תחרות כלבים

תחרות כלבים

למישהו יש ניתוח לשיר הזה? זה אחד השירים הכי יפים ששמעתי בחיים אני בערך כבר שנה חורשת עליו וכל פעם שאני שומעת את המילים ממש קשה לי להבין מה הוא ניסה להגיד בשיר.

TEENAGER1

New member
ברוכה הבאה../images/Emo13.gif

וכן, זה אכן שיר מיוחד גם לדעתי, אני לא יודעת להסביר למה דווקא הוא. הרבה אנשים שואלים על מה השיר מדבר, כי באמת יש בו משהו קצת סתום. אז קודם כל - זה מה שיפה לדעתי בשירים, שכל אחד יכול להבין אותם איך שהוא רוצה, אין פירוש מוחלט וכל אחד יכול לקחת את זה לכיוון שלו (ובמקרה הזה אני לא מדברת על שירים ברורים וחסרי עומק, ולא חסרים כאלה שאין בהם מה לנתח). יש הודעה שעדי כתבה פה פעם, פשוט מיותר שאני אנתח את השיר בעצמי כי כל כך הסכמתי עם מה שהיא כתבה... אז הנה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1242&msgid=84822466

כמו שאני רואה את זה

מדובר על נקודה בחיים שבה אתה הופך לשיכור מרוב שגיאות שגרתיות שלא קל לשים לב אליהן. אדם רץ במעגל אינסופי אחר הדברים הלא נכונים ולמען המטרות הלא נכונות, אומר וחושב את הדברים הלא נכונים, משקיע בדברים שאיבדו את משמעותם, אפילו דברים כמו פאראנויה אפשר למצוא בשיר. כל אותן טעויות מובילות אותך למקום אחד מאד ברור - שבו אתה מאבד את עצמך. כל כך הרבה זמן בחושך. מכוון ת'תנועה בלי לדעת לאן, בלי לדעת אם זה הכיוון הנכון. וזאת הנקודה שבה אתה מבין שאתה צריך לצאת מהחושך הזה שנקלעת לתוכו, ועם כל הכאב שבנית תדליק את השמש. אני לא יודעת איך עדי ניתחה את השיר, אבל זאת הפרשנות שלי :) אגב, ברוכה הבאה

oz18oz

New member
ד"א אהבתי מאוד את הפירוש שלך

הוא עמוק הרבה יותר משלי וזה באמת יפה שהגעת לזה... אני ראיתי את זה פשוט

oz18oz

New member
לפי דעתי השיר מדבר...

אני תמיד חשבתי שמדובר על הימורים.. תחרות כלבים (בהימורים - כמו מירוצי סוסים) והמשיכה להימורים כמה אנשים רוצים לזכות ואיך תמיד קורה שמפסידים ואתה נשאר יחף (בנעליים היפות אני רץ יחף) חלומות.. אני מגיע ראשון - בחלום הוא מגיע ראשון "ההימור על הכלב" לפי דעתי הכל מדובר על רגשות של מהמר (אויבים גדולים שאני טיפחתי -אנשים שהוא חייב להם כסף) (שהוא נוסע במונית מההימורים וההרגשה שהוא עמוק בחושך) מכוון את התנועה בלי לדעת לאן -בהימורים אי אפשר לדעת מה יקרה הייתי מנגן את השיר הזה בכמויות.. אחד השירים..

אני חושבת

לגבי ה"אוייבים גדולים שאני טיפחתי" שזה לא משפט בפני עצמו, כאילו המשפט הוא: "הייאוש, הבשר, הגאווה- אוייבים גדולים שאני טיפחתי", הוא מפרט את האוייבים שהוא מדבר עליהם.. אחרת אין כל משמעות לחצי הראשון של המשפט.. או שיש? לא יודעת, אני לא רואה את זה ככה לפחות

BecKiY

New member
זה יכול להיות כמו שאת אומרת

ויכול להיות שהוא מפרט כמה רע: הייאוש, הבשר, הגאווה, אויבים גדולים שאני פיתחתי.. אהבתי את הפירושים של שניכם, ועוד יותר אהבתי שכל פירוש כמעט יושב מעולה על השיר. זה מוטיב חוזר כזה בשירים שלו, שהרבה מהם יושבים פשוט פיקס על המון המון מצבים ופירושים. כייף לקרוא את ההסברים האינטלגנטים שלכם, ילדודס! :)

אה, וואלה, צודקת..

לא חשבתי על זה, תמיד ראיתי את המשפט הזה כמו שאמרתי, רק עכשיו אני רואה את האופציה השניה

גם אני חושבת..

אבל גם מה שהם אמרו זו אופציה, זה לא שזה נשמע לא הגיוני בכלל.. אני אישית נשארת עם הפירוש שלי בכל אופן

מממ :)

חח טוב זה כמו שהם מנסים בכוח לטעון ש'את שקט' נכתב למישהי (אל תנסי אפילו ליפול לדיעה הזאת) :eek:

אין לי כוונה לנסות ../images/Emo13.gif

אבל כל אחד והאינטרפטציה שלו, זה היופי באומנות.. לגבי את שקט, אף אחד לא יזיז אותי מהפרשנות שלי, אתה יכול להיות רגוע לחלוטין, אני איתך

bזוהר

New member
מה זה "מנסים בכוח לטעון"?

אפשר בכיף לחשוב ולהרגיש וליהנות מזה ש"את שקט" נכתב למישהי. אתה מעדיף לחשוב שלא- בכיף שלך.. אבל אף אחד לא מנסה בכוח לטעון, כל אחד עם הדעה וההרגשה שלו. חוצמזה, להגיד שאביתר אומר "היאוש, הבשר, הגאווה, אויבים גדולים שאני טיפחתי" (ולא מה שעדי אמרה:היאוש הבשר הגאווה-אויבים גדולים שאני טיפחתי), זה לא כמו להגיד שאת שקט נכתב למישהי כי להגיד שאת שקט נכתב למישהי זה אולי לא נכון (אולי, אין לי מושג, כי אי אפשר באמת לדעת את הדברים האלה) אבל זה הגיוני, הרבה יותר מהעניין עם היאוש והבשר(חוצמזה זה יותר מהגיוני,זה מרגיש נכון,ולא רק לי)

Loosing my life

New member
חח סבבה

זאת עוד פרשנות.... אבל לכתוב "מנסים בכוח לטעון" כאילו זה כ''כ מופרך כשלמעשה רוב הסיכויים שעלזה באמת נכתב בשיר זה קצת הגזמה.. אפשר להתחכם ולהגיד שהשיר נכתב על משהו אחר לא על מה שנשמע שהוא נכתב אבל לא להציג את התיאוריה ההגיונית כמופרכת

את זה לא אני אמרתי,

אדם אמר. אבל אני חייבת להודות שאני דווקא מתקשה לראות את השיר הזה כמשהו שנכתב לאישה, כמו אדם.. ככה שלדבר במונחים של "תיאוריה הגיונית" לעומת "תיאוריה מופרכת" זה גם לא בהכרח נכון..

למעלה