תחמושת וקשקושים...

dk171

New member
תחמושת וקשקושים...

מותר לציר על הכדורים? אני לא מתכוון לציור אמיתי אני פשוט רוצה לסמן את הכדור האחרון וככה אני אדע שלא נפלו לי האם זה מותר?

GuestOfHonor

New member
במקום להיות מצחיק

בהנחה שמדובר במחסנית של 29 כדור (כמו בM-16 למשל) אתה יכול לראות איזה כדור הוא הכי למעלה - השמאלי אם הימני. מעבר לזה אתה ללחוץ על הכדורים ולראות כמה האצבעות שלך נכנסות פנימה. תראה כמה היא נכנסת כשהמחסנית מלאה (נדמה לי שזה עד לפרק הראשון או השני של האצבע). אם הם נכנסות יותר מדי, זה אומר שאיבדת כדורים... מת"ש
! כמובן שזאת גם שיטה לראות אם שמת יותר מדי.

dk171

New member
זה לא היה אמור להצחיק..

אין כל ניסיון לעשות בדיחה שאלתי בכל הרצינות. אני יודע שאם הכדור בצד ימין זה אומר בטוח שאין 29 כדור כי זה מספר זוגי. אבל אם יפלו לי 2 כדורים? עדין אני אראה שהכדור בצד שמאל. אותנו למדו לדחוף עם האצבעות ואם יש רואים אבע כדור זה אומר 29 כדורים אני פשוט רציתי לקצר בזמן ולהפוך את הבדיקה ליותר קלה ופשוטה. אז אין בעיה עם סימון?

Chairmaker

New member
נו באמת

באותה מידה ניתן לכתוב: "במקום לדחוף אצבעות למחסנית, אפשר פשוט לסמן את הכדור העליון וכך לראות מתי הוא איננו", ולמעשה השיטה הנ"ל אף פשוטה וטובה פי כמה, לעניות דעתי. לתגובה שלך אין משמעות רבה. נראה שפשוט התחשק לך לכתוב גם כמה רעיונות משלך (או לפחות להראות לפותח השרשור שקיימות דרכים שהוא לא חשב עליהן), כאילו בכך אתה עוזר או מראה איזו דרך טובה יותר.

GuestOfHonor

New member
תראה, תביט, תשמע

אני אישית חייל לא-קרבי, ככה שאני יכול לעשות ג'אגלינג עם כדורי 5.56 ליד לשכת מפקד היחידה ואף אחד לא יגיד לי שום דבר
. אין לי מושג כמה מקפידים על זה ביחידות קרביות, אבל אני כן יודע שהמשמעת שם בנוגע לצל"ם היא "קצת" יותר רצינית. אין לי מושג אם איזה מ"כ ישים לב לזה שהבחור סימן את הכדורים ואם תהיה לו בעיה עם זה, אבל אני אישית לא הייתי לוקח את הסיכון. לכן, הצעתי דרך חילופית, שהיא הדרך המקובלת. שני דברים לסיום אם אתה (פותח השרשור) כן מחליט לסמן את הכדורים. 1) ממליץ להשתמש בטוש פרמננט (כזה שמשתמשים כדי לכתוב על דיסקים) 2) שים לב שבחושך יהיה לך קשה לראות את הסימון על הכדורים וכנראה כן תצטרך לפנות לשיטות "מסורתיות יותר".

jimmy12

New member
אם אתה קרבי

אז גם ככה אתה הולך לירות המון,אז חבל על ההשקעה כי תוך שבוע יגמר לך הטוש

John18

New member
בטח שמותר

וזאת אחלה שיטה, חוסך הרבה זמן ואת הצורך ללחוץ. שים לב רק שהטושים נמחקים גם אחרי איזה שבועיים (מקסימום). ובקשר לחייל ה"לא קרבי שיכול לעשות ג'אגלינג עם 5.56" : 1. כדורים זה לא צל"ם. 2.לראות את הסימון עם הטוש יהיה קשה בדיוק כמו לראות כמה כדורים יש לך. 3. לעשות ג'אגלינג עם תחמושת זה לא כזה כיף.

GuestOfHonor

New member
זה דווקא כיף נורא!

לגבי 2 - אתה בודק באמצעות מישוש ולא במבט. לגבי הטושים - כפי שאמרתי, טושי פרמננט, לא נמחק - נמצא באפסנאות הקרובה למקום מגוריך
.

John18

New member
אחת אחת

אתה עדיין צריך להסתכל על הכדורים אחרי שאתה לוחץ עליהם. גם טושי פרמננט נמחקים.. וזה לא משנה אם הוא קרבי או לא - גם למחסנית כוננות זה רעיון טוב.

sag821

New member
דרך לא רעה-

יש כדורים שהפיקה שלהם כסופה , ולא חומה כמו שאר הכדור. תמצא כדור עם פיקה כזו ותשים אותו בסוף המחסנית.

למעלה