תחליפים לדברי חלב

a q u a 7

New member
יוגורט וגבינה

אשמח לדעת גם איך את מכינה יוגורט וגבינה. תודה

Tal_Ya_Tal

New member
גבינת שקדים

חומרים ל-10 מנות: • 2 כוסות שקדים (שהושרו במים במשך 8 שעות) • 1 כוס מים • 2 כמוסות אצידופילוס או ביו פלוס (להשיג בחנויות טבע) • אבקת 'שמרי בירה' (Nutritional Yeasts) • בד גבינה אופן הכנה: 1. משרים את השקדים במים למשך 8 שעות או למשך הלילה. 2. חולטים את השקדים המושרים במים רותחים במשך דקה ומקלפים את הקליפה. 3. מערבלים בבלנדר במהירות גבוהה את השקדים, המים וכמוסות האצידופילוס עד לקבלת מחית אחידה. ניתן להוסיף מעט מים במידת הצורך. 4. שופכים את המחית על בד הגבינה ומקפלים את הבד מכל הצדדים בצורת "חבילה". 5. מניחים את ה"חבילה" על גבי מסננת ומעל קערה. 6. מניחים מעל לחבילה חפץ כבד (צנצנת זכוכית מלאה במים) שילחץ על הנוזלים לניקוז. מניחים על השיש למשך 7-10 שעות. את המתכון ליוגורט אעביר כבר מחר L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo203.gifיוגורט שקדים כמובטח

יוגורט שקדים מצרכים: 1כוס שקדים (מושרים לליילה) אפשר גם קשיו או מקדמיה 1כוס מים מיץ מחצי לימון 1 כמוסת אסידופילוס או ביו+ (לא חובה) אופן ההכנה: 1. קולפים את השקדים (לא חובה-אך עדיף) 2. טוחנים בממחה (בלנדר) את השקדים עם חצי מכמות המיים עד למרקם חלק 3. מוסיפים בהדרגה את שארית המים. 4. מעבירים לכלי זכוכית שקוף ומוסיפים מיץ לימון, אבקת אסידופילוס או ביו פלוס (בקצילוס, בולגריקוס ועוד כמה חיידקי ביו) ומערבבים 5. בחוץ עם מגבת מעל פתח הכלי. טמפרטורה של 45 מע' סלציוס היא אידיאלית להתפתחות חיידקי הביו. אז כמובן שזה תלוי בעונות השנה ובחום הטבעי השורר במטבח. אפשר להניח קרוב לכיריים או לתנור האפיה. אם יש מיבש מזון, אפשר להכניס את הכלי לתוכו לכ18-24 שע' . בחום של 45 מע' (במקרה כזה, כדאי לסגור את הכלי עם מכסה, כדי שהיוגורט לא יתיבש ). לאחר כ 24 שע' יש ממש יוגורט. פשוט לערבב שוב היטב או לנער את הכלי הסגור ולהכניס למקרר. הצעת הגשה- להגיש קר עם תותים, פירות יער, קיווי, בננה , צימוקים, רסק תפוחים או גרנולה.
אם משתמשים בחלב שקדים מוכן, ששהה יותר מ3-4 ימים במקרר והתחילו להיות למטה מיי גבינה, פשוט להוציא מהמקר, להוסיף מיץ לימון, לערבב ולהשאיר בסביבה חמה יותר (אידיאלי 45 מע') לכ 18 שע' לפעמים גם פחות. כדי לבדוק מידי פעם. L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
אני יותר בקטע של ../images/Emo203.gifמזון צמחי חי

לכן אני מעדיפה להכין דברים מאגוזים ושקדים. אפשר להכין יופי של ממרחים מאגוזים או שקדים. בקלות רבה מ-א-ד. למשל ממרח 'חומוס' מאגוזי קשיו וטחינה. למשל חמאת בטנים מבטנים טריים, מושרים או 'דייסה' מאגוז קוקוס טחון. (עם צימוקים וקנמון ואפילו אפשר לחממה לעד טמפ' של 47 מע' סלציוס. נהדר לחורף
L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
בכייף../images/Emo24.gif

למעשה, יש לי סדנאות לבישול אקולוגי ירוק וגם סדנאות למזון צמחי -חי (RAW FOOD)
L&L TALYA

1Reebok

New member
את נהדרת, תודה רבה!

ואני בהחלט חושב שזאת הודעה שראוי מאוד להכניס למאמרים או להודעות מומלצות.

תחליפים לחלב

אני מצאתי יוגורט מאורז מלא בכל מיני טעמים (באופן אישי לא אוהבת יוגורטים, אבל לביתי אני נותנת אותו). כל הגבינות סויה\ ממרחי סויה נחשבים פחות בריאים, אז טוב שויתרת עליהם. אם את בקטע של משהו למרוח על הלחם אז ממרח קיטניות שנורא פשוט להכין יכול להיות אופציה נחמדה מצ"ב מתכון השלבים: 1. לוקחים קיטניה כגון: עדשים שחורות עגולות\ עדשים ירוקות\ שעועית מש\ שעועית לבנה. 2. שוטפים ומשרים כ 12 שעות 3. מבשלים בסיר עד שהקייטנית רכה 4. מעבירים למג'ימיקס (מעבד מזון) יחד עם חלק ממי הבישול ומתחילם לטחון בהדרגה 5. מוסיפים: שמן זית מכבישה קרה או מעט טחינה גולמית 6. מוסיפים מעט מיסו וחרדל (החרדל משמש כמאחד בין החומרים) 7. מוסיפים תבלינים לפי העדפה וטעם אישי (אפשר גם עשבי תיבול טריים) 8. טוחנים הכול במג'ימיקס עד למצב של ממרח 9. מעבירים לקופסא ונזהרים לא להכניס ידיים או כלים מלוכלכים- כי ממרח זה אינו מכיל חומרי שימור 10. ניתן להקפיא בצנצנת זכוכית מחצית מן הכמות שירי

למעלה