תחקיר בטחוני

NamelessGirl

New member
תחקיר בטחוני

לכל בעלי הניסיון או סתם מי שאולי יודע... שמעתי ממישהו שהיה לא מזמן בתחקיר שבשאלה אם יש לך אתר אינטרנט הוא כתב שיש לו בלוג ושבגלל זה לא העבירו אותו כאילו בגלל שהוא יכול לחשוף סודות מדינה בבלוג שלו..משהו כזה... אז אני לא יודעת מה לעשות..כי יש לי בלוג...והוא ממש לא שווה את זה שאני לא אעבור את התחקיר ולא אקבל את התפקיד שלי.. אז אני מפחדת לשקר ולהגיד שאין לי כי הם יכולים לבדוק את זה, זה לא כזה מסובך להכנס לישרא ולכתוב בחיפוש את השם שלי...ואם הם תופסים אותי בשקר אז הלך עלי..מה שגם כל שאלה ברמת העיקרון הם יכולים לבדוק אותי בפוליגרף... אז מה לעשות...? אני יכולה בעיקרון עכשיו לסגור אותו ואז כשאני אגיד להם שאין לי אתר זה לא יהיה שקר...

dimgold

New member
ענית לעצמך

מה הבעיה? חוץ מזה אני לא מאמין שהחבר שלך נכלש בתחקיר בגלל בלוג. כנראה שהוא חשוד בדרך אחרת.

NamelessGirl

New member
אבל..

אני חושבת שהשאלה מנוסחת בצורה של "האם אי פעם היה לך" יעני שאני צריכה להגיד גם אם פעם היה לי..אבל אין סיכוי שהם יכולים לדעת אם האתר כבר לא על הרשת, לא..?

dimgold

New member
זה לא אי פעם

כי בתחקיר מבקשים לתת את הכתובת של האתר אם כן

aureliano1

New member
לא יבטלו אותך מתפקידך

בגלל שהיה לך בלוג בעבר. כיום כמעת לכל אדם יש אחד. NOT A BIG DEAL

aureliano1

New member
מה כל כך מורכב?

תבטלי את הבלוג לפני התחקיר הבטחוני - וכך תוכלי לומר באמת מוחלטת שאין לך אתר אינטרנט. ואחרי שתתקבלי לתפקידך תחדשי את הבלוג מחדש.

purple rose

New member
לא נראה לי הגיוני...

לפתוח בלוג זאת לא בעיה. גם אם אין לך בלוג את יכולה לפתוח בלוג אחרי שהתגייסת ולכתוב שם דברים על הצבא שאת לא אמורה להגיד. עצם העובדה שיש לך בלוג לא האמור להכשיל אותך.... אלא אם כן יש להם איזשהי סיבה לחשוד שאת באמת עלולה לעשות את זה.

NamelessGirl

New member
לא יודעת..

גם לי זה נראה נורא מטומטם אבל אני מפחדת ואם זה באמת מה שיכשיל אותי אני אוכל את עצמי אחר כך על זה לכל אורך השירות שלי. כי אין הזדמנויות שניות... אז אם נגיד אני אסגור את הבלוג לתקופה של התחקיר, זה בסדר אם אני אגיד שפשוט אין נכון? אני לא צריכה לציין שפעם היה?

dimgold

New member
תסגרי אותו לתמיד

מה הבעיה? אם נורא יתחשק לך תפתחי אותו אחר כך, אבל בלי לתכנן מראש

NamelessGirl

New member
כי חבל לי על כל הארכיון שלי..

יש לי סוג של קשר רגשי לכל הדברים האלה שכתבתי במשך כבר יותר משנתיים..

NamelessGirl

New member
אבל...

הוא באמת עבר תחקיר ובאמת לא העבירו אותו. אז..איפה יכול להיות מקום לבלבול?

אין אבל.

הודיעו לו רשמית שהוא לא עבר כי יש לו בלוג והם חוששים שהוא יפרסם שם מידע מסווג. אני ממש מקווה שברור לך כמה המשפט הזה דבילי. אם כי בעקרון הם מחוייבים לנמק מדוע הוא לא עבר את התחקיר.

יכול להיות

שהם נכנסו לבלוג וראו דברים שלא לרוחם? או שצהל לא מתעסק בשטויות האלו?

NamelessGirl

New member
האמת שברור...

אבל..זה עדיין מפחיד אותי. אז לדעתך אין לי מה לדאוג וזה לא יעניין אותם בכלל שיש לי בלוג? אז להצהיר שיש? ולא למחוק?

להצהיר?

בואי ואספר לך על מונח חדש. הוא נקרא "שאלת קיטבג". זה אומר, שכל עוד לא שואלים אותך, את לא צריכה להצהיר על כלום. ובתחקיר הבטחוני לא שואלים אם יש לך בלוג.

NamelessGirl

New member
שואלים אם יש אתר..

שזה די אותו דבר.. אבל לא חשוב אני כבר הבנתי מה אני הולכת לעשות. תודה בכל מקרה

NamelessGirl

New member
למה אתה כל כך בטוח?

אני הסתכלתי אתמול בשאלון..אמנם עוד לא שלחו לי את שלי בדואר, אבל הבנתי שזה שיש באתר של צה"ל זה בדיוק אותו אחד..ויש שם שאלה כזאת. תבדוק אפילו.

למעלה