תחרויות ביליארד

barca4ever1

New member
אתה כל-כך אנטי שזה פשוט מטריד

זכותך המלאה לא לאהוב את איגוד הביליארד ואת דרך התנהלותו אך מתוקף תפקידך אני סבור שראוי שתהיה מעט יותר אובייקטיבי. בכל פעם שעולה פה משהו שקשור לאיגוד אתה ממהר לתקוף, זה לא נעים ומעכיר את האווירה. וזה לא שאני חולק עליך, אבל באמת שזה לא נראה טוב.
 

9ball master

New member
מתוקף תפקידי???

מה תפקידי בדיוק? מי הסמיך אותי ומהן סמכויותי. אני לא אנטי, אני מאד אובייקטיבי ורואה את הדברים כמו שהם, העיניין הוא שאני היחידי שמעז לפתוח את הפה ולומר אותם... ברגע שיקרה משהו חיובי אני אוריד את הכובע...מבטיח
 

barca4ever1

New member
בוא נפתח את הנושא באמת.

ראשית כל, לגבי תפקידך, עד כמה שידוע לי אתה מנהל הפורום ואני מצפה ממך להיות יותר אובייקטיבי ובוודאי שלא ציני, למרות שחשוב מאוד שתביע את דעתך כיוון שניכר שיש לך ידע רב שכולנו נהנים ממנו, אך בצורה נעימה ופחות עוקצנית. ולגבי האיגוד, בוא נראה מה היה לנו ומה יש לנו. אני יותר בעניינים לגבי הסנוקר אז אני אדבר בעיקר על הסנוקר ואולי דבר או שניים על הפול. לפני 5-6 שנים לא דיברו בכלל על משלחות שיצאו לאירופה להשתתף בתחרויות. כיום, בכל תחרות כמעט מדינת ישראל זוכה ליצוג, ומשנה לשנה התוצאות הולכות ומשתפרות. יש בארץ שחקן אחד שנמצא רמה אחרת מעל כולם, רועי פרננדז כמובן, קשה לי להאמין שללא האיגוד הוא היה יכול אי פעם להפוך מקצוען, ואני סמוך ובטוח שכעת בעזרת הדלתות שהאיגוד פותח זה יהיה הרבה יותר קל עבורו והוא יעשה זאת. דבר זה יהווה הישג אדיר לסנוקר בארץ. קידום נוער,הנושא הקרוב לליבי, בשנת 2005 יצאה משלחת ראשונה של נוער לאליפות אירופה לנוער, תום לימור היה היחיד שייצג את ישראל, שנה לאחר מכן יצאו 4 שחקנים! ואחד מהם אף העפיל ל32 האחרונים, הישג עצום בעיני. לגבי הפול, איננו יודע עד כמה זה בעזרת האיגוד אך העובדות מדברות בעד עצמן, בשנת 2005 זכה ציון צבי בתחרות 9ball באירופה ( אליפות רומניה הפתוחה או משהו כזה), זהו הישג מרשים מאוד לדעתי, למרות שאני חושב שהוא יותר עצמאי ופחות נעזר באיגוד. אז דברים טובים יש לנו, אז נכון, יש הרבה דברים רעים, אתה רוצה לומר שהניהול חובבני? מסכים. כוחני? מסכים. שתלטני? מסכים. אבל כנראה שזה עדיף על כלום. אני חושב שמרכז הבעיה היא בכך שלאנשים מסויימים שלא אנקוב בשמם יש יותר מדי כוח והם עושים באיגוד ככל העולם על רוחם, גם אם זה אומר שזה בא על חשבון אחרים. צריך לפרק את הסמכויות להרבה יותר אנשים שכל אחד יתעסק בתחום יותר קטן וכך יהיה לו זמן לעשות את זה במקצועיות. (קשה לי, באמת שקשה לי לצפות מבנאדם אחד שיארגן את כל התחרויות, ינהל אותן, ישחק בהן, וישפוט בחלקן) זה מגוחך. אבל זה מחזיר אותנו לכסף, לכסף שאין, אז.. אני אשמח לשמוע על הפתרונות שאתה מציע.
 

9ball master

New member
אין ספק ש.....

משלוח שחקנים ומשלחות לחו"ל זה מבורך ואפילו תורם לקידום הספורט וזה הנושא הבלעדי שהאיגוד צריך להתמקד בו... לגבי רועי פרננדז, אין ספק שהוא כישרון עצום אך לדעתי הוא החילט לקחת את זה ברצינות מאוחר מדי, נכון להיום הוא לא נחשב מקצוען ולדעתי הוא גם לעולם לא יגיע לסטטוס של מקצוען. גם לגבי ציון, אתה צודק שהוא עצמאי ולט תלוי באיגוד כי כך צריך, ביליארד זה ספורט אישי, שחקנים מקצוענים מנהלים לעצמם את הקריירה ולא נותנים לאיגודים לעשות זאת בשבילם. ולמרות שציון הוא היחידי שעשה את הצעד הנכון ויצא לחו"ל ולמרות שהוא משחק עם הגדולים בעולם, הוא עדיין לא נחשב למקצוען וסטטוס שלו זה open player. דרך אגב, אני חושב שכל השחקנים הבכירים בארץ הגיעו לרמתם לבד וללא עזרת האיגוד ואם כל הכבוד למאמנים הלאומיים, אני לא חושב שהם מוסיפים להם הרבה.... אבל זה בסדר, כי שחקן שרוצה להפוך למקצוען או סתם רוצה להשתפר לא צריך לחכות שאיזה איגוד יגיד לו מה לעשות איך ומתי.... מה שמביא אותנו לאחת הבעיות האמיתיות של האיגוד והיא הכוחניות והרצון העז שלהם "לנהל" את הביליארד בארץ, מצטער אבל זה לא עובד ככה!!!! ההתנהלות היחידה שהאיגוד צריך לעשות זה מול הגורמים הרשמיים במדינת ישראל ומול הגופים הרלונטים בחו"ל על מנת לקדם את הספורט ככלל ותו לא, הבעיה שהיא מנסים להשתלט על כולם ולהטיל את מרותם... מצטער אך בענף הביליארד איגודים רשמיים באים לידי ביטוי רק באליפויות רשמיות (למרות שגם אליהן ניתן להכנס בדרכים אחרות) מעבר למספר מצומצם של תחרויות כאלו בשנה ברחבי העולם ישנם מאות (אם לא אלפים) של תחרויות שמתקיימות מדי שנה ברחבי העולם ולא צריך שום איגוד על מנת להגיע אליהם. דרך אגב, איפה נשמע הדבר הזה שאיגוד רשמי ינוהל על ידי בעלי מועדונים פרטיים, הם יכולים להיות חברי איגוד אך זה אבסורד שהם מנהלים אותו ומקבלים את ההחלטות.... מי שאמור לנהל את האיגוד זה אנשי מקצוע!!! ושלא יספרו לך שאין כסף... הסיבה האמיתית היא שבעלי המועדונים מעוניינים לשמור על השמנת... אבל תשמע, בשנה האחרונה, הגעתי למסקנה מאד ברורה, האשמים במצב הם לא ראשי האיגוד ולא בעלי המועדונים אלא השחקנים עצמם
במקום להתאחד ולמחות ולדרוש תנאים מסויימים כל אחד מעדיף לשתוק על מנת שלא יפגע.... על מנת שלא יהרוס לעצמו איזה סיכוי להגיע לתחרות בחו"ל, אז אני אגיד את זה שוב, שים $2000 דולר וסע לתחרות לבד, בלי מנהל משלחת שיגיד לך מה לעשות, מה ללבוש ומה לשתות.... בלי לתת דין וחשבון לאף אחד, רק סע, שחק, תצבור ניסיון ותהנה..... ואולי אפילו תגיע למקום שיחזיר את העלות של הנסיעה... מה שאני מנסה להעביר זה שלא צריך את האיגוד בשביל לשחק ביליארד ולא בשביל להתחרות ולא בשביל ללמוד אולא שביל להתאמן וגם לא בשביל להפוך לאלוף העולם!!!! איגוד זה משהו שאמור לעבוד ברקע לקדם את הספורט ולא לקחת בעלות עליו
 

oski

New member
איגוד

שלום חברים מזמן לא כתבתי במדור זה (חוסר זמן) אני חי בגרמניה ואוהב לשחק ביליארד (למרת שבשנים האחרונות חוסר זמן מונע ממני להתאמן באופן סדיר) אנו בגרמניה נמצאים בעיצומה של אליפות גרמניה. כמה דברים איך זה מנוהל כאן באחד האיגודים היותר מצליחים באירופה (הצלחות השחקנים) לאיגוד יש תקנון המפורסם וכל שחקן יכול לקרוא תקנון זה ולהתריע או למחות ואפילו להגיש טביעה משפטית על חבר הנהלה שלו התנהג לפי התקנון. כל שחקן הרשום באיגוד יכול לבקר את האיגוד (ולדוגמא לראות איך והיכן בוזבזו כספי האיגוד), וזאת מאחר וכל שחקן משלם דמי חבר חודשים לאיגוד שנקבעים מראש ע"י ראשי האיגוד ואלו נבחרים באסיפה של שחקני האיגוד פעם בשנתיים. חברי הנהלת האיגוד הם שחקנים כמוני שהציעו את מועמדותם לתפקידים השונים באיגוד ולא צריכים להיות אנשים "מקצוע" אלה שחקנים אשר ברצונם לשמש בתפקידים השונים שיש באיגוד( שחקן יודע מה טוב בשבילו ואינו רוצה לפגוע בעצמו) כל חברי הנהלת האיגוד עושים את תפקידם בחינם, מהיושב ראש עד אחרון התפקידים. (שופטים אינם מקבלים שכר על עבודתם באליפות גרמניה למשל). 9ball master כתב האשמים במצב הם לא ראשי האיגוד ולא בעלי המועדונים אלא השחקנים עצמם מסכים אבל במצב היום בארץ אין ברירה אחרת. אך מצד שני כמו שנכתב, לפני כן לא היה ייצוג של ישראל בתחרויות שונות כייצוג רשמי. בזמן שהותי בארץ ישנם דברים שאני ראיתי שהביאו אותי למסקנה שבארץ הביליארד מנוהל ע"י בעלי עניין ואת זה יכולים למנוע רק השחקנים באיגוד. יש עוד הרבה מה לכתוב על נושא זה וזמני קצר. כך נראים האולמות שבהם מתנהלים התחרויות ולא כמו בארץ באולם צפוף ועל שולחנות שלא קיבלו אישור ע"י האיגוד העולמי.
 

9ball master

New member
מילות המפתח....

הן שהאיגוד הגרמני מנוהל על ידי שחקנים ולא על ידי בעלי מועדונים.... ולכל מי שחושב זאת לא הדרך אז שילך להתווכח עם ההצלחה.... העובדה בשטח שגרמניה שולטת בזירת הפול האירופאי והיא המדינה האירופאית שהוציאה הכי הרבה שחקנים שהשתלבו בטופ העולמי. ראו ציטוט מתוך מאמר שכתבתי כסיקור של אליפות אירופה האחרונה: גרמניה - אימפריה בצד הגברים, גרמניה הוכיחה בפעם המי יודע כמה שהיא בירת אירופה כשזה מגיע לביליארד וללא ספק יצואנית השחקנים החזקים ביותר מאירופה כאשר גם בהרכב חסר כאשר ת'ורסטן הומאן וגם תומס אנגרט לא שיחקו בתחרות, עדיין גרמניה קטפה את שלושת המקומות הראשונים וכן תפסו בסך הכל 5 מקומות מ 12 מקומות ראשונים בשלוש קטגוריות (מקומות 1 – 4). כאשר ב straight pool גרמניה תפסה שלושה מקומות בחצי הגמר. בהסתכלות על ההיסטוריה נוכל לראות שבין השנים 1985 ועד 2006 רק פעמיים לא היה גרמני בחצי הגמר של straight pool (2002 ו 2003), 13 פעמים בין אותן שנים גרמניה אף קטפה את המקום הראשון. ב 9ball בין אותן שנים גם גרמניה לא הציבה שחקן בחצי הגמר רק פעמיים (1988 ו 1992) , 14 פעמים שחקן גרמני הוכתר אלוף אירופה. ב 8ball, המצב זהה כאשר רק ב 1982 וב 2005 לא היה שחקן גרמני בחצי הגמר, בין אותן שנים וגם בקטגוריה זאת גרמניה קטפה 14 פעמים את המקום הראשון. אני חושב שמי שרוצה לעלות כיתה במשחק הזה ורוצה לעשות זאת באירופה אז גרמניה היא המקום והיא במקור שממנו יש לקחת דוגמא, לא פולין ולא יער.... הגיע הזמן שבעלי המועדונים יפנו את מקומם מניהול האיגוד
 

smithsnooker

New member
איגוד שמיגוד

לאן הולך התקציב ? אלוהים יודע ? איך זה שעדיין לא היה שידור אחד בערוץ הספורט של תחרויות של האיגוד ? וזה שהפקירו את אבי פישנזון ואריה ושלחו במוקמם את הירושלמי בתירוצים קלושים לתחרות באירלנד למרות שאבי ואריה סיימו הרבה לפני הירושלמי בתחרות המבחן לאליפות ?
 
למעלה