תחליפי ביצים

l coyote l

New member
הסכמה שקל לא לאכול מספיק מהכל. אבל לא בחלבון.

מלכוד הדגנים שתופסים הרבה מדי מהתזונה (לחם, פיתות, פסטה, חומוס תעשייתי ועוד) ממלא די והותר את משבצת החלבון, אבל לרוב בא על חשבון דברים חיוניים אחרים, בעיקר ירקות, פירות ועלים.
לדעתי זה המקום לשים עליו דגש.

היה לך אי פעם חוסר בחלבון?

אני לא מכירה אנשים כאלה שהיה להם.
אולי רצית יותר חלבון בשביל לפתח מסת שריר גדולה- זה אני מכירה, אבל חוסר? לא פגשתי מעודי ולא שמעתי גם [מחוץ לאנשים בתת תזונה].
יש חלבון ב-ה-כ-ל, כולל בחסה.
המידה המומלצת היא 0.8 גרם לכל ק"ג ממשקל הגוף, שלבחור ששוקל 80 ק"ג זה 64 גרם. זה סופר קל להשיג במהלך היום.

catch 2 2

New member
כן.

אין חלבון בהכל. יש בהרבה דברים אבל לא בהכל. ברוב הפירות יש כמויות חלבון מזעריות. בירקות אנחנו מדברים על גרמים בודדים ל100 גרם. אני מכיר היטב את ההמלצה של 0.8 ללא מתאמנים. זה המינימום של המינימום. והנה לא הגעתי לזה במשך מספר שנים. אני בכלל לא מדבר על הכמות שאני צריך כמישהו שמתאמן כל יום פעמיים ביום, למעלה מ3 שעות.

איך לא הגעתי למינימום? פשוט מאוד.
ארוחת בוקר זה לא משהו שהיה קיים אצלי עד לפני כמה שנים. הדבר היחיד שהייתי יכול לאכול בבוקר היה תפוח או אגס אחרי אימון. בצהריים אכלתי 2 סנדוויצ'ים ובמהלך היום עוד שני תפוחים. ארוחת ערב היתה סלט גדול (בלי אגוזים) ועוד שני דברים שאזכורם נוגד את השורה האדומה למעלה. בלי אוכל מבושל, בלי אוכל מעובד, בלי ג'אנק.

היום אני אוכל באופן מאוד מגוון ומקבל את מה שצריך אבל זה דרש המון עבודה, מחקר ותכנון בשביל למצוא את ההרכב האופטימלי הספציפי הזה. זה לא היה פשוט או מובן מאליו.

היו לי חברים באוניברסיטה שחיו על קפה, סיגריות ומוצרי ג'אנק מתועשים (כל מיני חטיפים אווריריים מלוחים, מוצרים מן השורה האדומה). וגם זה לא הביא אותם למינימום. לכן לא נהירה לי ההנחה שחלבון הוא מובן מאליו באיזושהי תזונה. כנראה שהנסיון שלנו שונה, זה הכל.

לגבי קציצות

אצלי הדבר הכי קל (בתור מאותגרת בישול באופן כללי) הוא לעשות קציצות מקטניות, כאשר הקטניות הן המרכיב המרכזי בקציצה ואפשר כמובן להוסיף להן גם ירקות שונים.
הרעיון הוא להשרות את הקטניות במים לכמה שעות עד שמתרככות. מבלי לבשל אותן טוחנים בבלנדר עם שאר המרכיבים (ירקות שרוצים להוסיף ותבלינים). הקטניות שהושרו במים (שוב, ללא בישול) משמשות כחומר מדביק בפני עצמו. אחרי הטחינה במעבד מזון אפשר פשוט לעשות מהן כדורים/קציצות ולטגן או לאפות בתנור.
(הדבר נכון לגבי כל סוג של קטנית)

purplegiraff

New member
לגבי קציצות- מה שנטע אמרה ו

גם כמובן- ללכת למתכונים טבעוניים בדוקים וכתובים.
ובכ"ז- סתם לעשות טיה סדר וכמה המלצות:
עוגות: כף חומץ לבן עם כפית סודה לשתיה- לא מורגש בעוגה, מתאים גם לפשטידה שדומה לעוגה בחושה מלוחה.
רסק תפו"ע/ בננה גם מצויין לעוגות.
קציצות ולביבות: מה שנטע אמרה דומה בעצם לפלאפל- הקטניה המושרית ללא בישול מקבלת בטחינה תכונות הדבקה עמילניות טובות. אבל אם רצים להוסיף הרבה ירקות- זה כבר לא ידביק את הכל וצריך חיזוק. כנ"ל במקרה של קציצות מקטניות מבושלות, או לביבות מירקות מגוררים:
מוסיפים אחד מהבאים: קמח חומוס (טעם פלאפלי חזק- לא תמיד מתאים), קמח עדשים/ אפונה צהובה (טעם עדין), קמח חיטה/ כוסמין/ , קמח אורז מלא, קמח טפיוקה (מרקם רך), קמח תפו"א (מרקם קצת של פירה), שיבולת שועל או פשתן טחון עם טחינה גולמית ומעט מיים. בגלל המבחר הגדול של התחילפים כדאי לחפש מתכונים מוכנים כבר ואחרי שקולטים את הקטע ומרגישים בהבדלים אפשר כבר לאלתר ולהרגיש לבד מה מתאים לכל סוג קציצה/ לביבה.
ציפויים פריכים: לטופו, סייטן, פרוסות ירקות וכ"ו, מכינים בלילה מאחד מהקמחים הבאים עם מים/ חלב סויה ומתבלים לפי הטעם: קמח חיטה, קמח אורז, קמח חומוס, קמח עדשים, , ומשתמשים כמו הטבילה בביצה בציפוי הרגיל.
חביתה: מכינים בלילה כמו של פנקייק מקמח חומוס/ עדשים/ אורז, עם תבלינים והתוספות האהובות ומטגנים במחבת בשכבה דקה (יש הרבה מתכונים ברשת).
שקשוקה: הכי נפוץ זה טופו וקמח תירס גס, גם לזה יש מלא מתכונים ברשת.
מעבר לזה- אני הזמנתי פעם VEGG, היה נעים ונחמד אך ממש לא הכרחי, סה"כ יש שם תערובת של עמילנים וחומרי טעם מסוג שמרי בירה וקאלה נמק (מלח גופריתי) שאפשר את כולם לקנות ולהוסיף לבד. אז כן:
טעם ביצה: אבקת שמרי בירה (חנויות טבע), קאלה נמק (חנויות תבלינים).
שתפי איתנו מתכונים מוצלחים,

ella100

New member
לגבי השקשוקה--תוספת של שורו (אתיופי) נותן טעם נהדר ומסמיך את

הרוטב.
&nbsp
רק זהירות-זה חריף.ממש.
&nbsp
השורו זו אפונה צהובה,עם תבלינים.נדמה לי שיש בתערובת גם חומוס.
יתכן ויש גרסאות שונות.
במתכון שקיבלתי היה גם חומוס.
ויתרתי על הרעיון להכין לבד.
&nbsp
לא זול,כ 25 ש"ח לקילו.אבל לצרכי שקשוקה ותיבול או לקציצות,מספיק לקנות גם 1/4 ק"ג.
שווה מאד.
&nbsp

בנוגע לתחליף ביצים

זה ממש לא פתרון שמצליח בכל הדברים... קיבלנו חבילה של תחליף ביצים. בפשטידות זה סבבה (שונה, אבל בסדר) אבל בעוגות זה לא פתרון מוצלח, בכלל לא אפילו. חזרנו לתחליפים אחרים.
&nbsp
&nbsp

למעלה