תחליפים למוצרי חלב

Moshik Rules

New member
תחליפים למוצרי חלב

היי,
גילו אצלי רגישות ללקטוז, ואני קצת מתקשה להרכיב תפריט חלופי ואוכלת המון שטויות במקום. אשמח לקבל קצת רעיונות..
איזה דברים אני יכולה לשים בסנדוויץ' בבוקר, שיהיו קלילים יחסית? טחינה זה סביר אבל לא מסוגלת לאכול בבוקר ובטח שלא כל יום. אבוקדו אני לא אוהבת, אז כרגע אני שמה בעיקר חמאת בוטנים וריבה :<
חוץ מזה, איזה דברים אני יכולה לאכול בארוחת ערב? הייתי רגילה לאכול סלט ירקות ולידו טוסט או פרוסה עם גבינה, אבל עכשיו אני צריכה רעיונות חדשים.. לפעמים אני מכינה ירקות מוקפצים אבל אני סטודנטית ואין לי ממש זמן בערב,מה גם שאני חוזרת מאוחר, ורעבה, ואין לי כח לעמוד לבשל.
אשמח לרעיונות!
תודה רבה;)

Moshik Rules

New member
אה, ורציתי גם לשאול

אילו מוצרים מהצומח חוץ מסויה עשירים בסידן? במשפחה שלי יש בריחת סידן, אז אמנם עברתי את גיל ההתבגרות אבל עדיין צעירה וצריכה להקפיד..

סביון1

New member
טחינה, ברוקולי, כרוב, נדמה לי שגם שקדים

טחינה משומשום מלא עשירה בסידן פי כמה וכמה יותר מטחינה רגילה.

vegetalien

New member
מוצרים עשירים בסידן.

ירקות (בעיקר ירוקי עלים), שעועית לבנה, גרגרי חומוס, טחינה (מלאה), פרג, שקדים, מולסה Blackstrap, תפוזים, תאנים מיובשות, חרובים ומוצרים מועשרים למיניהם - כמו סייטן של טבע דלי, או סוגים מסויימים של דגני בוקר.

מה שכן מומלץ, הוא לא להסתמך על סידן בלבד. ויטמין D (שמש) חשוב לא-פחות לבריאות העצם, וכן מינרלים כאשלגן ומגנזיום, וגם ויטמין K. גם פעילות גופנית חשובה.

כמה רעיונות

א. אם א רוצה ומחפשת את טעם הגבינה, יש כל מני מוצרים טבעוניים שמחליפים גבינות למריחה למינהן.
ב. חומוס
ג. ממרח חלווה (קצת שטות וקצת בריא אם את מכינה מטחינה משומשום מלא).
ד. פסטו (ללא פרמזן)
ה. ממרח חצילים שמכינים/ קונים- יש מליון ורסיות
ו. ממרח פלפלים קלויים- שאת מכינה או קונה
ז. ממרח שעועית שחורה

זה מה שעולה לי בראש כרגע....

M a b e l

New member
לגבי ארוחת ערב,

אם את כבר רגילה להכין סלט, אפשר להגדיל אותו ולהוסיף לו כמה כפות של קיטניות - אפונה/שעועית/חומוס/עדשים/אדאממה. פשוט לקנות קפוא ולחמם קצת במיקרו כל פעם, או לבשבל בעצמך כמות גדולה ולהקפיא. גם מקופסת שימורים זה לא נורא.

זה מה שאני עושה

אני מנביטה קטניות (בד"כ עדשים) בסופ"ש בכמות מספיקה לכל השבוע ומוסיפה לי חופן לסלט. זה ממש טעים ומרענן.
אני גם סטודנטית והארוחה המרכזית שלי ביום היא ארוחת ערב של סלט ממש עשיר, צבעוני ומגוון עם שתי פרוסות לחם עם חומוס.

ממרחים

מעגבניות מיובשות
מזיתים
מקישואים
פסטו
שקדיה
קוביות קטנטנות/ פרוסות דקות של טופו ששרו במים רותחים על כל אחד מהנ"ל או על מיונז או על טחינה...+עלה חסה/ כרוב/ פרוסות דקות מעגבניה טריה/ מלפפון/ פטריות...
נגזרות הטחינה- חלווה, טחינה מעורבבת עם סילאן או דבש.
מעט חמאת בוטנים עם ריבה
שוקולד למריחה...
אני אוהבת מאד כריכים עם הרבה שכבות דקיקות של ירקות ,איזשהו ממרח, פרוסת לימון דקיקה ומקולפת כמובן, אגוזים שמונחים ראשונים על הלחם...

אם את אוכלת ביצים אז חביתת ירק, חביתה עם פטריות, חביתה בלי כלום.

ארוחת ערב- להוסיף לסלט אגוזים , כל מני, קשיו/ שקדים/ פקאנים/ אגוזי מלך/ מקדמיה /תערובת גרעינים...זה ממלא ,בעיני זה גם טעים ומעשיר . להכין מרק גדול ולאכול ממנו כמה ימים- עם תפוחי אדמה/ גריסים/ אורז
להכין פסטה ורטבים שאפשר לחמם ולאכול- פסטה מתבשלת תוך כ-10 דקות, אפשר גם לשמור במקרר לחמם במים רותחים דקות ספורות ולהוסיף לה רוטב. רטבים מחזיקים הרבה זמן ,פסטו עם תוספת קשיו, רוטב עגבניות אפשר להוסיף לו קוביות טופו, מתבשל ממש מהר ונשמר טוב.

בסופשבוע את יכולה להכין כמה דברים שישמשו אותך להמשך השבוע

וגם

תכניסי לתנור/ טוסטר תבנית עם ירקות לאנטי פסטי שיהיה לך - פלפלים, עגבניות, חצילים, קישואים, פטריות, בטטות, דלעת - לפרוס להבריש בשמן זית מעט מלח גס ופלפל שחור אם את אוהבת ויאללה. חומר לכריכים ולהעשרת סלטים למכביר

נטאשKה

New member
לדעתי

זה עניין של סוויטש פשוט בראש. כמה באמת אכלת מוצרי חלב? אין לך בסה"כ יותר מדי מה להחליף, אבל זאת הזדמנות מעולה עבורך לפתוח את עצמך קצת מעבר למה שאכלת קודם - אם בא לך

לו אני סטודנטית עמוסה, במקומך, הייתי מכינה פעמיים בחודש כמות גדולה של קטניות ורטבים והייתי מקפיאה אותם ואז יש לי לשבועיים כמות שאפשר להפשיר מהר בתנור/סיר/מיקרו ולצרף לארוחת ערב של סלט גדול.

את הסלט תתרגלי להעשיר במגוון עלים שונים, אגוזים, אל תעצרי בסופר במלפפון עגבניה הרגיל - פלפל בכל הצבעים, קולרבי, גזר, סלק, בטטה, דלורית, דלעת, בצלים שונים, עשבי תיבול שמעשירים מאוד כל ארוחה, נבטים מסוגים שונים, קישואים וחצילים - הכל יכול להכנס לסלט או להעשות בצורות אחרות.

בישול ירקות הוא קל ומהיר. אצלי בבית אני מכינה פעם בשבוע תבנית גדולה של ירקות בתנור, כל פעם במרינדה אחרת לגיוון, הירקות משדרגים סלטים, נאכלים קרים או חמים כעוד מנה בארוחה, משדרגים סנדוויצ'ים לעבודה ובמקרה שלך ללימודים, נאכלים כנשנוש בין לבין.

שעועיות מסוגים שונים ועדשים מסוגים שונים שבישלת והקפאת (מניחה שלא תתעסקי בלהנביט ממה שכתבת אז לא נכנסת לזה) - מחוממים ובתוספת רוטב שהכנת והקפאת.

מאותם ירקות אפשר גם מאוד מהר להכין מחיות וממרחים - למשל קישואים/חצילים/דלעת/בטטה/דלורית/שעועית מסוגים שונים/עדשים מסוגים שונים עושים אחלה ממרח או פירה.

רטבים וממרחים אני מכינה מכל אלה וגם מפלפלים קלויים, לימונים כבושים, טחינה וחומוס ביתיים.

אם את לא רוצה להתעסק בהכנה ויש לך כסף להוציא על זה תמצאי חלק ניכר מאלה גם בסופר. הם יהיו מן הסתם פחות בריאים ופחות טעימים מהכנה ביתית (כמו בכל דבר אחר, גם במוצרים מן החי כמו אלה שאכלת עד כה).

אבל לדעתי באמת אם תשקיעי שני ימי שישי כל חודש - שעה שעתיים במטבח יהיה לך אוכל טעים ובריא לשאר החודש.

עוד אופציות הם אטריות מסוגים שונים - אטריות הפסטה הרגילות על המגוון הענק שלהן, אטריות שעועית (שמספיק אגב להשרות כעשר דקות במים ולהכניס אותן לסלט, כמו אטריות זכוכית שאוכלים במזרח), אטריות אודון, כל אטריות האורז והביצים. הסופרים מלאים באופציות כאלה. בכל סופר רגיל יש היום פינה אסייתית.

לדעתי עשי לך חושבים מה את מוכנה ורוצה להשקיע, אם בכלל (אם לא גם לגיטימי לגמרי) ואז תחזרי ונשמח לתת לך מתכונים ספציפיים שיתניעו אותך
בהצלחה!

Moshik Rules

New member
תודה רבה לכולם :)

בהחלט הופתעתי מכמות האפשרויות! אלו המון דברים שלא הכרתי(בסלט שמה בדרך כלל מלפפון עגבניה וגזר, מי היה חושב על עדשים?) אני אנסה להכין כל מיני דברים ואם אתקע במתכון ספציפי אז באמת אבקש סיוע ספציפי יותרp:.
עזרתם לי מאד!

למעלה