הנה המכתב ששלחתי להם, ממנו תביני:
הנידון: תחנה מרכזית בתל אביב התחנה המרכזית היא מבנה גאוני. אינני צוחק, אני ממש גאה בתחנה המרכזית שלנו, לפחות בתכנון המקורי של מה שהייתה אמורה להיות. בפועל מצבה בכי רע, ובעיותיה ידועות לכולנו. רציתי לשאול האם חברת הניהול של התחנה המרכזית החדשה (להלן: הת"מ) מתכוונת לעשות משהו בנידון? אין תכנית? חברת הניהול של הת"מ קוראת לקניון "קניון תל אביב". האם השם אינו מחייב מידיי? (לא עדיף "קניון מרכזית תל אביב"?) מספר דגשים: 1. מדוע כמעט כל המדרגות הנעות לא פועלות? כמעט בכל פעם כשאני חוזר לתל אביב באוטובוס, עליי לרדת את כל הקומות ברגל! זה ממש קריטי להפעיל את כל המדרגות הנעות! 2. דבר נוסף שמקשה הוא התור שיוצרות הבדיקות הבטחוניות המעיקות בירידה מהאוטובוס לתוך התחנה, לעיתים הבדיקה יכולה להמשך מעל 10 דקות! אי אפשר לרכז מספר אנשי בטחון כשמגיע אוטובוס? או לייעל את הבדיקה? (אדם שעומד שמביט באנשים ועוצר רק חשודים וכו) 3. בת"מ בירושלים השירותים אינם בתשלום, והם גם נקיים. מדוע דבר כזה לא יכול לקרות בת"א? כשסעדתי בת"מ, רציתי לרצוץ את ידיי, מדוע אני צריך לשלם עבור שטיפת ידיים? האם זה הוגן לדעתכם? בנוסף לכך, עקב סגירת השירותים ולקיחת תשלום בכניסה, אנשים מטילים את מימיהם **בתוך** הקניון. מה לעשות, בכל מקום קיימים טיפוסים כאלה, רובם חסרי אמצעים או מחוסרי דיור. לסגירת השירותים יש השלכות קשות בתוך הקניון. ממש עצוב וקשה לראות מבנה עצום שתוכנן כקניון מפואר, מצחין משלוליות שתן על הרצפה! 4. באגף מסויים של הת"מ המיזוג אינו פועל וזה ממש סיוט להיות שם בקיץ. איך דבר כזה קורה? מעולם לא הייתי בקניון כלשהו והמיזוג היה כבוי! 5. באותו אגף, הצבע של הקירות מתקלף, נבנתה תוספת בקומה הנמוכה שהורסת את האיזון האדריכלי של הבניין, עוד מעט גם יסגרו חנויות בתריסולים? זהו לא שוק, זהו קניון! צריך לנהל אותו כמו קניון ולא כמו שוק! 6. כשאני מנסה ומצליח לפלס את דרכי בין כל הדוכנים אני לא מוצא את היציאה מהת"מ. וכך גם כל מי שמנסה לצאת החוצה, אפשר שכיווני היציאות עמוסות ואפשר שהתכנון פשוט לא טוב. והשילוב של הבדיקה הבטחונית המעיקה בשילוב עם ההתעכבות ביציאה גורם לאנשים (ולי) להירתע מלרדת בתחנה המרכזית ולרדת בתחנות אחרות! אפשר להתקין שילוט ברור וגדול לכיווני היציאות! וכבר אני מזהיר מהטעות הנפוצה: לא עושים שילוט שונה בכל מקום, השילוט בקניונים צריך להיות אחד ומעוצב באותו סגנון כיאה לקניון! כשאני יורד מהרציפים למטה ומנסה לצאת החוצה, כל החנויות מימיני ומשמאלי נטושות, והרחבה בינהן מלאה בדוכנים. איזו אירוניה! דווקא המקום שצריך להיות ריק ומרווח - הרחבות, מוצף עד אפס מקום במסחר, והמקום שאמור להיות מוקדש למסחר -החנויות, ריק ומרווח. נוצר כאן תוהו ובוהו, חברת הניהול לא מנהלת את הקניון, אלא פשוט מתירה כל פעילות מסחרית בו כדי שלא יראה מת. כך המקום ימשיך להתדרדר ולהתכער במקום לעודד פתיחת סניפי רשתות "אופנתיות" כגון "ארומה" "קופי בין" במקומות המיועדים למסחר, ופתיחת חניות ענק. צריך לזכור שבמקומות כאלו - הכל הולך לפי תגובות שרשרת. אם איזור אחד ישוקם, הוא "ידביק" את האזורים שלידו. לפי עיקרון זה אפשר להפוך את הת"מ לקניון מפואר בחזרה. 7. ומה עם בית הקולנוע? אם זכרוני אינו מטעה אותי בקניון ת"א היה פעם קולנוע גדול, ואפילו תכננו לשפץ ולשקם אותו, האם התכנית תבוצע? אם התכנית היא "תכנית מגירה" ואין ביקוש לקולנוע, צריך לזכור את עיקרון תגובת השרשרת: אם הנהלת הת"מ תעשה מספר פעולות פשוטות, היא תגרום להפיכת הת"מ למוקד בילוי אמיתי בלילות, דבר שישנה את פניה. צריך לשפץ את בית הקולנוע, לפרסם אותו בעיתונות (פרסום זול יחסית לטלוויזיה אך מספק ומתאים לקולנוע) ולעודד פתיחת בתי קפה, רשתות מזון, ומקומות בילוי כגון באולינג וביליארד **בצמוד** לבית הקולנוע וכך יווצר מתחם פעיל ונושם בלילות. את הרווחים האמיתיים בואו נודה, הת"מ לא עושה מהחניון התת קרקרעי. ואחד השיקולים הגדולים ביציאה לבלות או לבית קולנוע היא החנייה. "סינמה סיטי" בצומת גלילות כמעט קורסים מרוב הלחץ (שם החנייה בחינם), אנשים שיוצאים לבלות כיום מחפשים חנייה בחינם. בעיקר בת"א. חניה בחינם בעירנו היא מציאה והת"מ יכולה "לשחק על זה". (לאפשר חנייה בחינם בלילה) בנוסף כדי להפוך את הקולנוע המשוקם לאטרקציה הוא צריך לחדש, הוא צריך להציע משהו שבבתי קולנוע אחרים לא מציעים. למשל, קולנוע תלת מימדי, קולנוע פנורמי, קולנוע בעל מסך ענק וכל גימיק אחר. לכן, שילוב של מספר צעדים (שיקום הקולנוע, הפיכתו ליוצא דופן ע"י מתן תכונה יחודית, חניה בחינם, ועידוד פתיחת בתי קפה מסביב) יהפכו את הת"מ למתחם בילוי חדש בעיר והת"מ כמובן תפיק רווחים. 8. קניון תל אביב הוא לא קניון. הוא שוק. שוק מקורה וסגור אמנם, אך הוא 100 אחוז שוק. המבנה בנוי בצורה של קניון מפואר, סיור בקניון ממש נותן הרגשה של סרט רע במיוחד בו העולם התחתון משתלט על קניון והופך אותו לעיר חטאים. ההרגשה הזו איומה וכולם מנסים להתרחק מהת"מ בגללה, מדוע קניון ת"א לא יכול להתנהל כמו קניון הת"מ בירושלים? שם יש אווירה של שדה תעופה! הת"מ חייבית לחזור להיות מה שתוכננה להיות, באופן מיידי. קודם כל צריך להתחיל מאיסור השמעת מוסיקה ברמקולים גדולים כלפי חוץ החנות אל הקניון, זה מאפיין של שוק זול ולא של קניון. זה מחריש אוזניים, אנשים צריכים לעבור במסדרונות ליד חנויות כאלה ולסתום את אזניהם. דבר נוסף, לאסור העמדת עצמים מחוץ לחנות כאילו היה מדובר ברחוב מסחרי זול, להפעיל את מערכת הכריזה כמו בכל קניון אחר, לדאוג שהכל יהיה נקי ומצוחצח, לפרק את כל התוספות הפוגעות במבנה וכמובן להפעיל את המיזוג בכל האגפים. הנהלת הקניון צריכה ליזום רעיון מקורי למתן ייעוד חדש לכל הקומות התחתונות והאיזורים הנטושים, אני אנסה לחשוב עם אנשים על רעיונות ולהציע, ולדעתי עליכם להקים צוות מיוחד שידאג לחפש רעיונות חדשים להחייאת האיזורים הנטושים בת"מ. מקווה שתתיחסו ברצינות להצעותיי והערותיי, בברכה, דניאל