תחרות הפרוזה...

new_rider

New member
תחרות הפרוזה...

שם הדיסק -passion & waefare שם המבצע - steve vai הסיפור מתחיל ככה... אני הייתי ילד בן 13 שהתחיל לנגן על גיטרה וחשב שנירונה ושבק הם שיא המוזיקה כמו בכל יום שני הלכתי לחנות הדיסקים המקומית,חשבתי להסתכל קצת על דיסקים אולי לקנות משהו לא הייה לי בראש משהו ספציפי... ראיתי שאחד מהעובדים נורא מוכר לי ולא הבנתי מאיפה...אז נזכרתי שראיתי אותו מנגן בבית ספר שלי והוא נתן פשוט הופעה מדהימה ישר הבנתי שיש לי פה עסק עם נגן רציני שמבין עניין...הוא שאל אותי מאיפה אני, אמרתי לי לו שאני גר ב***, אז הוא אמר - מממ אז ראית אותי מנגן שם אה? אמרתי שכן וגם שמאוד התרשמתי,הוא שאל אם אני מנגן אמרתי שלא מזמן התחלתי הוא שאל ומה אתה שומע? אמרתי שבק, נירונה, גרין דיי, אז הוא אמר שכדי להיות גיטריסט טוב צריך גם לשמוע את הדברים הנכונים, אמרתי נמק, הוא אמר - תראה שאתה שומע להקת רוק בסיסית ורגילה אז גם השאיפות וההשראה שלך היו בסיסיות ולא יותר מידי טובות... ואז הוא אמר את אחד המשפטים אולי הכי חשובים בחיים שלי "את סטיב ואי אתה מכיר???" שאלתי - מי??? סטיבי איי???(משחק מילים מבלבל..) הוא ענה לא, סטיב ואי, הגיטריסט הכי יצירתי ומוכשר שיש... אמרתי לא מכיר... הוא אמר טוב אז כדי שתתחיל לשמוע, שאלתי עכשיו? ענה לי למה לא? זה זמן מצויין לשפר את הטעם הטוב שלך במוזיקה(וקצת גיחח) הוא התחיל עם for the love of god כנראה אחד השירים הטובים ביותר ששמעתי...זה הייה פשוט מדהים זה שינה לי את כל מה שחשבתי איי פעם על מוזיקה,זה פשוט הייה נשמע כלכך טוב ומלודי... כמו שהזכרתי מקודם אז עוד לא הבנתי מהחיים שלי אז הן במוזיקה והן בגיטרה,אבל כבר בפעם הראשונה שממעתי את היצירה הזאת פשוט הייתי מודהם!!! כבר אז הייה לי ברור שהיום אני יוצא עם הדיסק הזה ובכלל לא אכפת לי איזה עוד יצירות יש בדיסק(ואני שם דגש על המילה יצירות!)אבל אז שהוא התעקש להשמיע לי עוד דברים מהדיסק התברר לי שכל הדיסק הזה הוא יצירת אומנות אחת גדולה!!! פשוט מושלם הלכתי הביתה ובדרך פשוט לא יכולתי לחכות כבר לשמוע את הדיסק. שמתי אותו בפול ופשוט שמעתי אותו מהתחלה ועד הסוף עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם... עד היום לא מצאתי דיסק שאני אוהב אותו ושומע אותו יותר ממנו החסרון היחידי של הדיסק הזה שהוא פשוט העלה לי את רף המוזיקה כלכך גבוה שכל דיסק אחר פשוט נשמע לי מגוחח ובמקרה הטוב נחמד זהו מקווה שנהנתם ואני מקווה שגם בעתיד שלכם יש את הדיסק שישנה לכם את כל מה שחשבתם עד היום על מוזיקה!(אולי זה גם כבר קרה...)

בןלי

New member
האמת שלא שמעתי

עליו עד היום אבל נשמע מעניין ומבטיח.

new_rider

New member
כן זאת באמת בעיה...

כי לא נראה לי שהרבה מחברי הפורום מכירים את סטיב ואי יכול להיות שהרבה שמעו את השם אבל אף פעם לא שמעו דברים שלו אז באמת יכול להיות שהרבה גם לא יבינו על מי ומה אני מדבר... תזכרו שזה לא כמו דיסק של נירונה שכל אדם שני שמע כבר...

untitled

New member
דווקא מבינים

אולי לא לרבים יצא לשמוע אותו, אבל הם יודעים על מי מדובר לפחות אני חושב שיודעים (ותקנו אותי עם אני טועה) גם לי אישית לא יצא לשמוע אותו כל כך הרבה, יש לי רק מעט אצ פי שלושים על המחשב, אבל אני מתכוון לקנות את passion & warfare מאד מאד בקרוב, אני מתכוון שאני עושה רכישה של כמה דיסקים במכה וזה אחד מהם דרך אגב אחלה סיפור!

חולוני

New member
לפי דעתי דווקא הרוב בפורום מכיר

וגם נגנים אחרים כמו יאנגווי מלמסטין ( השבדי הוירטואוז..) וג´ו סטריאני.. גם אותם אתה מכיר ? גם הם נגנים משובחים.

e-shfiyut

New member
ואיך כותבים את השמות שלהם באנגלית?

מלמסטין וסטריאני...

new_rider

New member
כן אני מכיר...

ויש לי דיסקים שלהם...ואני גם אוהב אותם(בעיקר את סטריאני שהוא אגב הייה המורה של סטיב ואי) אבל אם אתה שואל אותי אין כמו סטיב ואי... הוא לא הכי מהיר אבל יש לו הכי הרבה רגש!

untitled

New member
דווקא אני מעדיף את סטריאני

אמנם לא שמעתי כל כך הרבה סטיב ואי, אבל הוא כזה דאוייניסט. וחוץ מזה אני נורא אוהב את המלודיות של סטריאני. אם תתן קטע גיטרה, ואני לא אדע שהוא שלו, ואני אקשיב טוב (קטע שאני לא מכיר) יש סיכוי דיי טוב שאני אזהה שזה שלו

new_rider

New member
שמע...

לסטריאני יש חלק גדול מאוד בכל העניין של נגינה וירטואוזית... הוא בין הראשונים שהתחילו עם זה ואפשר לקרוא לו סולל דרך לגיטריסטים אבל מה לעשות שהוא לימד את סטיב ואי כלכך טוב שסטיב פשוט הפך להיות גיטריסט מפלצתי והקטעים של סטריאני נחותים משל סטיב ואי הוא עדיין בכל זאת בין הגיטריסטים הטובים והמקורים בכל הזמנים... ובקשר שסטיב ואי עושה דוואנים ופוזות- שמע יש לו זכות מלאה לעשות פוזה כי הוא מספק את הסחורה יש סתם גיטריסים שיודעים כמה אקורדים וסולואים בסיסים ביותר ועושים הצגות מפגרות למינהן כמו נגינה עם הפה קפיצות למינהן ועוד כמה דברים מפגרים...יכול שסטיב ואי עושה קצת פוזה אבל גם הוא עומד מאחורי כל הדברים האלה

untitled

New member
מה שנכון נכון

למרות שאני לא מסכים לגברי זה שהקטעים של סטריאני נחותים כל אחד מיוחד בדרכו שלו (אוי אני נשמע כמו גננת או מנחה בערוץ 6)

new_rider

New member
לא הבנת נכון...

נחות זה לא דווקא עלוב, אם אני פשוט עושה השוואה בין שני דברים ואני אומר שהאחד נחות מהשני זה רק אומר שהוא פחות טוב... חס וחלילה הקטעים של סטריאני נחותים(לעצמם אני מתכוון)!!! הוא גיטריסט גאון ומיוחד!

ed547

New member
לדעתך הוא פחות טוב..

אני מאוד אוהב את שניהם אבל סטריאני יותר מקורי ומלודי

wiz

New member
גם אני חשבתי ככה....

עד שראיתי מה סטריאני יודע לעשות... ושתהיה בעניינים - הוא הרבה יותר פופולרי מסטיב ואי ופטרוצ´י... הבנאדם חיית במה, וירטואוז, מוזיקאי עם נשמה... יו ניימ איט... אבל זה לא סותר את מה שאני חושב על ואי ופטרוצ´י... אני אוהב לשמוע את כולם, וכולם לדעתי גיטריסטים ברמה.

ואי, מלמסטין וסטריאני

אני בקושי מכירה אותם, אבל תמיד כשדיברו עליהם פה בפורום, או כשחיפשתי שיר של אחד מהם, שלושתם באו ביחד. יש ביניהם קשר כלשהו?

לא יודע

הקטעים שכן שמעתי של מאלסטין, ואי וסטריאני לא התחבבו עלי מדי, אולי בגלל שאני לא מנגן, אבל אם זה בגלל זה אז אני חושב שיש פה בעיה. גיטריסט שכן אהבתי הוא ליאו קוטקה בימיו המוקדמים (Leo Kottke) תנסו להוריד את Ojo, I Yell At Traffic, The Driving Of The Nail או את Vaseline Machine Gun.

new_rider

New member
leo kottke????

כבוד בן אדם! לא חשבתי שעוד אחד חוץ ממני מכיר את הנגן הזה... אפילו חברי חובבי הגיטריסטים לא מכירים אותו ובקשר עליו הוא נחמד והכל אבל סך הכל הוא לא מחדש שום דבר הוא בעיקר מנגן קטעים של יצירות מפורסמות שיש כבר כלכך הרבה שעושים את זה והוא גם מנגן קאנטרי ופולק גיטריסט נחמד לא יותר! מוזר שדווקא אותו אתה אוהב...(אבל באמת יפה שאתה מכיר)

חולוני

New member
יפה..דיסק מעולה.. ../images/Emo13.gif

סטיב ואי הוא בין הגיטריסטים הכי טובים שיש כיום, לא יודע אם הכי טוב..לפי דעתי מלמסטין הכי וירטואוז ומהיר ( אבל זאת רק דעתי..ויש גם את סטריאני). For The Love Of God שיר מעולה...גם הביצוע שלו לסימפוניה ה-5 של בטהובן משובח ביותר. בקיצור, אחלה בחירה.

ed547

New member
לא יודע אבל משום מה הביצוע שלו..

לסימפוניה החמישית לא נשמעת ואי פשוט לא נשמעת ככה.. נראה לי שזה זיוף כי זה ממש לא נשמע הסטייל שלו.. הדיסק שדיברת עליו הוא באמת מעולה ויצירתי לדעתי מלמסטין צריך ללמוד ממנו ושכדי להיות גיטריסט טוב צריך יותר מרק להתאמן 10 שעות ביותר ולהיות סופר מהיר..

*Dark Of Night*

New member
סטיב ואי

גיטריסט מעולה! באמת על רמה... מי שעדיין לא מכיר (חור בהשכלה) שירוץ לקנות את הדיסק או לפחות להוריד כמה שירים (For The Love Of God מומלץ ביותר). אגב סטריאני גם מצויין... Dark *שנורא התלהבה מההודעה*

למעלה