תחקיר מקיף 2 (שווה?)

תחקיר מקיף 2 (שווה?)

ב``ה

שלום גולשים/ת יקרים/ת

לאור לחצים רבים שהופעלו עלי, ולאור הפצצת האיימיל שלי ע``י חברים מהפורום, קמתי ועשיתי תחקיר על ``פקק`` כל זאת בלי לצאת מהבית. (אתכם הסליחה).

הגדרת ``פקק`` במילון ``המלון העברי המרוכז`` (עמוד 574 ערך פקק)

א - פקק``: = פע` פקק* פ``י סתם חור, סגר נקב בדבר-מה. – [לפקק, פוקק, פקוק, יפקוק]. פע` פקק פ``י חלץ את הפקק, פתח פי הנקב. – [לפקק, מ-, י-]. פע` התפקק*, הוצאה מתוכו הפקק. – [מפקק, יפקק].

ב - פקק* פע` בקק, פ``ע זע, רעד, - לפוק, פוקק, יפק] * הת` התפקק*, התמוטט, התפרק. [להת-, מת-, ית-]

פקק* ז` 1* מגופה, סתימה, דבר לסתימת חור, או פיו של כלי. 2* (בצמחים) מפרק, מיצה. 3* (בהלצה) כנוי לאדם במשק, בקיבוץ, בחברה וכדומה המטלטל מפעם לפעם מעבודה לעבודה. [פקק-, פקקים, פקקי]

כמה מאות סוגי ``פקקים`` קיימים בשוק.
``הפקק`` הרגיל והמוכר לכולנו של בקבוקי ``קוקה- קולה`` או בקבוקי ``מי-עדן`` (לשומרי/ת משקל שבננו)

``פקק`` של קוקה-קולה:
לקוקה קולה מלא סוגי ``פקקים``, החל מה``פקק`` הרגיל שאנו מכירים על בקבוקי אחד וחצי ליטר, או חצי ליטר (בקבוק אישי) וכלה ב``פקק`` שמצוי על הבקבוקי קולה העשויים זכוכית (400 מ``ל).
וכל זאת בלי לפגוע ב``פקק`` שעוטף את פחיות המשקה (330 מ``ל)

ה``פקק`` של בקבוקי השתייה הרגילים:
עשוי בצבעים שונים, החל מצבע כתום לבקבוקי ``פאנטה`` וממשיך ב``פקק`` השחור לבקבוקי ``קוקה קולה`` עובר דרך ה``פקק`` האפרפר לבקבוקי ``סודה`` ומסתיים עם ה``פקקים`` הלבן של בקבוקי ``הדיאט`` וה``פקק`` הסגול של בקבוק ``הפאנטה`` (טעם ענבים)
צורת הפתיחת של ``פקק`` זה קלה במיוחד איות והוא מתברג ונסגר באמצעות ``סגר פלסטיק`` מה שמאפשר פתיחה קלה במיוחד, אופיו של ``פקק`` זה, שהוא סגור ``הרמטי`` אך קל לפתיחה.

ה``פקק`` שעל בקבוקי הזכוכית:
``פקק`` זה בנוי בצורה מיוחדת, שעליו יש פטנט יוצרים מסומן ב © ה``פקק`` הזה עשוי בצורת שינים שמצויים אחד צמוד לשני במרווח של שלוש מילימטר זה מזה, והם מכופפים באמצעות מכונה שמפעילה כוח, לעבר פי הבקבוק, וכך יוצר ``סגר הרמטי``.
``פקק`` זה קשה לפתיחה ומחייב פותחן, או מזלג, או לשונית של דלת, או זווית של שולחן, או כל דבר בעל ``זווית חדה`` שיעזור לפתוח את ה``פקק`` הזה.

``פקק`` הפחיות
``פקק`` הפחיות ידוע יותר בכינויו בשם ``לשונית`` אך דבר זה אינו נח(כ)ון כלל ועיקר, היות שכמו שכתוב למעלה תפקידו של ``פקק`` הוא ``לסגור על פיו של כלי``
לכן הערך לשונית בטעות יסודו (הוא נכנס ללקסיקון מהמצע של קוקה קולה ``קיץ חם``) ``פקק`` זה הכי קל לפתוח, אך הוא הכי לא אמין, עקב התזות של ``גזים`` שפורצים מהפחית ומתיזים לכל עבר, (גם בבקבוק יש, אך הבקבוק שקוף ואפשר לשלוט ב``פקק`` מה שאי אפשר לעשות בפחית) לכן בשעת פתיחת ה``פקק`` של פיות דרושה זהירות יתר.

``פקק`` שעם.
``פקק`` זה מוכר מיינות שנחים הרבה זמן ביקב, ב``כ ה``פקק`` הזה ניפתח ע``י פותחן שעשוי כעין קפיץ שהוא עם חוד בתחתיתו, ועשוי בסלסול, מכניסים בתנועות סיבוביות את הפותחן לתוך ה``פקק`` וכך שולפים את ה``פקק`` מהבקבוק.

``פקק`` היין.
היין ארוז עם ``פקק`` מתכת, אבל גם הוא בנוי בדוגמת ה``פקק`` הפלסטיק של קוקה קולה, אם כי הוא עשוי ממתכת. פקק זה יחודו בעטיפת ניילון שאורזת ומסתירה את ה``פקק`` מעין זרה (איסור יין נסך.)

``פקק`` שמפניה.
כאן אנחנו נוגעים בנקודה הקשה.
``פקק`` זה עשוי שעם, אך עטוף גם בעטיפת ``ניר כסף`` בצבע זהב, וגם בברזל שתופס את ה``פקק`` לבקבוק (תראו ספורטאים שזוכים במקום ראשון, כמה זמן לוקח להם לחלץ את ה``פקק`` הזה מהבקבוק).

``פקקים`` של תכשירי ניקוי.
ישנו ה``פקק`` של ``סבוני הכלים`` למיניהם.
``פקק`` זה יחודו בחלק עליון שעולה ויורד (בדוגמת מי עדן של ``ספורטאים`` שבו ניתן ללגום, ואז ללחוץ על החלק העליון של ה``פקק`` והוא יורד וחוסם את הפיה של הבקבוק) כמו כן ה``פקק`` הזה של סבוני הכלים עשוי הוא כמו שצינתי לעיל.

``פקק`` האקונימיקה.
``פקק`` זה גדול במיוחד, ואין צורך להרחיב.

``פקק`` הדקסמול לילדים.
גם ``פקק`` זה מצוי בזכויות יוצרים, עקב הפטנט של ``אי יכולת הילדים לפתוח``
יש בו פטנט שמצריך ``לסובב וללחוץ בחוזקה כלפי מטה``.

``פקק`` אמבטיה.
זהו השסתום המוכר לכולנו שגורם למים לא לברוח לנו. מה שמאפר אמבטיית קצף נפלאה אחרי יום עבודה מיגע.

``פקק`` אגן השמן (ברכבים)
שומר על ``אגן השמן `` במנוע מפני בריחת השמן מה שמאפשר לנו נסיעה מעולה וחלקה.

``פקק`` שמצוי על בקבוקי תרופות.
הכי קל לפתוח, באמצעות אגודל בדחיפה חזקה כלפי מעלה ה``פקק`` עף ומתעופף כלפי מעלה ומאפשר (לאחיות או לרופאים) לטפל בנו בצורה היעילה ביותר.

``פקק`` שמניחים על הוינטיל של הרכב / אופנוע / אופניים.
מי מאתנו לא נתקל בחייו בפנצ`ר ? (תקר בעברית) יש להסיר תחילה את ה``פקק`` בשביל להבטיח הוצאת הפנימית בצורה החלקה ביותר.

תתפלאו לשמוע !
אפילו ``סתימת חור בשן`` נקראת פקק! (לפי מה שכתוב במילון א - פקק``: = פע` פקק* פ``י סתם חור, סגר נקב בדבר-מה) !

``פקקי`` אוזניים.
לצוללנים שבננו.. למען לא יחדרו המים לאוזניים..

Kיציק

כתבת תחקיר מקיפה (שווה)

ב``ה

שלום גולשים/ת יקרים/ת

יש שתי ביטויים בצא`ט שנכנסו לי חזק ללקסיקון.
פקק, ונעל.

ניסתי לבצע כתבת תחקיר על פקק, אך ביקבי `כרמל מזרחי` לא הסכימו לשתף פעולה, בלית בררה, יצאתי ועשיתי כתבת תחקיר מקיפה על ``נעל``.

בלעדי לגולשי פורום תפוז!
מאת: Kיציק לוי

היום
יום חמישי 15.3.2001.
השעה 10:28 בבוקר.
המקום: ``כל נעל סנטר`` רחוב היצירה 17 אור יהודה.

הגעתי לחנות כל נעל, ודיברתי עם המוכרת רונית. לאחר שהצגתי תעודת עיתונאי (למזלי התעודה עוד בתוקף) היא הסכימה לעזור והצמידה לי לעזרה את מנהלת מחלקת ``ספורט`` בחורה נחמדה ששמה דקלה.

תשאלו את רונית איך היה הבחור הקטנצ`יק שבא לעשות כתבת תחקיר על נעלים.
(אני יכסוך לכם את ההתקשרות)
``הגיע בחור לא יודעת מאיפה, חובש כיפה, עם ילקוט על הגב, ואמר שהוא בא לעשות כתבת תחקיר על ``נעלים`` הוא נראה לי מוזר, אך הוא הציג תעודת עיתונאי, והבטיח קרדיט לחנות שלי, הסכמתי. הכנסתי אותו למשרד הוא הוציא מהילקוט מחשב נייד, והתחיל. הוא ישב שלוש שעות, ולא גמר לבדוק נעלים``...

טוב, לאחר שנשענתי ברכות על משען הכסא עור, פתחתי את המחשב, והתחלתי בבדיקה, במהלך הבדיקה ראיתי נעלים שמיוצרת החל מסין הרחוקה (מכירים את המדבקות על משחקים של הילדים שכתוב ``מגיל שלוש ומעלה``? הנעלים משם!) וכלה בנעלים שמיוצרות איך לא? בחברון !! בבדיקה נבדקו כמאה סוגי נעלים במהלך הבדיקה בדקתי את טיב הסוליה (עובי, חוזק וכו`) נחות הנעל (ריפוד מרווח, איורור וכו`) שרוכים, ( חוזק, גודל, אורך וכו`)

מקרא:
*** שווה מאוד !
** סביר !
* לא מומלץ !

ריבוק: = נעל נוחה מאוד, עובי הסוליה נהדר, שרוכים באיכות מעולה. ***

נייק: = הסימון Y שעל הנעל מנסה לרמוז הכל, אך לא. יש באיורור הנעל בעיות קשות מאוד, שגורמות לפעמים לאצבעות להרגיש חוסר נחות בנעל. השרוכים באיכות מעולה, הסוליה גם היא באיכות מצוינת אך לא כ``כ נוחה לריצות לטווח ארוך **

גלי:= נעליים לילדים, נחות מאוד לילדים עד גיל שמונה, ומגיל שמונה הנעל צפופה לרגל. השרוכים לילדים הקטנים נוחות מאוד לקשירה, אך בגיל הגדול יותר השרוכים מתפוררים, עד גיל שמונה *** מעל גיל שמונה *.

דפנה: = חברה שלמיטב הבנתי, מומחית בנעלי תינוקות ולכן לא בדקתי.

טימברלנד: = נעלים לפועלים חברת החשמל ובזק נתנו את אמונם בנעליים אלו. נעל נוחה מאוד לעבודות קשות, ריפוד מעולה שרוכים חזקים מאוד סוליה עבה וחזקה, נעלים עמידות בכל תנאי שטח ומזג אוויר ***.

דקו:= נעל אלגנטית, נעל יפיפייה אך לא נוחה לאורך כל היום, מומלצת בתור נעל לאירועים, נחות נפלאה לעד שלוש שעות, לאחר שלוש שעות הרגל מתחילה להזיע.
השרוכים יפים ועגולים, מה שמבטיח לכם לקשור את הנעל פעם בשעה בטוח *.

הלב הכחול: = חברה שעוסקת ביצור נעלים שמגנות על עמוד השדרה ! נעל נוחה מאוד אך לא יפה בכלל, השרוכים נפלאים ועובי הסוליה גדול גם הוא. ***

בילבי: = נעלים לילדות, חברה שמייצרת נעלים על ``פלטפורמה`` מה שמבטיח לנועלת עוד גובה של כשמונה ס``מ במקרה הטוב ועד עשרים ס``מ במקרה הרע, נוחות פנטסטית יופי נהדר אין שרוכים נסגר ע``י סקוטש ***.

לוליטה: = נעל שאין לי מושג איך אפשר ללכת עליה, אך מחובתי לדווח על מה שבדקתי, ולא על מה שנראה לי.
הנעל ניראה מגושם בצורה בל תאמן, (לנשים בלבד) זה נעל שדומה יותר למגף מאשר לנעל, מגיע עד כמעט לברך עשוי כולו מעור נחש, לא בדקתי נחות הגעיל אותי, שרוכים נראים טוב, עובי הסוליה כעובי צמיג של משאית חול רגילה.
(מי שמעיז לנעול אז ..) *

ביוטיפל: = מייצרת נעליים לאלפיון העליון, נעליים יפיפיות, נחות להפליא, נחות שרוכים מצויינת. (לעשירים בלבד!) ***

בפולו: = נעלים ל``מתחילים`` נעל איכותית לילדים שזה אתה מתחילים ללכת. נחות לא כ``כ הנעל נראת כמו ``נעל הפוכה`` מושכת את כף הרגל החוצה בצורה קשה, שרוכים קטנים וחמודים, סוליה רכה ועדינה. **

אולימפיה: = נעל בית של סבתות שניסגר באמצעות רוכסן לאורך כל הנעל, נוחות נהדרת מומלץ לגיל הזקנה ** .

גליל: = חברה שמתמחת ברובים לא בנעלים.
נעלים כבדות, לא נחות בכלל, שלא לדבר על השרוכים. *

דיאדורה: = זה נעל זה??? דגם אחד ויחיד להם, והוא אך ורק בגרסא צבאית. נעל קשה, לא מומלץ לעובדי איי טיק *

קאצ: = נעל באיכות טובה, מיועדת לשחקני כדורגל, מאחר ויש בתחתית הסוליה פקקים שמטיבים את אחיזת הנעל בדשא, (לספורטאים שבננו) **

מלכיסיקו: = (תוצרת שכם!) נעל שתבטיח לכם כניסה ויציאה מטול-כרם חיים ושלמים, העיצוב הערבי בולט, נעל שלא צבועה בלקה אלא בצורה חובבנית, שרוכים שמיובאים ע``י חברת ``גלי`` (שיתוף פעולה ישראלי פלסטיני?) *

גיוקליני: = נעל איטלקית, לפגישות עסקיות. נעל נוחה, אך משמיעה תקתוקים מרגיזים שצועדים על משטחי שיש, נעל יפה, נעל מומלצת! ***

דמיניו: = נעל שאולי בהשפעת משחק הדומינו? אתה הולך נופל, וקם, הולך נופל וקם. נעל שהיא להכשרת ``כוחות מיוחדים`` זה נעל לאנשי קומנדו בלבד *

ניופאורט: = נעלי בית שדומות לדובי נעל חמודה להפליא, רק חבל שהיא לא למבוגרים (שוב מקפחים אותנו) ***

פיגורה: = שם הנעל אומר הכל, נעל בעיצוב מפגר, נעל מפגרת! *

אלמנו: = מפני קוצר הזמן, והליכת המוכרות לארוחת צהרים, נאלצתי שלא לבדוק את הנעל הזאת, אתכם, ועם חברת ``אלמנו`` הסליחה.

לסיכום:
בעשרים הדוגמאות שבדקתי, מצאתי נעל אחת שהיא נוחה להפליא (ולא בגלל שקיבלתי זוג מתנה) נעל שטביעת יד החל מהנוחות, וכלה בעיצוב הנהדר.
הבחירה שלי: = רייבוק !

לתגובות הארות והערות [email protected]

שלכם ובשבילכם
Kיציק

קישקוש

New member
לא שווה!!!

איך יכולת לשכוח את איתנצ`יק הפקקצ`יק??
את סופת פקקים??
את הפקקית הגאה???
את פ-קקאו?
את פ-קקופוניה?
ואת כל שאר הפקקים שפרחו כרגע מזיכרוני....???
איך אפשר לעשות תחקיר על פקקים בלי להזכיר את כל אלה??

:p

קישקושולוגיה בגרוש..
(לא תולעת משי, סיר.. סתם תולעת!!)

אני לא מבין

למה ציק השאירה את השם שלה פה ,אבל בכל מקרה זה מה יש... אז רק רציתי לשאול אותך אם ``תולעת שני `` זה מתקבל .... אחות שלי לא תהיה סתם תולעת!!!!!... בעיקר לא תולעת שנאכלת על ידי כל מיני עופות נודדים .....

קישקוש

New member
גם אני לא מבינה...

למה אתה משתמש כל פעם בשם שלה?? אז מה אם היא אחותך? זה נותן לך זכויות מיותרות?? ונראה לי שאני לא אוהבת תולעי שני.. (לא ראיתי אף פעם) אבל תולעי משי אני בטוח לא אוהבת!! (בטח לא אחרי שראיתי את השכנה שלי מועכת אחת...) <מצטמררת שוב לזיכרון..> והאמת היא, אח יקר, שאני לא אחות תולעת.. אני סתם אחות צולעת.. (זה יציל אותי מהשאלות שלך???) ומה הקשר לעופות נודדים?? אתה הולך לאן שהוא?? (מתי אלמד להפסיק לברבר שטויות?? ולמה שטותה לא ניכנסת?? אני צריכה אותה!! ולמה לעזאזל אני לא מתקשרת אליה וזהו? ולמה אני מבלבלת לכם בשכל?) קישקוש. עייפה! (רואים?)

מיקי*

New member
קיצ זה יפה אבל . . .

לא מקיף דיו!!!

מה עם הפקק שמונע חרשות במטווחים?

ומה עם עוד כל מיני פקקים כמו של המחשב? או של הקופסאות שימורים ועוד ועוד.

והכי חשוב מה עם כל הפקקים שלנו מהצ`אט??? איך אפשר לעשות כתבת תחקיר מקיפה מבלי להתייחס אליהם!!!

בוש והיכלם לך . . .

;-)

התמ-ים

New member
שאלה בקשר לפקק של הקוקה קולה

התכוונת לאותו מכסה של הבקבוק, שעליו כתוב, בכל המבצעים של קוקה קולה בקיץ: ``נסה שוב, יא פקק`` ??? (כנ``ל ל- ``לשונית`` ע``ע)

למעלה