תחליפי ביצים

Shamy

New member
תחליפי ביצים

אני רוצה לעבור לטבעונות והדבר היחיד שמפריע הוא ביצים

עכשיו ראיתי שהתחליפים הטיפוסיים הם לדוגמה חצי בננה מעוכה או רסק תפוחים (אוקיי זה יכול להתאים למאפים)

אבל מה אני עושה עם דברים מלוחים?דברים שצריכים טיגון? איך אני מחליפה ביצה נגיד בקציצות?

קראתי איפה שהוא שמערבבים כף חומץ לבן עם כפית סודה לשתייה אבל יש לזה טעם מוזר באוכל וקראתי שיש כל מיני אבקות שמהוות תחליף ביצה אבל אין בארץ אלא רק בחול..אני לא יודעת אם אני אקנה מאמזון זה שווה את הכסף זה בכל זאת אולי האבקה עצמה תעלה 5 דולר -9 דולר וההובלה תהיה עוד 20 דולר...לא כ"כ משתלם

רעיונות?

l coyote l

New member
הרעיון הכי פרקטי: לא לנסות לטבעו לבד בהתחלה

אלא לחפש מתכונים טבעוניים למאפים ושאר המאכלים שאת רוצה להכין.
מתכונים כאלה כבר נוסו וכבר יש בהם הכמויות והיחסים האופטימליים.

merav999

New member
אם יש לך מתכון ספציפי שאת רוצה לטבען

את יכולה לנסות לשאול פה או בפורום השני (תזונה צמחונית וטבעונית) ומומחיות הבישול (לא אני
) יוכלו אולי לעזור לך.
&nbsp
אבל הפתרון הכי טוב הוא כמו שקיוטי אמרה לחפש מתכונים טבעונים שנוסו כבר (גם כאן את יכולה להיעזר בפורום הזה והשני).
&nbsp
ד"א, שמעת על אתגר 22 ? התנסות בטבעונות למשך 22 יום (לפחות
) בליווי של טבעונים ותיקים ותזונאיות. יש קישור לרישום בלינק השלישי בחתימה שלי

Shamy

New member
כן יש ! אני מתה לפיצה עם גבינה

הבעיה לדוגמה עם גבינת קשיו שהיא נוזלית מדי , היא לא מקבלת מרקם של גבינה של פיצה

רציתי לקנות את הגבינה הטבעונית של דלי טבע או טבע טוסט איך שלא קוראים להם, יש להם מעין פתיתים אבל ל150 גרם לשלם 30 שקל זה נראה ללי מוגזם +++

יש לכם מתכונים טובים לגבינה "צהובה" טבעונית?

ella100

New member
הגבינה של ויאו לייף-טעימה.כעת במבצעכ-20 ש"ח ל 200 ג'

בטוסטים יוצא טעים.אין סיבה שלא על פיצה.
יש ללא טעמים,יש עם טעמים.
גם הממרח-טעים.
&nbsp
המבצע בשופרסל דיל-אבל שווה לבדוק בעוד סופרים
דרך "מיי סופרמרקט".
בפעם קודמת המבצע היה בו זמנית גם בניצת הדובדבן.

Shamy

New member
היא טעימב

הבעיה היחידה שיש לי איתה שהיא מורכבת משמן קוקס כמעט בלבד אין בה שום פרוטאינים שהם

אז מה הבעיה?

פיצה זה לא אוכל שאוכלים כדי לקבל משהו חיוני, זה ג'אנק.
אם את רוצה משהו חלבוני בפציה את יכולה לגרר טופו דק דק ועליו לשים את הגבינה, לא תרגישי בטופו מתחת והוא ייתן הרבה חלבון.

ella100

New member
טוב-תחליטי מה את באמת רוצה.העדכון להערב (היתי בניצת הדובדבן)

אז המבצע להחודש של ויאו לייף הנו 19,90 גבינה/ממרח.
המוכרת הסבה תשומת ליבי שיצרן מקומי התחיל לייצר את מוצרי הויאו לייף.יש לבחירה
גם אריזה של גוש (אפשר להפוך לפתיתי גבינה).כרגע המותג לא במבצע,אז
הויאו לייף יותר משתלם.
מעלה תמונה,של המוצר ושל המבצע בניצת הדובדבן.כרגע,הוא הזול יותר(שקל פחות משופרסל).למי שמתענין.

Shamy

New member
לא דיברתי על הפיצה

דיברתי על הגבינה בלבד, גבינה צהובה הייות ןהיא מחלב יש בה פרוטאינים, גבינה טבעונית שמקורה בשמן קוקוס לפי טבלת הערכים התזונתיים שלה נטען כי אין בה פרוטאינים
המטרה - למצוא גבינה טבעונית ממקור חלבוני כך שיהיו בה פרוטאינים ..

l coyote l

New member
טיפ כללי: אפשר להפסיק לרדוף אחרי חלבונים.

זו תפיסה מיושנת של שנות ה-70. בפועל מאוד קשה עד בלתי אפשרי להגיע למחסור של חלבונים בתפריט מערבי, הם בכל מקום.
מי שמחפש כמות גדולה של חלבונים בתזונה הם לרוב מפתחי שרירים, זה לא נוגע לצרכן הרגיל.

l coyote l

New member
אם את רוצה לשים דגש על חלבונים, תרבי בקטניות ודגנים

יותר הגיוני וקל למצוא אותם שם, מאשר במוצרים מתועשים שעשויים מרכיבים מפורקים של מוצרים אחרים.

אכן דגנים וקטניות

אני לא מציאה לחפש ערכים תזונתיים באוכל כמו פיצה, למרות שאכן אפשר "להעשיר" אותה בחלבונים:
1. מוסיפים עדשים כתומות לרוטב העגבניות עד שהן מתמוססות לתוכו ונהפכות לבתי מורגשות.
2. מגררים טופו דק-דק מתחת לגבינה.
3. קונים גבינה שעשויה מסויה.
4. שמים תוספת לפיצה של שעועית ירוקה.
5. מכינים לבד את בצק הפיצה ומחליפים חלק מקמח החיטה בקמח עדשים/סויה שהוא יותר עשיר בחלבונים.

באופן כללי אני אחזור על קודמתי ואומר שחלבונים שווה להשיג ע"י אכילה של הדגנים והקטניות עצמם, ולא לחפש אותם בגבינות צהובות, אם צריך עזרה באוכל שכיף לאכול שהוא כזה אשמח לעזור, אבל כמו שכדורי שוקולד [מועשריםפ ככל שיהיו] הם לא מזון בריאות, ככה גם גבינה צהובה.

הדרך הכי קלה להוסיף עוד חלבונים

למרות שאני לא משתמשת בה בעצמי [אני עולה במסת שריר מאוכל נורמטיבי, ואני בכלל לא לחוצה על חלבון], היא להוסיף קמח אפונה/עדשים/סויה לשייקים.
אפשר גם להוסיף את זה למאפים או לעשות מזה חביתת חומוס/עדשים.
לעשות ממרחי קטניות כמו חומוס ביתי רק שאפשר גם עם כל סוגי השעועית [למעט הירוקה].

catch 2 2

New member
אני חושב אחרת

קל מאוד לא לאכול מספיק מהכל ולכן כדאי לבדוק כמה ומה נכנס לגוף ולוודא שאוכלים במידה מאוזנת. במשך הרבה שנים, לא אכלתי מספיק ממה שצריך והייתי עייף רוב הזמן. לא צריך להתקבע על חלבון וכו' אבל כן שווה לבדוק ולא להניח מראש.

למעלה