תחליפי קפה

תחליפי קפה

בחנויות הגדולות אפשר למצוא מוצר אחד ידוע (פעם כונה "קפה לילדים"), בבתי טבע יש עוד כל מיני. רובם עשויים שעורה, עולש, שיפון ועוד - לא תמיד כולם ולפעמים עוד מרכיבים. מה השפעתם הרפואית? להדגיש - הכוונה לא למוצרים על בסיס קפה, ולא לתחליפים להשפעתו המעוררת, אלא למוצרים שאמורים לתת טעם של קפה. תודה לכל המשיבים

hal767

New member
אין להם השפעה רפואית

הם פשוט תחליפי קפה שאינם עשויים מקפה. הם נותנים טעם דמוי קפה. אין להם השפעה מעוררת והם טעימים, בדרך כלל, אם אינך מצפה לקבל את הטעם המדוייק של הקפה. הבסיס הוא בדרך כלל הציקוריה [עולש בעברית]. משתמשים בשורש שלו, אותו קולים, והקליה נותנת את הטעם הדומה לטעם הקפה. חומר, המצוי בשורשים של העולש, בשם גליקוזיד-איטיבין הוא זה שנותן את הטעם המריר. קליית השורש מייצרת כמה תרכובות, אשר שילובן מפיק ריח הדומה לקפה. החיסרון של המשקה הוא תהליך הקלייה. קליית כל מזון באמצעות מגעו עם אש, מייצר בו חומר מסרטן-בנזופירן 4. אז לא להפריז בשימוש. יתרון המשקה הוא בזאת שהוא עוזר לשתייני הקפה להגמל ממנו. טיפ קטן בחינם- מי שמורגל בשתיית קפה ורוצה להיגמל מההרגל וההתמכרות, טוב ינהג אם יעשה זאת בהדרגה. אפשר לערבב בכוס מחצית הכמות של הקפה ומחצית הכמות מהתחליף, ובכך ירדה צריכת הקפה ב-50%.

תודה! ../images/Emo13.gif

האמת שניסחתי את השאלה לא נכון - הייתי צריך לשאול מה הנזקים, לא מה התועלת. את הטיפ של לערבב משכתי מעבר ל-50%, אני שם טיפה קפה והרבה צ'יקו, הטעם מספיק דומה לקפה

diday

Member
כמי שכבר הרבה שנים לא שותה קפה

אני מחליף מדי פעם את התחליפים. שווה לנסות תחליפי קפה שאינם על בסיס אבקה נמסה (לטעמי הרבה יותר טעימים). הסוג האחרון שקניתי הוא תורמוס (ללא שעורה, ללא עולש). מומלץ במידה וניתן להשגה בארץ.

shushu10

New member
אם הזכרת את העולש (ציקוריה) כדאי

לציין את סגולותיו הרפואיות המדהימות. כשמדובר בשורש הטרי של הצמח - הוא נחשב ברפואה הסינית כמעשיר את יין הכבד ומזין את הדם, ממריץ ומזין ועוד ... גם בתלמוד ובגמרא הוא נזכר בשם עולשין. לגבי השימוש בשורש קלוי בתור תחליף לקפה אני מניחה שעדיין נשמר איזשהוא חלק מהמינרלים שיש בהם תועלת, אך לא בדקתי במקורות המתאימים.לא נראה לי שיכול להיות נזק משתיית ציקוריה.

למעלה