תחליפים לבפנטן

the mnm factor

New member
תחליפים לבפנטן

עשיתי קעקוע לפני חצי שעה בשוק הלילה של צ'אנג-מיי. היה כיף משהו לא נורמלי ולכל מי שרוצה להתקעקע בצ'אנג מיי אני ממליץ על הבחורצ'יק אליו הלכתי! בכול אופן גיליתי שיש לי בתיק כמה משחות אנטיביוטיות וכן משחה לחיטוי פצעים וכוויות בשם יודיקאר. אשמח לשמוע ממכם אם המשחה הזו יכולה להוות תחליף לבפנטן, כי בפנטן פה יקר (יחסית לתאילנד) וכמו כן אין לי רצון להסתובב עם עוד משחה בתיק... קאפ-פון-קאפ!

the mnm factor

New member
אה ויש לי גם פולידין!

(פוצצו אותי בבית בתרופות) פולידין זו משחה אנטיספטית כמו בפנטן ואני חושב שהיא עושה אותו הדבר, מישהו יודע? ובכל אופן משהו מכל זה חייב להיות תחליף ראוי לא?

oikeroi

New member
תחליפים

בפנטן פלוס מכילה: dexapanthenol ו- chlorohexidine. כל משחה אחרת שמכילה את החומרים הנ"ל צריכה להיות תחליף טוב. אתה יכול להיכנס לבית מרקחת "מהוגן" ולשאול את הרוקח\ת מה לשים. ספרי הרוקחות שם הם בדיוק ספרי הרוקחות של האוני' העברית. שאלה אחרת. זה לא מוקדם מידי למשחות?

love addict

New member
וכשאני חושבת על זה, זו רק אני או שאתה חייב

לנו תמונות?

the mnm factor

New member
אם אינני טועה זו ההנחיה הקלאסית

למרוח כול יום שלוש פעמים בפנטן למשך שבועיים, ועוד שכבה עבה! המקעקע שלי המליץ על חמישה ימים בלבד, וחודש של מריחת קרם לחות...

love addict

New member
3 פעמים ביום, שכבה *דקה* בלבד ולנגב אחרי

10 דק' עודפים שלא נספגו. ולהתחיל למרוח משחה אחרי יומיים מהקיעקוע (אחרי שכל הג'יפה מסיימת לצאת), למשך שבועיים, ואח"כ להמשיך עם קרם לחות בהתאם לצורך. כמובן לא לחשוף את הקעקוע לשמש ולא לתת לו לבוא בחיכוך עם בדים גסים שעשויים לתלוש גלדים. אבל לכל מקעקע יש את שיטות הטיפול שלו, פה נכנס שיקול הדעת שלך

the mnm factor

New member
בנתיים שמתי פולידין ועטפתי ללילה

אני מקווה שעניין הג'יפה שאולי תישאר לי על הקעקוע לא קריטי עד כדי הסרת התחבושת... ממחר נראה לי שאקשיב לעצותייך, שנשמעות לי הגיוניות מאוד.

Wing Chan

New member
מי לעזעזל אמר לך להתחיל למרוח משחה

כעבור שלושה ימים ??? הזוי וחשוד.

Wing Chan

New member
מוזר מאוד והזוי, כפי שאמרתי.

פעם ראשונה לחלוטין שאני שומע כזה דבר (וגם אצל ליאור התקעקעתי, אם אנחנו מדברים על אותו אחד)... הכי "הרבה" ששמעתי ש- "צריך" לחכות עד מריחת משחה בפעם הראשונה, היה 6-7 שעות. כמעט כול המקעקעים שאני מכיר את דרכי הטיפול שהם ממליצים, מדברים על מריחת משחה כבר באותו יום, בסמוך להורדת התחבושת הראשונית. מה גם שזה הרבה פחות הגיוני, מכיוון שהזמן הכי קריטי מבחינת זיהומים אפשריים באיזור המקועקע - הוא הזמן שהכי סמוך לזמן העשייה ולא כשהאיזור מתחיל לאט לאט להיסגר.

love addict

New member
נכון, ובגלל זה בזמן הזה

מה שעושים הרבה זה לשטוף את הקעקוע ולכסות אותו בניילון כדי למנוע מליכלוכים להכנס. ההיגיון אומר לי שאין הרבה טעם למרוח משחה בשלב הזה כי היא רק לוכדת את הג'יפה שיוצאת מהקעקוע.. אולי גם זה שהקעקוע כל הזמן מפריש מונעת ספיגה טובה של המשחה במילא, או לא יודעת מה.. לי זה עבד :)

Wing Chan

New member
זה ממש לא נכון, אז, סורי...

שום דבר לא לוכד שום ג'יפה. המשחה נספגת אל העור ואל הפצע... נתחיל מזה שקעקוע לא מפריש כ"כ הרבה ברוב המקרים (היחיד שבאמת הפריש לי גם בבוקר למחרת, היה הקעקוע הראשון שעשיתי שהיה קטן יחסית לדברים שיש עליי עכשיו) ולהגיד שהבפנטן לוכד את הלכלוכים על הקעקוע זה לא ממש נכון. הלכלוכים האלה מתייבשים על העור (כי הם ריריים\לחים שכאלה) אם לא מנקים אותו ביום יומיים הראשונים כול 3-4 שעות, זה נכון. אבל! אחרי כול ניקוי כזה צריך למרוח את המשחה. גם ביום הראשון. עוד יותר, מבחינה רפואית נטו (אפילו שאלתי רופא, לא חבר הפורום), טיפול נוגד-זיהום (במקרה שלנו משחה אנטיספטית) צריך להתבצע בסמיכות לטראומה. עוד יותר אגיד לך, שיש מצבים בהם מתחילים טיפול שכזה (רק יותר הארדקור, סטייל אנטיביוטיקה) כבר לפני הטראומה הגופנית, כדי שיחד איתה תיווצר התגובה כנגד הזיהום. בפרקטיקה, חוזרים הביתה, מורידים בעדינות את התחבושת\ניילון, שוטפים במים וסבון - ומורחים משחה בפעם הראשונה. אם הקעקוע מפריש, אז לשטוף אותו ולדאוג שיהיה נקי, כשאחרי כול פעם ששוטפים חובה למרוח מחדש את המשחה. הסיבה היחידה האמיתית שאני יכול לחשוב עליה בקטע של לחכות עם המשחה - זה לראות איך העור מגיב לפצע ולדיו ושלא מתרחשת תגובה אלרגית או דלקתית במקום.

ozshomer

New member
ההוראות מתעדכנות כל הזמן

אבל זאת לא תורה מסיני (יסלח לי כבודו על השימוש בביטוי זה), אפשר להתחיל למרוח כשמרגישים צורך, זה מה שליאור אמר לי וזה מה שאני עושה.

Fanty S

New member
אני גם התחלתי מהיום השלישי

3 ימים ראשונים הייתי מנוילנת.

oikeroi

New member
ובפירוט

הראשון עוזר להחלמת הרקמות (הופך בעור ל coenzyme A שעוזר ליצירת תאי עור חדשים). השני הינו חומר אנטיספטי. מכאן: נקיון והחלמה.

love addict

New member
תחכה לתשובה של האדום הרופא :)

בינתיים אולי יעזור אם תכתוב את החומרים הפעילים בכל אחת מהמשחות שציינת. [אני לא מבינה בזה כלום. אבל לי אישית ההיגיון אומר שמשחות אנטיביוטיות זה בטוח לא. משחה לחיטוי פצעים וכוויות נשמע הכי סביר, אבל גם ממש לא בטוח ותלוי בחומרים הפעילים שלה. בכל מקרה, זה לא שאתה במעמקי הג'ונגל ואין לך יכולת לקנות את המשחה המועדפת, וגם ככה כבר השקעת בטיול לתאילנד וכיף חיים שם, מה זה עוד משחה?
]

למעלה