תחליפים לדברי חלב

a q u a 7

New member
תחליפים לדברי חלב

שלום, אני מחפשת המלצות לתחליפים לדברי חלב, המתאימים לארוחת בוקר. תחליפים לדברים כמו חלב, יוגורט, גבינה וכו', שהם גם טעימים. ניסיתי כמה ממרחי סויה אבל הם היו חסרי טעם. אשמח אם תמליצו גם על מוצרים ספציפיים שניסיתם ומצאתם שהם טעימים. תודה.

את בקטע אולי גם של להכין לבד?

או רק מוצרים מוכנים? כי אז יש הרבה מתכונים טובים ברשת לנושא. בגדול חלב סויה של אלפרו הוא הכי פופלארי אני חושב מבחינת תחליף חלב. אם לא אז תוכלי לנסות חברות אחרות או לנסות חלב שקדים, חלב אורז, חלב שיבולת שועל ועוד. יוגורט לא נראה לי שיש מוכן בארץ (אפשר להכין לפי מתכון ) - גבינות אז לבנות יש את הגבינה של טופוטי וגבינות קשות יש את הגבינות של הרמוניה.

a q u a 7

New member
ממרחים

אתה יודע על חברות נוספות המייצרות תחליפי גבינה רכה ? ניסיתי את הממרחים של משק צוריאל (טופוטי), והם לא היו טעימים, בלשון המעטה.

motior

Member
התחליפים שלי

חלב החלפתי בחלב סויה - ניסיתי כמה סוגים עד שהגעתי למסקנה שתנובה "במתיקות מופחתת" מתאים לי. גבינות ויוגורטים פשוט הורדתי מהתפריט. ניסיתי כמה ממרחי סויה ומעדני סויה אבל לא אהבתי (בעצם פעם היו מעדני סויה לא רעים של צוריאל אבל בשנים האחרונות ראיתי רק 0% עם אספרטיים) את הגבינות החלפתי בחומוס, טחינה, חמאת בוטנים ולעיתים גם סלט חצילים, ממרח עגבניות מיובשות, ממרח פסטו ועוד דברים מוזרים

../images/Emo45.gifוגם

יש מעדנים לאלפרו בטעם ווניל או שוקולד והם טובים. בהרבה משל צוריאל שפשוט בזבוז כסף ומגעיל..לטעמי במקום גבינות את יכולה לקנות טופו בטעמים או "פסטרמת טופו" של "טבע דלי" יש להם המון סוגים, וזה ממש משביע אבל מלוח... או הכי פשוט חומוס, טחינה, אבוקדו, חמאת בוטנים. טוב לטוסט ויש חלב סויה בכל מיני טעמים, טבעי ווניל לדעתי הכי טובים. הולך טוב עם קורנפלקס או דייסת קווקר

תחליף לחלב

תטחני קוואר למעין קמח תוסיפי מים או מיץ (כל מה שלא גורם לך צרבת) תערבבי טוב את יכולה להוסיף דבש סילן(בלי סוכר) שקדים בוטנים או אגוזים טחונים קינמון ,אגוז מוסקט חוואיג' ,מה שטעים לך .......... מקבלים משהן משהו טחינה מנבט מונבט מעדן עכשו בעונה אבוקדו בשל

Tal_Ya_Tal

New member
אני מכינה חלב שקדים ב../images/Emo82.gif כבר כמעט 40 שנה

אין לזה תחליף. אפשר מן החלב להכין גם יוגורט או גבינה. אפשר אותו הדבר להכין גם עם אגוזי קשיו מתכון לחלב שקדים: 2 כוסות שקדים טבעיים שהושרו משך הלילה במים 1 כפית תמצית וניל (לא חובה) 5 כוסות מים מסוננים 2 תמרי מג'הול (באם רוצים מתוק) אופן הכנה : *כדאי לקלוף את הקליפה החומה של השקד- אך לא הכרחי. •יוצקים את כל החמרים אל תוך מערבל, ומעבדים עד שכל השקדים טחונים היטב. • יוצקים את החלב הנוצר לתוך שקית בד, ומסננים את השקדים מן החלב על ידי לחיצה חזקה וממושכת לתוך קנקן. • החלב הנותר טעים להפליא וניתן לשימור במקרר למשך 3-4 ימים. |+|הערות : בשקדים הטחונים שנותרו בשקית, ניתן להשתמש לשם הכנת מרציפן, גבינה, מילקשייק, או פשוט לייבש במיבש מזון עם ירקות /פירות לשם הכנת קרקרים ואו עוגות. L&L TALYA

a q u a 7

New member
תודה רבה על התשובה המושקעת.

בדיוק התחלתי להתעניין באיך להכין חלב צמחי, וגיליתי המון מתכונים באינטרנט. איך את מקלפת את השקדים ? יש שיטה יעילה יותר מקילוף אחד אחד ? בנוסף, על איזה סוג בלנדר את ממליצה ? האם כל בלנדר פשוט יכול לטחון שקדים ודברים דומים, או שצריך להשקיע בבלנדר רציני ?

a q u a 7

New member
קילוף שקדים.

מחיפוש באינטרנט, מסתבר שיש כמה שיטות, ושלא מסובך לקלף שקדים.

Tal_Ya_Tal

New member
לגבי קילוף השקדים-פעם הקפידו יותר

על כך, בטענה שבקליפת השקד יש ציאניד. כיום אומרים שהציאניד שבקליפה הוא מזערי ואינו מזיק לגוף. בכל אופן, החלב טעים יותר כשהוא נעשה ללא הקליפה החומה, גם לבלנדר קל יותר לטחון אותו וגם, במיוחד אם הוא נעשה לתינוקות (שני בניי- כיום בוגרים גדלו על חלב שקדים) עדיף לדעתי ללא הקליפה. הקליפה מתקלפת בקלות רבה אם חולטים את השקדים לכמה דקות במים רותחים. (כמו שעושים בבישול ירוק) השקד עדיין שומר על חיותו וממש 'עף' החוצה מתוך הקליפה כאשר לוחצים עליו משני צידיו בשתי אצבעות.
, רצוי בלנדר חזק. ככל שהבלנדר חזק יותר, החלב יצא הומוגני יותר ופחות שאריות יוותרו לך. האידיאלי הוא כמובן ה-VITAMIX שנחשב לבלנדר הטוב ביותר בעולם. אך גם בלנדר 'בינוני' ביחס אליו כמו פיליפס, קיצ'ן אייד, ברוויל או קנווד יעשו עבודה טובה בכל הקשור לחלב שקדים. אך אם בחרת להשקיע בבלנדר כמו VITAMIX או בלנדטק או המילטון ביץ' תוכלי לקבל גם סמודים וגם מחיות אגוזים וכד'. יש כאן קישור להדגמה ביוטיוב של חמישה מכשירים שונים, בינהם הויטאמיקס. תיהני L&L TALYA

a q u a 7

New member
בלנדר

את יודעת האם הבלנדרים של vitamix / blendtec הנמכרים בארה"ב עובדים טוב בישראל עם ממיר מתח חשמל ?

Tal_Ya_Tal

New member
קודם כל, יש לרכוש VITAMIX בארץ כך שהוא

VITAMIX מותאם לכאן ואין בעיה. אך כמובן שאפשר להתאים גם מוצרים מארה"ב באמצעות ממיר L&L TALYA

a q u a 7

New member
לא ממש ..

בארץ ה vitamix נמכר כרגע ב- 3150 ש"ח, כלומר 1700 ש"ח יותר מאשר בארה"ב. במחיר הזה ניתן לרכוש שם שני בלנדרים ולקבל עודף :) מתברר, שבארה"ב ניתן לרכוש את הבלנדר גם בגרסת ה 220V המותאם לארץ, עם אחריות בינלאומית ל 7 שנים. אז אין שום סיבה לרכוש אותו בארץ אם יש אפשרות להביא מארה"ב.

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo45.gifאת צודקת בהחלט../images/Emo13.gifמה שנכון../images/Emo45.gifנכון../images/Emo127.gif

האם אפשר לקנות את הבלנדר בארה"ב?

אתמול התקשרתי לחברה של VitaMix ואמרו לי שלא כדאי לי לקנות אותו דרכם מכיוון שלא תהיה עליו אחריות בארץ...אם תהיה לי בעיה אני אצטרך לשלוח אותו לארה"ב ושזה עולה המון כסף.... האם קיבלת אחריות בינלאומית? אני מאוד מאוד מעוניינת לקנות את הבלנדר! אשמח לדעת אם אכן זה אפשרי. תודה ויום טוב.

a q u a 7

New member
כמובן שהמשווק בארץ מעדיף שתקני כאן במחיר כפול

תפני לשירות הלקוחות של vitamix העולמי, ותבררי מי נותן את האחריות על הבלנדר שלהם בארץ.

למעלה