תחרות כשרונות

Blue Rose

New member
בעיניך- האם את יפה?

ועכשיו בעיני מישהו שאוהב רק סגנון בר רפאלי- האם את יפה?
ועכשיו בעיני מישהו שחושב שבר רפאלי "מלאה" (ולצערי יש כאלו) - האם את יפה?
ועכשיו בעיני גבר שנמשך לגברים- כשהסקסיות (קימורים) שלך פחות רלוונטית- האם את יפה?
ועכשיו בעיני ש(כנראה)שמנה ממך- האם את יפה?
ועכשיו בעיני אותה בחורה ששמת את התמונה שלה בכזה בוז- האם את יפה?

עד כמה כל השאלות האלו שינו את כמה שאת יפה בעיני עצמך?

עד כמה הם ישנו את כמה שאני יפה בעיני עצמי ואלו שאוהבים אותי כמו שאני?

עד כמה זה ישנה לאותה בחורה שאת בזה לה ולבן זוגה ש"חולה על ה-הרבה-תחת" שלה?

יופי הוא בעיני המתבונן...אין רק יופי אחד (בהחלט לא בסגנון "שימושי") ואין מתכונת ליופי שכוללת בתוכה רזון...זה רק מה שמכתיבים לנו.

רוזי! שחבל לה שהבינה קודם נכון...
 
יופי

דווקא השימושיות משרתת אותי היטב ביחס אל הגוף שלי. הגוף שלי יפה כי הוא שימושי. כמו שאמרתי - הוא גורם לי להנאה חושנית רבה, הוא מביא אותי ממקום למקום, הוא גורם לגבר מסוים לריגוש חריף, הוא בריא.
ולשאלותייך
אני יפה לפעמים ולפעמים לא. תלוי במצב הרוח
בעיני מישהו שאוהב סגנון בר - אני לא יפה מספיק
בעיני מישהו שחושב שבר מלאה - אני גם לא יפה מספיק
בעיני גבר שנמשך לגברים? אין לי מושג איך הומואים תופסים יופי של אישה
אני חושבת שאני יפה בעינייך
בעיני הבחורה ששמתי (ולא בבוז) אני גם משערת שאני יפה

השאלות האלו לא שינו במהות את מה שאני מרגישה כלפיי עצמי. יש לי הערכה עצמית טובה שנובעת משילוב של מראה פנים וגוף.

את שואלת עד כמה ההשתקפות שלנו בעיני אחרים קובעת את התפיסה העצמית שלנו על היופי שלנו. אני חושבת שהרבה. אדם יודע שהוא יפה רק אחרי שקיבל תגובות מהחברה הסובבת אותו. ואם החברה הסובבת מאדירה גוף רזה, הרי ששמנים ירגישו שהם לא עומדים בסטנדרט החברתי. אותו דבר להיפך, בחברות שמעריצות נשים שופעות, רזות ירגישו פחותות ערך.

מה שאני חושבת על אותה בחורה לא רלוונטי לאיכות חייה ולבחירותיה, כמו שבעיני לא רלוונטי מה חושבים עליי חובבי המראה השדוף.

לא תמיד יופי הוא מושג שמתקיים בעיני המתבונן. יופי זה דבר מדיד. (אני מדברת על מראה פנים כרגע) אין לי כוח עכשיו לפתוח את הנושא הזה, אבל נעשו על זה מחקרים.

מסכימה איתך שאין יופי אחיד לכולם.

את המשפט "אין מתכונת ליופי שכוללת בתוכה רזון" לא הבנתי...
 

polegra

New member
ואני חשבתי שתגידי שאני מעל 200 ויפה


יפה וסקסית אפשר להרגיש בכל גודל גיל מין וצבע
אוהבת את תמונת הערום שלי מהלוח שנה ההוא יותר מרוב התמונות שלי כי היא משדרת משהו אחרת

ליופי אין משקל אבל היופי הוא אכן בעניי המתבונן וכל אחד וטעמו אין לשפוט גם על זה גם אם לפעמים החברה והקודים שלה הם אלה ששמים לנו את העדשות שדרכן אנחנו מסננים את המידע מולנו

טלי
 

עקשנית25

New member
אז מה כן אסטרטגיה?

כתבת לצערי "
אני לא אמרתי שהזכות לחשוף היא לא לגיטימית. אני אמרתי שנוצר נזק תדמיתי ויש אנשים שנראים מגוחכים מרוב שהם רוצים להראות, לחשוף ולהתריס. (קריאה לתשומת לב באמצעות פרובוקציה) זה לא קשור לשמנים דווקא. אבל על שמנים באופן אוטומטי הכי קל לרדת. שימוש בהתרסה ויזואלית, פרובוקטיבית לעיתים - לא תקדם את האג'נדה של שמנים שנלחמים על הכבוד שלהם ועל הלגיטימציה שלהם ועל הזכויות שלהם. ככה לא בונים אסטרטגיה, לדעתי בכל אופן.
"


מה כן אסטרטגיה?
להגיד להם כן כן כן נחנו גם רוצים להיות כמוכם. אנחנו רוצים להיות נורמלים גם! כולנו רוצים לרזות אבל אנחנו עצלנים! תרחמו עלינו!
כן, בוא תמיד נתכסה בשבילכם כדי שלא יהיה לכם לא נעים להסתכל עלינו.

אני אעשה השוואה איומה להומוסקסולים:
כמה נחרדו האנשים מסצינות ותמונות נשיקה בטלוויזיה של 2 גברים?
וואלה, אני בעצמי מצמצתי בהתחלה פעמיים לוודא שעיני רואות טוב מה שאני רואה.
וכשהסתכלתי אל האנשים סביבי וגיליתי שגם הם מובכים... הבנתי.

זו לא התרסה? מה פתאום בטלוויזיה? במדיה? מה פתאום!!!
חתונה הומולסבית? צמחו לי קרניים כמעט מההפתעה.

אז מי ניצח בסוף הא? הם קהילה צבעונית, שמתריסה כל הזמן, במצעדים בשואו ובחוצפה.
וואלה ניצחו לא? מהביבים שהם התחבאו בהם הם היום מרימים ראש.

ככה עושים. ככה מנצחים. גם אם זה כואב. שלום לפעמים מגיע אחרי מלחמה.
וואלה, אני נלחמת. ואת מה?
 
מלחמה

לא רחמים, לא מסכנות, לא "אנחנו הכי רוצים להיות נורמלים וכמוכם". אני מבינה שבאיזשהו שלב בחיים, האדם השמן אומר לעצמו, חלאס עם המלחמה האבודה מראש, עם הגנטיקה, עם ההרגלים, עם האכילה הרגשית. אני מי שאני וגם אם עמוק בפנים לא ממש טוב לי ככה, זה מה שיש, ועם זה צריך לנצח. הייתי שם בחשיבה הזאת, ועכשיו אני בכל זאת עושה דיאטה ומרגישה שזאת המלחמה הפרטית על החיים שלי. כי כבד לי ולא נוח לי ואני מפחדת מסיבוכי השמנה.
אין לי מושגבאיזו אסטרטגיה צריך לנקוט. חכמים ממני ומנוסים ממני ניסו מן הסתם ולא הצליחו, מעבר להצלחות נקודתיות בקרב בני משפחה וחברים. אני לא רואה שמנים יוצאים לרחובות למצעדים, וקוראים - תנו לשמנים לחיות...למה? כי שומן לא יוצר את האנטגוניזם והפוביות העמוקות שיוצרים הומואים ולסביות, את הרחמים שיוצרים ארגוני תנו לחיות לחיות ודומיהם, ובכלל - חמלה אנושית בסיסית. כולם יודעים ששומן זה מצב שהוא הפיך, ולכן אולי כל כך קל לרדת עלינו, כי הפתרון הוא בידיים שלנו. מעבר לכך - לשמנים אין רייטינג. אף אחד לא צופה את השמנים ממטר. לכן אמרתי שאסטרטגיית ההתרסה לא הובילה לשום מקום טוב יותר, מעבר להצלחות נקודתיות.

את משווה להומואים...נקודה אחת למחשבה היא הויזואליות שלהם. אלו אנשים יפים מאוד בחלקם, רזים וחתיכים. וכאלו קל לנו יותר לעכל. אין מה לעשות, אנחנו בנויים להעריץ יופי.... ובאשר להתרסה, דווקא כשהם הפסיקו עם כל הפרובוקציות הסטראוטיפיות המאפיינות (לבוש קינקי, אופן דיבור מאנפף, שפת גוף מוגזמת, לוזריות כלכלית-חברתית, נשים עם החצנות "גבריות" וכו') הם "הרגיעו" את החברה,קודם כל ויזואלית ומשם גם תודעתית. ברוב חוכמתם הם גם נקטו ב-"if you can`t beat them, join them" ובדרך זו - קיבלו עוד לגיטימציה חברתית ע"י יציאה מהגנים הציבוריים, הקמת ארגוני תמיכה לנוער, והכי הרבה - חתונות והבאת ילדים לעולם. איך לי מושג איך להשליך מכאן לעניין של השמנים. זה מאוד מסובך, אולי בגלל שהויזואליות שלנו לא אחידה, וכנראה שהמסר שיכולה להעביר אישה מאוד שמנה לעומת המסר שיכולה להעביר אישה מלאה בלבד - שונה מאוד, ויוצר תחושות שונות אצל הנמענים.

עוד בעיה אופיינית היא, שאם מגרדים עמוק בפנים, הרי שאין אישה אחת שמנה בעולם, שאינה שואפת לרזות. התנודות הרגשיות האלו והיחסים האמביוולנטיים ביננו לבין השומנים שלנו - מפריעים לנו להתקדם באסטרטגיה אחת נבחרת וממוקדת מטרה.
 
אני רוצה להאמין שיש יופי בכל מקום

וגם אצל האישה הכי שמנה בעולם תוכלי למצוא נקודות יופי אם רק תסתכלי דרך עיניים בלי משקפיים עכורים מהדעה הרווחת כיום...
אין שום דבר מכוער באישה ששוקלת 200 קילו או יותר וזה לא פריק שואו. זאת אישה פשוט עם יותר מה לאהוב.
ואם את לא חושבת שהיא יפה, זה לגיטימי - כי יופי הוא סובייקטיבי גם.אבל מכאן לקרוא לזה פריק שואו זאת הגזמה.

ולסיום אני רוצה לציין, שיש סיבה שבאתרי פורנו יש קטגוריה לאנשים שמנות - וזה כי יש דורשים לקטגוריה הזאת.
 

AnOracle

New member
היי אני נגד ביקיני

גם על רזות!
החשיפה המוגזמת לשמש ממש מסוכנת
ולבישה של בגדים חושפניים קטנטנים קצת לוקחת מהאור והכוח שלנו בתור אישה, מפתה ומסתורית...
תמיד חשבתי שנשים רזות בבקיני ובבגדים חושפניים נראות גרוע...
אני מבינה מחשוף עמוק על נשים עם חזה שופע, אחרי הכל זה בלתי נמנע וסקסי לאללה
אבל לחתוך ולקצר בגד כדי לחשוף עור... זה קצת... איך להגיד את זה... זול?
 

קליספרה

New member
אין סתירה - לא דיברתי על דימוי עצמי

אני מדברת על תפיסת מותר ואסור לפי כללים חברתיים הנכונים למקום.
מאז ומתמיד היו אנשים שנצמדים לכל מה שמלמדים אותם לגבי מה נכון ומה לא נכון כתורה מסיני וכאלה שבועטים בכללים וחושבים אחרת - רואים את זה לאורך כל ההיסטוריה של האופנה. - (יש ספר מד"ב מרתק של קוני וויליס "משכוכית" שמתמודד מאוד יפה עם רעיון הקבעון ואז המהפכים באופנה).

כמו שאמרתי אתמול ישבתי בשפת הים וראיתי נשים מבוגרות ושמנות בביקיני ולרגע זה לא נראה לי נלעג, אין לי ספק כי התופעה הולכת ומתרחבת, ונדמה שאכן מדובר בסוג של בחירה אופנתית חדשה שאותי היא מאוד משמחת, ואגב זה לא מפתיע שזה קורה עכשיו.

בדור הקודם נשים שמנות אכן נדרשו להסתתר אחרי אוהלים. עכשיו שגם את כותבת "אני לא בעד אוהלים" זאת אומרת שהתפיסה שלנשים שמנות מותר להראות קווי מתאר של הגוף תפסה וחילחלה - עכשיו מגיע השלב הבא של מרד האוהלים והוא "די להסתרה ולבושה".

אני לא באה לנסות לשכנע אותך לעזוב את מערכת הטעמים המוטבעת בך - את זה צריך לרצות - ואדם באמונתו יחיה


לעומת זאת אני מאוד מקווה שהמגמה הזאת תלך ותתחזק ככה שבעוד עשור או שניים לא יצליחו להבין את הקטע ששומן היה משהו שנדרש להסתירו כמו שאנחנו לא מבינים את הטאבו על חשיפת ברכיים
 
אם זה מרד האוהלים - אני איתך

וגם את "די להסתרה ולבושה" אני קונה לגמרי. זאת רק הדרך שאנחנו לא מסכימות עליה.
 

עקשנית25

New member
לדעתי ביקיני הוא לאף אחת :)

מה זה הדבר הזה....

גם אם הייתי רזה לא הייתי שמה, לזה שואפים?
בשבילן את לא מתביישת? בחורות שהולכות די ערומות בחוף.
אם זו לא הבלטה... התרסה... גם של רזות אז מה כן???

בשבילי ביקיני זו המצאה שלא תעלה על הדעת בכלל :)
 

kagome10

New member


למה בכלל לחשוב שיש איברים בעייתיים, ששמן זה לא יפה? כי כך כולם אומרים?
 

קליספרה

New member
אני חושבת שהבחורה התבזתה

מדובר בתחרות של טלנטים - כשרונות
אם כל הכבוד לאומץ שלה ולזה שטוב ונוח לה בביקיני - (שזה תענוג לראות).
כשאת באה להתחרות כרקדנית את צריכה לדעת לרקוד.
וכשאת באה לרקוד ריקוד מוט - יש דרישות מאוד ברורות לריקוד כזה שמבדילים את החובבניות למקצועניות - והרמה שהיא הפגינה היתה של מתחילה לא מחוננת במיוחד אז לבוא לבמה ולהופיע עם זה???
קצת ביקורת עצמית בנאדם...
 

Blue Rose

New member
ראית את שלב האודישנים?

מגיעים לשם הכל מהכל...אפשר לצחוק עליהם, להגיד שהם מגוחכים ולהגיד שהם רק רוצים את הרגע שלהם באור הזרקורים...אבל זה הם...וזה לא רע...זה אפילו משמש למטרות הבידור שלנו...

רוזי! שיוצאת להגנתה של הבחורה....
 

קליספרה

New member
כן ראיתי - ואני ממשיכה לראות

בגלל רגעי קסם נוסח פוטס או סוזן בויל.

לעומת זאת, כל אותם עלובים שעולים לבמה סתם לקבל תשומת לב פתטיים בעיני.
תוכנית כשרונות צריכה להתרכז בכשרונות ולא ברודפי רגע תהילה גם אם משמעותה להיות ללעג וקלס.

וכמו שאני מרגישה את עליבותם של כל אחד מהליצנים האלה
ככה אני מרגישה לגבי האישה הזאת וכמו שאני לא רוצה שהמשקל יהיה לאישו בקיפוח כך אני לא חושבת שלשמנות מגיע הנחה רק כי הן שמנות.

אין לה לא את הטכניקה ולא את הכשרון
לתפוס מקום על הבמה.
ומכאן שמקומה לא היה שם.
 

polegra

New member
הדבר היחיד שעלה לי לראש זה- אני רוצה גם !!!!!

הלוואי וידעתי לרקוד ולעשות דברים כאלה זה נראה לי מדליק בטרוף!!!

נכון...היא לא זזה מי יודע מה...ולא היא לא הטעם שלי (וגם לא חושבת שהיא שמנה אלה מלאה אבל זה סיפור אחר)

התעוזה האומץ החיוך היכולות הפיסיות וגם להנות

מקנאה, דפנטלי!!!

טלי
 

polegra

New member
גם כשלא הייתי שמנה עמידת ידיים היה מחוץ

לתחום עבורי...לא רוצה לחשוב על זה היום עם המשקל שלי חחחחחחחחחחחחח
מקסימום ידעתי לעשות גלגול...אני מוכנה להתגלגל מצד לצד במיטה זה נחשב? :)

אולי אחרי שאוריד קצת אנסה שוב ....מסתפקת בלרקוד רגיל :)

טלי
 

קליספרה

New member
אצלי ריקוד זה אפילו לא בסקאלת

הדברים שאני חולמת עליהם, יש לי גמישות וחן של פיגום


אבל אם יש לך את החן הטבעי ובעיקר את הרצון
כל השאר זה עניין של חוזק שרירים וטכניקה
וזה משהו שאפשר להשיג בעבודה קשה
אני שונאת ספורט באופן בסיסי אז להתנדב לסבול מבחירה
מממ מזוכיסטי מידי בשבילי
 

Blue Rose

New member
אני חושבת שכל דבר כזה שלומדים אותו...

זה הורס את ההנאה...

אני נהנית לרקוד...אם אלמד לרקוד- לא אהנה באותה מידה...

עמידות ידיים וגילגולים אני שומרת לבריכה...שם זה ממש בכייף...נכון שעמידת ידיים לא עשיתי מחוץ למים...

אבל אני זוכרת שעשיתי בכייף עמידות ראש....

רוזי! שעושה שני גילגולים ברצף במים! ומי שרוצה הוכחה צריך לבוא למפגש!
 

קליספרה

New member
גישה נכונה רק כשאת לא מעוניינת להתקדם


יש דברים שנחמד לבד אבל את יכולה להתקדם עד גבול מסוים מנקודה זאת ואילך צריך טכניקה והדרכה כאשר לימוד של טכניקה נכונה מקפיצה אותך
וכשיש קבוצה טובה שאת אוהבת להיות איתה יש לזה ערך מוסף ענק

ושישי של לפני ראש השנה זה ממש לא זמן שאני אפילו יכולה לשקול בריכה
 
למעלה