תחליפי גבינה

vegetalien

New member
בתור טבעוני

שחי על מאכלים "As grown in nature" ב- 99% מהזמן, אני יכול להבטיח לך שאפשר להיות רזים עם מזונות לא מעובדים בלבד.
תני דעתך על היוגורט - סיבים תזונתיים?! אין סיבים תזונתיים במוצרים מן החי. הוסיפו אותם לשם בתהליך מלאכותי. מה טבעי בזה? שלא לדבר על השומן שהוציאו משם. זה לא שחלב בא ללא שומן באופי טבעי. זה דורש עיבוד.
כיוון שהיוגורט מעובד והחלבון שלו מרוכז, קשה למצוא מאכל טבעי מן הצומח שיביא לך 8 ג' חלבון ל- 65 קלוריות. ובכל זאת, אם את מתעקשת (
):

282 ג' של תרד מכילים:

64.9 קלוריות.
6.2 ג' סיבים תזונתיים.
8.1 ג' חלבונים.

Alo Zu

New member
מעולה. תרד זה גם super food

בדיוק אתמול מצאתי מתכון נקי ובריא לחומוס&תרד והיה מאוד טעים
יש לי מאזניים לשקילת המזון אני אבדוק כמה זה 282 גרם בעלים
תודה

Gidi Shemer

New member
אז בנקודה הזו המלצה אישית

זה עניין אישי וכל אחד ומה שמתאים לו, אבל באופן כללי אני ממליץ כמה שיותר מהר לרדת משקילות של 282 גרם עלים. אם תאכלי 270 או 250 זה יהיה טוב באותה מידה, בדיוק כמו שאם תאכלי 67 גרם חלבון לעומת 64 או 78 זה יהיה טוב בדיוק באותה מידה.

תזונה זה לא מדע מדוייק ובכלל ההמלצות נוגעות לממוצעים ולסטיות התקן. אם זה עוזר לך בחיי היום יום אז תשתמשי במספרים וכמה שיותר. אם זה מטריד את סדר יומך, את יכולה להירגע ופשוט להינות מתרד.

סוגיית השקילה

מזכירה דפוסים מפחידים אצל מישהו יקר לי מאד, השליטה, ה"דיוק" וכמה קשה היה להביא למקום בו הובן כי אין שליטה וכי הגרמים לא מעידים על התכולה האמיתית לא כל שכן על אושר ...

אתה צודק, אלא שהיא לא יודעת כמה עלים

זה מספיק..אנשים שמים בסלטים שלהם שני עלים ו'סוגרים פינה'
או פרוסת פשטידת תרד...בטוח אין בה את הכמות המדוברת

אז שקילה חד פעמית כדי להעריך את הכמות
ואחכ לפי העין:)

softouch

New member
כן יוגורט 0% זה ממש טבעי

לקחו חלב שמיועד לעגל מפרה חולה מלוכלכת עם דלקת בעטינים וחלבו אותו, עשו לו טיפול בצנטריפוגה להפרדת שומנים ודיללו במים. עם מייצבים חומרי טעם וריח. בהחלט מזון שראוי והכרחי בתפריט
המציאות היום שזה לא ממש ריאלי לחיות ממזון כמו שהוא בטבע, וכ

ladybug6

New member
מבקשת להמנע מתיאורים כאלה, סופטאץ'

הפורום הזה מהווה מקום גם לצמחונים שצורכים מוצרי חלב. זה לגיטימי להמליץ על חלופה, או לציין מה לדעתך לא בריא / נכון בצורה נעימה, אבל התיאורים הנ"ל גולשים למקומות שלא מתאימים.

softouch

New member
אוקיי

כאילו שמה שכתבתי אינו אמת. זו המציאות. את פשוט עושה בדיוק מה שעושים בתעשיית החלב, להסתיר ולהשתיק את מה שקורה במציאות עובדתית. לא הגעתי להטיף. אבל התפיסה שיוגורט הוא טבעי או נקי יותר או בריא יותר היא ממעוותת ורק נובעת מההשפעה של פרסום ושווק של יצרני מוצרי חלב. אני לא העליתי תמונות לתיאור וכו'. ניסיתי לא להגעיל\להפחיד אלא להעביר נקודה, מאיפה בתכלס מגיע היוגורט הכביכול בריא הזה.
אני יודעת שזה לא פורום אידיאולוגי, ובעצמי סולדת מניסיונות תוקפניים של גולשים טבעונים להניע אחרים באמצעות תיאורים מחרידים ובוטים. אבל באמת שזו לא הייתה הכוונה. זה באמת המקור של היוגורט והוא לא עדיף על פני חלב סויה או טופו או סייטן, למרות שהם מעובדים.

ladybug6

New member
אין קשר בין האמת לבין הבקשה שלי

לא אמרתי שטעית.
רק ביקשתי להמנע מלהכנס למקומות האלה.
היה מספיק לכתוב שגם יוגורט הוא מעובד / לא בריא, ולתת לינק למידע שמסביר יותר, למי שרוצה.
אף אחד לא מנסה להסתיר או להשתיק, בטח ובטח שלא אני! אני הראשונה להתנגד למוצרי חלב גם מבחינה מוסרית וגם מבחינה בריאותית. אבל עדיין צריך לדעת מה הזמן, המקום והדרך לומר כל דבר.

אם את רוצה להעיר על ניהול הפורום את מוזמנת לעשות את זה במסרים.

Alo Zu

New member
אחרי שוויתרתי על גא׳נק פוד וכל סוגי המתוקים

והסוכר והעוגות
אני לא מתכוונת לעשות צעד אחורה ולקנות גבינה צהובה מהצומח , נקניק, טופו, שניצל תירס , לחם מקמח מלא, המבורגר צמחי או כל דבר דומה. הכל אותו זבל. אוכל שיש בו חומרי טעם וריח וכל החרא שהם מכניסים לשם זה אוכל ממכר שגורם לך לרצות עוד מכל הליין של החברה.
היוגורט שאני קונה הוא לבן עם טעם מגעיל ולא גורם לי לרצות את כל המוצרים של שטראוס, מהבחינה הזאת הוא מצויין לי.
מבחינות אחרות יכול להיות שיש תחליף שהוא יותר טוב ובאתי לשאול למתכון
לא ברור מה הלהט של כמה מהאנשים פה לנסות להפחיד/להגעיל אותי מבשר וחלב
הרי הגעתי לכאן מרצוני נכון? וביקשתי תחליף לגבינה: מתכון לגבינה טבעונית שלא מכיל מיליון אגוזים ומאה כפות שמן זית
לשניה לא אמרתי שיוגורט זה טבעי. ממש לא. בגלל זה אני בודקת אפשרויות להוציא אותו
קצת הבנת הנקרא..

ladybug6

New member
ענו לך כבר מהתחלה

אפשר להכין יוגורט על בסיס חלב סויה.
אין לקנות אותו מוכן בארץ, אבל אפשר להכין אותו לבד.
http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=168&ArticleID=2761

אם תעשי חיפוש בפורום 301 על השם RSPA + יוגורט, תמצאי גם הסברים מאוד מפורטים בנושא.

ובקשר לתגובות, הלהט של האנשים נובע מהאידאולוגיה בכל הקשר לתעשיות מהחי. זה אולי לא מדבר אליך כי את פה מטעמי בריאות בלבד, אבל יש פה גם אנשים שבחרו בתזונה צמחו/טבעונית מטעמי מוסר ולכן הנושא גם קרוב ללבם (כולל אותי).
במקרה הזה, זה גם פועל לטובתך, כי יוגורט סויה שמכינים בבית הוא הרבה יותר בריא וטבעי מיוגורט חלבי קנוי.
ואם את רוצה, גם את חלב הסויה אפשר להכין בבית, מפולי סויה.
טבעי, בריא, זול. ה"מחיר" - שלוקח כמה דקות להכין + המתנה של מספר מסוים של שעות עד שמוכן.

למעלה