושה את זה פחות רע

תעשי פעם בגוגל fat sexy women או obese sexy women את תראי שם מופעים אנושיים לפעמים בתנוחות מיניות חושפניות ומביכות כל כך שאת תרצי לנער את אותן נשים איך הן העזו להצטלם ככה. אני לא מעזה להביא לפורום דוגמאות...וכן אישה רזה שתצטלם ככה תראה הרבה יותר טוב והרבה פחות מגוחכת ופתאטית. כמו שנאמר כאן סחתיין על האומץ, יש גם להסתכל במראה ולדעת להציב את הקווים האדומים. עם כל האומץ וכל הלגיטימציה שנשים שמנות לוקחות לעצמן מבלי להתנצל, צריך גם שיהיה חוש מידה. וטעם טוב. השירות שהיא עשתה לשמנות הוא שירות גרוע שמדרדר אותנו עשרות שנים אחורה. אפשר לוותר על כמה סנטימטים של חשיפת הגוף, אבל לעולם לא לוותר על הכבוד שלנו כבני אדם. שומן לא נועד כדי להתריס מול החברה במופעים הזויים. בשביל זה יש לנו חשיבה שמשם בלבד צריך לבוא השינוי בחברה של היחס לשמנים. בשום פנים ואופן לא ע"י גיחוך ופורנוגרפיה של הגוף השמן, אלא ע"י כיבודו.

קליספרה

New member
זה הכל עניין של קונספט ואמונה

את מאמינה שהיא נראית רע כי ככה מלמדים אותך לחשוב מגיל אפס אז ברור שקשה לך עם זה

היא לעומת זאת וגם רבים מאיתנו בחרנו שלא לקנות את הקונספט ששמן זה מכוער - ולכן אנחנו לא מגיבים באותה צורה כמוך בעיני לפחות היא נראתה בסדר גמור - לא מצאתי שום דבר איום ונורא בהופעתה מלבד עצם ההופעה כמובן - כי לרקוד היא לא יודעת

ולגבי הארץ - היום או נכון יותר אתמול ישבתי בשפת הים מכלול המידות בבקיני היה פשוט מרגש. נהנתי לראות כל-כל הרבה נשים בביקיני שחלקן שמנות מאוד ובחלקן גם מבוגרות מאוד - סביב השבעים ואולי יותר.

לדעתי

אני לא אומרת ששמן זה מכוער - אפריורי. יש נשים שמנות שהסקס נוטף מהן, ובגדול, אשה מלאה הרבה יותר סקסית בעיני (ולא רק בעיני) מאישה ריקה. חחח... שלא יהיה לך צל של ספק - אני אוהבת את הגוף שלי, ואני חושבת שאני סקסית ואני גם משדרת את זה החוצה. אבל ללכת עם ביקיני...בעינויים לא תשכנעי אותי. אין בזה שום יופי בעיני - ביקיני הוא בגד שנועד לרזות, לא למבוגרות ולא לשמנות. אני למדתי שאני לא צריכה לגחך את ההופעה שלי, ע"י התרסה ויזואלית ופרובוקציה בכדי לקדם אהדה והעלאת המודעות והלגיטימציה לאנשים שמנים . גם לא על ידי רחמים כמו הבחורה שהופיעה אצל אמנון לוי. אני לא זקוקה להבלטה שתיצור רק אנטגוניזם ולעג. אני צריכה להיות אסטתית ומלאת ויטאליות, עם בטחון עצמי ועם תחושה פנימית שאני שווה.

Blue Rose

New member
להיות שמנה זה טוב ויפה, כל עוד השומן מכוסה?

אני לא אומרת ששמנות חייבות להיות עירומות או לעורר סנסציות או מה שלא....
אני אומרת שאין כל רע בשמנות האלו, כמו שאין כל רע ברזות כאלו וגם בזקנות כאלו...

מי אני שאגיד לאנשים אחרים מה ללבוש? שאגיד שהם קריקטורות בגלל הלבוש שלהם? גם על הפאשוניסטות הגדולות ביותר בעולם אני אגיד אותו הדבר- מי הן? למה הן לבושות מושלם כל יום?אופנה זה ענין של דעה- וזכות כל אדם לדעתו בנושא. זכותך לדעתך- וזכות הבחורה בבקיני להרגיש סקסית באיך שהיא לבושה ואיך שהיא זזה...

מה שמפריע הוא שאת חושבת שהזכות שלהן לחשוף את גופן היא לא רק לא לגיטימית אלא מגוחכת ברמות שיגרמו נזק לתדמית האשה השמנה...

או שהבנתי משהו לא נכון...אבל כרגע נראה שאת אוהבת את הגוף שלך- רק כל עוד הוא מוסתר בחזות אסתתית (מה עם הט' ו-ת' במלה הזו...?) והשאר "מוקרן" מתחושה פנימית....
העירום היפה - אני מקווה - נותר לאירועים אינטימיים יותר...

חבל לי שאת כותבת ככה ועוד על גבי הפורום הזה...את בעצם אומרת שגוף שמן שווה פחות מגוף רזה- ואין לדעתי פחות נכון מזה...גם אם זה רק בחשיפה...

רוזי! שמקווה שהבינה לא נכון...

הכרחת אותי לחשוב

אנחנו מכוסים, כולנו...ותעשיית הכיסוי היא התעשיה המשפיעה והמרוויחה ביותר בעולם. והיא משפיעה עלינו, על הטעם שלנו - בין אם נרצה להודות בכך ובין אם לא. באשר ליופי - אין לי מושג מה זה יופי, אני רק יודעת לזהות אותו כשאני רואה אותו. את שואלת אם זה טוב ויפה להיות שמנה, כל עוד השומן מכוסה? תלוי למה את קוראת מכוסה. שוב, נתון לפרשנויות. אני יכולה לומר על עצמי ששנים ניסיתי להסתיר ולכסות, עד שהרגשתי שניתנה לי לגיטימציה חברתית (משהו קרה בחברה ביחס לשמנים ובמיוחד לשמנות, אין שום ספק בכך) להראות את מי שאני ולהתלבש צמוד בצורה שמבליטה לי את הקימורים. אף פעם לא הלכתי צמוד כל כך וצבעוני כל כך - כמו שעכשיו, ולא תמיד אני מרגישה שזה נכון לי. לראיון עבודה, לפגישה חשובה, לישיבה, לדייט - אלך תמיד עם בגד שהכי מחמיא, כן - מסתיר אזורים פחות טובים ומבליט אזורים יותר טובים. אין רע בשמנות, אין רע בזקנות או ברזות שדופות...אבל כמו שארגיש לא נוח אל מול אישה רזה בת 80 על גבול השדפון שהולכת עם ביקיני, ככה ארגיש גם אל מול שמנה מאוד, נניח. לי אישית יש בכלל בעיה עם חשיפה...

אני לא אומרת לאנשים מה ללבוש. מי אני? ברור שאפשר לבקר כל אחד וכל אחת גם אם היא רזה וחתיכה. אני רק אומרת מה גורם לי לתחושה נוחה ומה לא. כמו התמונות באינטרנט. מה חשבה אותה אישה שמנה מאוד מאוד שהצטלמה כשהיא כורעת על ארבעותיה? אני מתביישת בשבילה.

אני לא אמרתי שהזכות לחשוף היא לא לגיטימית. אני אמרתי שנוצר נזק תדמיתי ויש אנשים שנראים מגוחכים מרוב שהם רוצים להראות, לחשוף ולהתריס. (קריאה לתשומת לב באמצעות פרובוקציה) זה לא קשור לשמנים דווקא. אבל על שמנים באופן אוטומטי הכי קל לרדת. שימוש בהתרסה ויזואלית, פרובוקטיבית לעיתים - לא תקדם את האג'נדה של שמנים שנלחמים על הכבוד שלהם ועל הלגיטימציה שלהם ועל הזכויות שלהם. ככה לא בונים אסטרטגיה, לדעתי בכל אופן.

אני אוהבת את הגוף שלי כי הוא שלי וכי אני בריאה וכי הוא גורם לי המון הנאה חושנית וכי הוא מתפקד כמו שאני רוצה. אבל להגיד לך שאני לא רוצה לרזות? זה לא יהיה נכון. לא תמיד נוח לי פיזית, ואני רוצה להוריד קצת. אבל לראשונה בחיי אני רוצה להוריד בצורה מבוקרת, ובשום אופן לא ארצה לרזות כך שאוותר על הקימורים שלי שבעיני הם מקסימים... עליי ועל כל אישה שמנה. ולא - אין לי בעייה עם העירום שלי...אבל לגמרי בפרטיות...

מה שווה יותר? גוף שמן או גוף רזה? שוב אני לא יודעת מה זה יופי עד שהגוף שלי אומר לי, זה יפה וזה לא יפה. יש רזות מכוערות ויש שמנות יפהפיות. יש שמנות שהלכו רחוק עם השומנים והגיעו למשקלים של 200 קילו ויותר. וזה כבר נראה כמו פריק שואוו, ולא - זה רחוק מלהיות יפה. בדיוק כמו שיש אנורקטיות שנראות זוועה מהלכת. אולי האיזון היא הדרך הנכונה....

ובכלל השאלה היא לא מה "שווה" יותר.... אנחנו בני אדם - והיופי שלנו הוא הרבה מעבר לקבוצת איברים כאלו או אחרים. מה החברה תופסת כשווה או כיפה? כולנו יודעים...נדמה לי שאריסטו שניסה להגדיר יופי, אמר שיופי זה שימושיות. כסא הוא יפה כי הוא שימושי. ההגדרה הזאת מתאימה לתקופות של מחסור במזון, שאז אישה שמנה היתה אישה בריאה ושורדת, ולכן יפה. היום - שפע המזון כל כך מטורף, ששומן נתפס כלא אטרקטיבי, ומעניין הקשר בין הדברים. הרופאים גם טוענים שאדם שמן הוא אפריורי לא בריא או פחות בריא מהרזה. גם הקשר הזה לא תמיד מתקיים וכבר ראינו אנשים רזים שכל מחלה אפשרית שקיימת נדבקה אליהם ושמנים בריאים ועם כושר טוב.

מקווה שלפחות ניסיתי להתמודד עם השאלות הכלל לא פשוטות שהצבת.

Blue Rose

New member
יש הבדל בין ריאיון עבודה ...

לחוף הים....

אם אבוא לחוף בשמלת קוקטייל (לא שיש לי מושג מה זה...) זה לא יתאים...
אם אבוא לריאיון עבודה (לא כמצילה) בבגד ים...זה לא יתאים...
יהיה לי מ אוד לא נוח לראיין גבר או אשה ולא משנה איך הם נראים אם יבואו אלי בבגדי חשפנים...אבל לריקוד על עמוד...זה בהחלט מתאים...

במצב של אחד על אחד זה אולי משנה מה "לא נוח" לי....אבל כשבוחרים להופיע מול קהל...בין אם בים או על במה...לדעתי הרבה יותר משנה מה נוח למופיע....לדעתי היה מאוד מביש אם היא היתה לבושה בחולצה ומכנסיים קצרים, כי ככה לא מתלבשים לריקודים כאלו....זה כמו שילבישו בשימלת קוקטייל (למה זה נתקע לי בראש????) רקדנית בטן...זה פשוט לא הולך ביחד...

מה חשבה אישה שמנה כשירדה על 4? שהיא לא פחות סקסית מאשה רזה על 4..? אתמול אני (אומנם לא בעירום, אבל בהחלט בגופיה די חושפנית) הסתובבתי על 4 בג'ימבורי כשרדפתי אחרי הקטנטן...לא מבינה במה אני שונה מהאימהות הרזות שם? אז במה היא שונה מהעומדות על 4 הרזות?

אני הייתי נמנעת מלקרוא לאנשים פריק שואו...

וראיתי גם נשים יפות מעל 200 ק"ג. לאחי בצעירותו היתה תמונת עירום של בחורה שהייתי מעריכה מעל ל- 250 ק"ג שוכבת עירומה ומחייכת...זאת בחורה שמשדרת כזה רוגע, יפה מאוד, ועם חיוך הורס...אח שלי מגיל 16 ועד שעבר למגורים עם מי שעכשיו אישתו- הביט יום יום בתמונה הזו בהנאה....פחות בגלל סקסיות ויותר בגלל שהיא פשוטה ויפה! (גם הבחורה וגם התמונה) אין בה אף טיפת שואו...

את גם אומרת שאת לא יודעת מה יפה...אבל את יודעת שמעל למשקל מסויים זה לא יפה. אז היופי זה (בין היתר?) גם אלמנט של משקל אצלך...

ולדעתי הציטוט של אריסטו ממש לא אומר מה שאת חושבת...זה יותר על יופי-של יצירה אומנותית כשניגשים ליצור אותה. עם זאת, אני מבינה מה שאת מנסה להגיד אבל חושבת שזה לא קשור לדיון...יופי אצלי הוא בעיני המתבונן...

אני מנסה לחדור לסיבה שאת חושבת שאשה אחת שמנה בלבוש חושפני היא מגוחכת/קריקטורה/פוגעת בתדמית הנשים השמנות/מה היא חשבה לעצמה...וכו'...וזה בניגוד לאשה רזה שעושה בדיוק אותו הדבר....

עופר 123

New member
פה נמחקה תמונה...

שהטיעון שלה אמור להיות שנשים שמנות עירומות הן פריק שואו. מעבר לזה שפריק שואו הוא מונח טעון כל כך למי שקצת יודע מה ההיסטוריה מאחוריו, אין מקום לדברים כאלה בפורום.

אהמממ

עופר
טוב שסייגת ש"הטיעון אמור להיות " .... דע שבעצם המחיקה אתה אומר משהו שסותר את מה שאתה מצהיר עליו בפומבי כמנהל...

אני לא כתבתי שנשים עירומות הן פריק שואו. ויש לי גם דוגמאות מצולמות. כן אמרתי שמשקל ו/או מראה מסוים ו/או פוזות מסוימות - לא אמור להיות מוצג בפומבי. שוב, לדעתי - זה רק יוצר אנטגוניזם,. ויש לי הרגשה שכל אדם פה, בינו לבין עצמו, יודע בדיוק איפה עובר גבול הטעם הטוב או לפחות הסביר. לא רק שתמונות כאלו פוגעות במסר, הן ממסמסות אותו לגמרי. באשר לאישה הספיציפית המצטלמת לה בסבבה, שיהיה לה בכיף. אני לא משטרת תמונות באינטרנט.

קראתי באיזה בלוג שמפרסם תמונות מהאינטרנט, טענות קשות לבעל הבלוג על פרסום תמונות כאלו ואחרות בהן נוצרת תחושה אצל הצופה של "מה היא/הוא/הם חשבו לעצמם כאשר הסכימו לחשוף חריגויות שונות" (לא קשור לשומן דווקא...) בעל הבלוג טען שההחלטה להיחשף היתה של המצולם, הוא בחר בה, ואף נהנה ממנה. ולכן הטענה בדבר חוסר כיבוד המצולם, ע"י חשיפתו בבלוג, אינה תופסת. האישה שהבאתי פה נראית במוד סבבה לגמרי, ולכן אין בי בוז כלפיה. אני הייתי בוחרת אחרת, זה הכל. מכאן ועד לשכנע אותי שהמראה הוא יפה ואסטתי, המרחק גדול.

למעלה