תחרות הזמנה, עלאק

תחרות הזמנה, עלאק

ביום חמישי האחרון התקיימה בחיפה "תחרות" הזמנה שעל פי חוברת האיגוד הייתה אמורה לסיים את עונת התחרויות 2002/2003. המזל הוא שהאיגוד מארגן תחרות גדולה ביום ראשון-שני הקרובים ובכך נמנעה מהמארגנים בחיפה הזכות לזכות בתואר "אקורד הסיום הצורם" של העונה הנוכחית. על פי דיווחי כמה אתלטים שהטריחו עצמם בנסיעה לחיפה מה שהיה שם זה פשוט מפגן זלזול שהלוואי ולא היו שותפים בו. מלוח הזמנים המבטיח שמופיע בעמוד 87 בחוברת נותרו 3 מקצועות בלבד -הטלת כידון, קפיצה לגובה וקפיצה לרוחק. שאר המקצועות, וביניהם הריצות, בוטלו ובכך נמנעה בעצם פארסה נוספת שהרי לא תוכננה להיות כלל מדידה חשמלית. מדיווחי הקופצים נמסר שהמארגנים התעקשו על כך שהקפיצה תתקיים אל מול רוח פנים עזה וזאת במקום לאפשר להם לקפוץ עם רוח גבית וליהנות אולי מתוצאות משופרות. האם הסיבה לכיוון הקפיצה היתה נעוצה בכך שבתחרות לא היה כלל מד רוח או שאולי היתה זו סתם שרירות לב וחוסר התחשבות באתלטים שכל "חטאם" הוא ברצון להשיג תוצאות טובות? האם הסיבה שדחקו באתלטים לבצע "אימון הפוגות" באמצעות קפיצות תכופות ללא מתן שהות להתאושש קשורה בעובדה שהם הפריעו לשופטים ללכת הביתה מוקדם? רבותי, תחרות הזמנה נועדה לאפשר לאתלטים להתחרות ולהשיג תוצאות טובות. זו לא אליפות שבה העיקר הוא הנצחון ולא משנה מה הם התנאים...! תחרות ההזמנה הזו מצטרפת לעוד כמה מופעי אבסורד שלחלקם הייתי עד השנה. האם יתכן שבשנת 2003 מזניקים אתלטים בוגרים, שחלקם השתתפו באולימפיאדה, באליפויות עולם ובאליפויות אירופה, לריצת 100 מטר עם דגל?! שלא לדבר כלל על מדידה ידנית ועל "השוק" שמתנהל לאחריה בקביעת הזמנים לרצים... חייבים לקבוע סטנדרט לארגון ולניהול תחרויות. לא יתכן שגם במישור הארגוני הא"ק תירמס ותהפוך לקרקס נודד. הדרישה למקצוענות צריכה לכלול את כולם. האתלטים עובדים מספיק קשה במהלך כל העונה אז במקום לאפשר להם תנאי תחרות הולמים באים המארגנים וקובעים נורמות שאפילו בתחרויות ביה"ס יסודי כבר מתביישים לאמצם..... ומילה לאיגוד. תעשו טובה, אל תכללו תחרויות מסוג זה בדו"ח הסיכום השנתי שיציג את היקף הפעילות שנעשתה השנה. לעשות סטטיסטיקה זה נחמד ומרשים אבל אם בוחנים מה מסתתר מאחורי המספרים תראו שהתמונה עצובה, ועבור האתלטים מעליבה...

Adam GTI

New member
צודק, נמאס כבר מהבזיון

איגוד, להחליף מסלול זה לא הכל האתלטיקה...יש עוד כמה דברים שיכולים לעזור לאתלטים להתחרות בצורה נורמלית: -לא חבל לקיים "חצי תחרות" ? הרי עדיף להשקיע את המעט טיפה מאמץ ולעשות תחרויות נורמליות. -מה קרה למדידה האלקטרונית שבשנים עברו היה בכל תחרות? פתאום הכל ידני חוץ מאליפות ישראל?! -על שינוי ו\או ביטול תחרויות כדאי להודיע ולא רק באינטרנט...ישנם אנשים ללא המותרות הזאת. -המון אבל פשוט המון תחרויות שהתוצאות שלהם מעולם לא התפרסמו! למה לעזעזאל אנחנו מתחרים? בשביל הכיף ובשביל לשמור על הכושר?! הרי ההתקדמות חשובה...דוגמאות: התחרות הזמנה שנערכה ב12.6 , אליפות מכבי, ואני בטוח שיש עוד המון (והתוצאות גם לא התפרסמו על הלוח האלקטרוני אם זאת תהיה הטענה) -האתלטים בארץ, כמעט כולם הם אנשים עובדים...כך שכדי להגיע לתחרות יש צורך במעט סידורים והנחות בעבודה...כל זה הופך לשווא כאשר התחרות מתבטלת דווקא אליפות ישראל הייתה מאוד מהנה מהבחינה הארגונית (אני אומר זאת כצופה בלבד)... אז עדיף לקיים אפילו חצי מתחרויות ההזמנה שאמורות להיות (וגם ככה אין כל כך הרבה) אבל לעשות אותם כמו שצריך! תחרויות ראויות לשמן!!! ואם אפילו מולי אומר את זה, כנראה שהמצב ממש חריף וגרוע... איגוד - אפילו בעיראק ואיראן התחרויות הזמנה מאורגנות יותר טוב ובאופן יותר מקצועי. אם נראה לכם שאתם חוסכים כסף ע"י כל השטויות שאתם עושים אתם טועים...אתם חוסכים ביוקר! זה פשוט לא שווה את זה! עדיף לקיים תחרויות מארגנות טוב ותאמינו לי שזה בסופו של דבר רק יחסוך לכם כסף.

iaa

New member
הדשא של השכן אינו ירוק

אני מניח שאתה ו/או מי ממכריך לא ביקר ו/או השתתף במדינות שהוזכרו על-ידך אחרת לא היית מזכירם. יודעי דבר מכירים בעובדות שאיגודי/התחאדויות אתלטיקה לאומיות מרחבי העולם, אינן קבלני תחרויות ואף אינן מארגנות את האליפות הלאומית בעצמן, אלא על-ידי אגודות, רשויות מקומיות ו/או ארגונים אחרים. בארץ המצב הפוך והציפייה מהאיגוד היא שהוא יהיה קבלן תחרויות. הדבר לא יתכן. שים לב לאותה קבוצת אתלטים, שיצאה לתחרויות בינלאומית בבלגיה, ביום שבת האחרון הם חיכו למעלה משעה, איחור בלו"ז, כדי להשתתף במקצה שיועד להם, וגם כאשר המתינו לא היתה ברורה שעת ההזנקה המדוייקת... מעניין כמה אתלטים הלינו על התאחדות האתלטיקה הבלגית!!! ולזה שכתב למטה, אשיב, אוי ואבוי אם אליפות ישראל היתה מאורגנת כמו התחרות בבלגיה. ז'ק כהן

בלגיה...

אם העובדות שמצוניינות נכונות, אזי כל הטענות וההשוואות עם בלגיה היו שטויות. ואם אתם לא יודעים עובדות אל תדברוסתם. אולם, בהודעת האיגוד מתוארות עובדות מסוימות על דרך ניהול תחרויות אתלטיקה בחו"ל ובישראל. אך אין פתרון לבעיית תחרויות ההזמנה בראש ובראשנה וגם לבעיות הקיימות בתחרויות הרגילות.

בלגיה 2

יכול מאד להיות שהתקלות בתחרות המדוברת היו חד פעמיות ובד"כ כלל יש בבלגיה אחלה תחרויות. אבל האם זה משנה באמת מה יש בבלגיה מה יש בראשון מה יש במדריד מה יש בוינה מה יש לי בטחינה מב יש באיראן מה יש בתחת של זידאן מה יש בצרפת מה יש בצפת וכו'

GK2670

New member
אל תשווה תחרות בודדת בבלגיה

ז'ק אתה משוווה תחרות בודדת בבלגיה שהיא גם בטח היתה ברמה יותר גבוהה מכל תחרויות השכונה בארץ. בלגיה מאחרת אצלה תחרויות גלדן ליג, גראנד פרי ועוד... האירגון בבלגיה ובאירופה כולה יותר מקצועי מישראל אז להשוות תחרות אחת זו באמת לא חוכמה ובמיוחד כשכל התחרויות בארץ נמצאות באותה רמת אירגון כמו זאת בבלגיה

LJ האחד

New member
ז'ק היקר

כנראה שאין לך מושג עם מי אתה מדבר משום שחבריי ואני השתתפנו המון פעמים בתחרויות בבלגיה/ הולנד/ פורטוגל וכו... הסדר והארגון שם הוא ברמה גבוה יותר מאשר באליפות ישראל (לדוגמה ליל האתלטים בהכטל), מה עוד ששם כאשר אתלט מנצח בתחרות הוא מקבל פרס ולא, אני לא מדבר עם קופסת מיונז וטחינה גולמית כמו שחילקתם באליפות שעברה, אלא עלפרסים כספיים ואו גביעים וכדומה... בתחרויות הללו כאשר רוצים להכריז על האתלט המצטיין באליפות הם מחכים שתיגמר האליפות ולא עושים זאת בזמן שחלק מהחברה עוד קופצים למרחק!!!! (לתשומת ליבך) אותי לא מעניין מי מארגן את התחרויות בבלגיה, בהולנד או בכל מדינה אירופאית אחרת, אנחנו פה בישראל ואתה איגוד הא"ק, אתה מזכ"ל האיגוד ולך משלמים כדי שתפעל לטובת האתלטים הישראלים ולא כדי להוציא את הכסף על אתלטים זרים (ברוכה הבאה טקץ'), אתה תארגן את התחרויות כי ככה זה הולך פה ומספיק עם הטלת האחריות על האגודות. לך משלמים על זה לכן אתה צריך לארגן את זה!!! בכבוד רב, מקווה שלא נפגעת (כי זו לא היתה כוונתי) lj האחד

iaa

New member
יקירי

אין אני נפגע מביקורת. כל כוונתי היא לשפר. אינך בקי בעובדות, והתחרות שציינתי היא דוגמא אחת. ודאי שיש תחרויות רבות המאורגנות כהלכה בבלגיה, אך לא זו הנקודה. קרא שוב את דברי. האיגוד מוסר מדי שנה דין וחשבון כספי באספה הכללית וכל מנהלי האגודות מוזמנים, הגם שהיא פתוחה לציבור. אילו היה לך מושג במה האיגוד משקיע כספי ציבור, ומה מושקע באתלטים זרים, לא היית פוצה פה. איני רוצה להיכנס כאן לפרטים, אך בזכות פעילויות אלה של האיגוד, אתה, שאיני מכירך בשמך הנוכחי, ורבים אחרים מקבלים תמיכה כזו ו/או אחרת, כולל בימים אלה, וזאת אם באמצעות האגודות ו/או במידה רבה באמצעות האיגוד. מעבר לכך אשמח להרחיב בשיחה אישית. ז'ק

LJ האחד

New member
המשך ישיר לעליבות ישראל

התנאים בתחרות בחיפה אינם מפתיעים כלל וכלל, הרי אם באליפות ישראל אשר היתה אמורה להיות ה- תחרות לא התייחסו לאתלטים, אז למה לנו לצפות שייתיחסו אלינו בתחרויות הקטנות?! זו פשוט בושה וחרפה מה שהאיגוד עולל לקופצי המרחק באליפות ישראל וחוצפה לא קטנה מה שעוללו להם מארגני התחרות בחיפה!!! פשוט משתינים עלינו בקשת!!! חברי איגוד יקרים, רוצים תוצאות? תנו לנו תנאים!!!

iaa

New member
אתה טועה

להבדיל ממה שחושבים לאיגוד הנוכחי מאד חשוב מהאתלטים ושיקוליו נובעים מהצלחת האתלטים. באליפות ישראל לא היתה לאיגוד אלטרנטיבה אלא לקיים את התחרות כפי שהיא, בהתחשב בסיטואציות והגורמים שעמדו לרשותו. אזכיר תחרות הזמנה שהתקיימה ב-12.6.03, ברובה באיצטדיון האימונים בהדר יוסף ואילו קפיצה לרוחק ומשולשת הועברה לאיצטדיון הראשי תוך התייעצות בטובת האתלטים. אתמול קיים האיגוד תחרות הזמנה בהדר-יוסף ובה ניתנה הזדמנות נוספת לקופצי הרוחק להביא את יכולתם לידי ביטוי. לידיעתך, פניות של מאמני הקפיצות תמיד נענו בחיוב על-ידי האיגוד. ז'ק כהן

truman723

New member
פני האתלטיקה

אני פשוט מנסה להבין מה ההבדל בינינו לבין מדינות קטנות אחרות באירופה, למה הם כן יכולים לארגן תחרויות קטנות בסדר וארגון מופתי ואנחנו לא? מה, שוב נגיד המנטליות הישראלית? איך? איך כל תחרות קטנה בבלגיה יכולה להתארגן בצורה שלא היתה מביישת את אליפות ישראל? ואילו פה, פה רק צריך להגיד תודה שיש בכלל עוד תחרויות חוץ מאליפות ישראל. אולי במקום לשבת במשרדים הממוזגים שלכם, לקיים ישיבות חסרות תכלית בימי ראשון שכמו שזה נראה עכשיו, אלו הם רק מפגשים חברתים בהם אתם מעלים זכרונות מהילדות ונהנים מהכיבוד, אז אולי במקום זאת תתחילו להחיות את הא"ק בארץ, תתחילו לחשוב איך מפתחים ומקדמים את האתלטים הצעירים כאן ולא איך מביאים וכמה כסף מציעים לאתלט זר שאמא של דודה של השכנה שלו היתה נשואה ליהודי... ז'ק או כל חבר איגוד אחר, לא מצפה ולא רוצה לראות את תשובתכם משום שבזמן שתחשבו איך ומה לכתוב כאן אני מעדיף שתשבו ותחשבו מה לעשות כאן!!!

j f o g

New member
תחרויות

לגבי אליפות ישראל: לא הגיוני שתחרות קפיצה במוט, התחרות שהיתה צריכה להיות הכי איכותית אם אתלטים מחו"ל תתעקב בחצי שעה, תהיה נגד הרוח, ובנוסף לזה הנעיץ של המוט היה עקום. לא הגיוני שקפיצה לרוחק שבדרך כלל תחרות מאוד צמודה ומעניינת תהיה בבור הרחוק, מן הסתם זה פוגע מאוד בספורטאים ומוריד מהתוצאות בגלל שזה יוצר מצב של חוסר עניין מסויים בתחרות ומפחית את המוטיווציה בזמן התחרות, בנוסף לזה התחרות התנהלה על מסלול ישן ונגד רוח, בגלל זה גם באו התוצאות החלשות. לא הגיוני שקפיצה משולשת תתעכב ב 40 דקות והקופצים יצתרכו להתכונן לתחרות בעשרים הדקות האחרונות כאשר יש מזרון של הקפיצה למוט על ארגז החול והתחרות תתנהל גם ברוח נגדית חזקה. ואך בכלל יכל להיווצר מצב כזה שלא יכלו לשים את המשטח החדש על מסלול שליד הבור המרכזי שתמיד שימש את הקפיצה למוט, זה סך הכל עוד מסלול של 80מ וזה היה פותר את רוב הבעיות לפחות על הנייר!!! לגבי תחרויות במהלך העונה: לפי דעתי תחרויות הזמנה לא צריכות להתקיים בכלל. כמעט תמיד כמות המשתתפים קטנה, האירגון של התחרות לא כל כך טוב, אין מתח,ובכלל האווירה שוממת וככה קשה לקבוע תוצאה טובה. ספורטאים צריכים להרגיל את עצמם להתכונן לתחרות מסוימת, ושזאת תהיה תחרות ככל שיותר רצינית כך טוב יותר ולא לסתם תחרות שלעתים נקבעת בכלל כמה ימים מראש, את זה אפשר לעשות באימונים ובכל מיני טסתים פנימיים שיכולים להיות באימונים רגילים ובמהלך מחנה אימון. לפי דעתי האיגוד צריך לדבר עם חלק מהמאמנים לפני כתיבת התוכנית לכבר בקראת ספטמבר להוציא תוכנית תחרויות מאורגנת עם כמות מסוימת של "תחרויות גדולות" במקום תחרויות הזמנה. "תחרויות גדולות" אלה תחרויות בעלי הרבה ענפים, ולכל תחרות להביא איזה שם ומקום, לדוגמה: אליפות פתוחה של ירושלים, תתקיים בירושלים.... גביע חיפה, תתקיים בחיפה.... תחרות פתיחת עונת הקיץ, ועוד כמה כאלה וזה כבר יראה לגמרי אחרת ואני בתוח שיהיה יותר עניין מאשר בתחרויות הזמנה שמפוזרות לאורך כל העונה ובכל תחרות 3,4 מקצועות.... ועוד לפני כמה תחרויות אפשר לעשות מחנה אימונים של כמה ימים לפחות 10, 20ספורטאים בולטים זה גם יעזור מאוד. וכמובן לארגן את התחרויות בצורה מקצועית.

Adam GTI

New member
קשה להשיג תוצאות בתחרויות הזמנה?

שטויות במיץ להזכירך, טל מור עשה את שיאו האישי ב200 מטר בתחרות הזמנה אני בטוח שהרשימה עוד ארוכה.... עשה טובה ואל תגיד שטויות במסווה של עובדות...אם בא לך אז תגיד לפני זה "לדעתי" ואז סבבה.

j f o g

New member
הזמנות

תמיד יש יוצא מן הכלל.... מן הסתם פעם ב... יכולה לצאת תחרות לא ראה עם כמה משתתפים ומתח ותנאים המתאימים לשיפור שיא אישי אבל לרוב זה לא קורא בדרך כלל זאת יוצאת תחרות סתמית אם מספר קטן מאוד של משתתפים לפעמים זה מגיע לאחד או שתיים ואווירה של אימון. בתנאים כאלה לא כובעים שיאים!!!!!!

The almighty

New member
אדם חמוד

אני לא נגד תחרויות הזמנה אבל את שיאי ב 200 לא עשיתי ככה

Adam GTI

New member
אם כך

קבל את התנצלותי הכנה! ובואנה על כמה משתמשים אתה רשום כאן?! והייתי בטוח שעשית 21.16 בתחרות הזמנה ב12.6 תתקן אותי בהתאם בבקשה....

j f o g

New member
אם כבר מדברים על ספרינט.....

במקרה יצא לי לראות מה קורה ב 200 מטרים בליגה לבוגרים אחרי שהאתלטים סיימו את החימום והגיעו בערך רבע שעה לפני תחילת התחרות (לפני תחילת המקצה הראשון) רק אז התחילו למיין אותם למקצים, רק כמה מקצים ראשונים היו כבר מוכנים וכל אחד ידע אם מי ירוץ ומתי אבל רוב הספורטאים ברמה יותר נמוכה או פשוט בלי תוצאה טובה עד לאותה התחרות לא ידעו איפה הם רצים ובחימום במקום להתרכז בריצה התחיל הבלגן של המיון למקצים. וככה קשה לקבוע תוצאה טובה אם האיגוד חושב שכל מי שרץ פחות מאיזשהו מינימום לא צריך לדעת באיזה מקצה הוא רץ ואם מי כי הוא בא סתם בשביל לסגור ניקוד ולא בשביל לקבוע תוצאה אז עדיף בכלל לעשות מגבלה, מינימום יותר קשה להשתתפות שרק הטובים יגיעו, ואם האיגוד בא לארגן תחרות בשביל שכל אחד יעשה את המקסימום אז צריך לידעה את כולם בלי יוצא מן הכלל מתי ואיפה הוא רץ.

GK2670

New member
יש לי שאלה

בלינקי ביל ואול מאיטי הם רם וטל מור???

למעלה