תחליף ריטלין

שרקלה

New member
תחליף ריטלין

לבתי בת ה9 יש טורט קל שרדום כעת, לעומת זאת יש לה הרבה לקויות והפרעת קשב שמאוד מקשות עליה, קיים טיפול תרופתי טבעי שאינו מגביר טיקים, תחליף ריטלין יעיל? משוועת לתשובה מנסיונכם. למישהו יש נסיון עם אצה כחולה?

הלנה

New member
הלואי שהיה

אנחנו לא נ יסינו שום דבר טבעי, אבל מסיפורים ששמעתי כאן בפורום, כנראה שאין תחליך לריטלין...

מירב1965

New member
לא מכירה טיפול כזה

להפרעת קשב, ניסינו טיפולים אלטרנטיביים וזה לא הלך רק לפני שנה וחצי התחלנו עם ריטלין כי לא היתה ברירה זה עזר מאוד למשך תקופה ארוכה אבל אכן הטיקים התגברו יותר ואף התווספו. עכשיו בני בן 12 וידוע שגם גיל ההתבגרות לא בדיוק תורם לטוראט ויש הרבה סערות פנימיות שלא בדיוק עוזרות לטיפול התרופתי כך שיש להתייחס באופן אינדיוידואלי וכל מקרה לגופו. בכל מקרה מנסיון שלנו עם ריטלין, הLA לא עשה לו טוב והוסיף לו טיקים שלא היו קיימים שם. היום הוא עם קונצרטה שנחשבת לעדינה יותר.ובנוסף העלו לו את הרספרדל ל1.5 מ"ג

רונן999

New member
תשובה

תרופה נגד הפרעת קשב שלא מגבירה טיקים היא סטרטרה או אדרונקס. זה לא "טבעי" אבל זה לא צריך לשנות לך אם טבעי או סינטטי כל עוד זה עושה את העבודה בלי תופעות לוואי.

ואני ממליצה לך על אומגה 3

אצלנו היא לא ממש השפיעה על הטיקים (ומצד שני, יכול להיות שהם היו יותר גרועים בלעדיו), אבל את הפרעת הקשב ובדרך עוד דברים שמוטב ויעלמו (חרדות ואובססיות) - היא חיסלה כמו גדולה
ועדיין מחסלת, מזה זמן רב.

רויהלה

New member
מצטערת אומגה 3 זה לא תחליף לרטלין

אולי עוזר ומקל אבל בשום אופן זה לא תחליף! את יכולה להיכנס לפורום הפרעות קשב וריכוז ולברר שם!

למה לברר אם זה עובד אצלנו?

נכון, הייתי אולי צריכה להוסיף, כי האומגה נלקחת בכמות גבוהה ביותר בתוספת ויטמין E וכי התזונה של הילדה קפדנית למדי - הרבה ירקות, פירות ובשר, קטניות ואגוזים, שמן זית ומוצרי חלב, כמות מזערית של חיטה מלאה וכמות אפסית של חיטה לבנה. אבל תאמיני לי שאין לי שום מניות בשוק האומגה ובכל זאת, אצלנו זה עבד. ובגדול. הפרעות הקשב (והיו) נעלמו יחד עם תופעות מדאיגות יותר (גם יותר מהטיקים) של חרדות ומצבי רוח ואיך אפשר לשכוח לרגע את האוסידי, אלוהיי, איך. זה קרה תוך חודש מנטילת האומגה ומתחילת השינוי התזונתי (כמובן שהלכנו עם השינוי התזונתי בהדרגה גדולה). ואני חוזרת, עדיין יש טיקים, לעיתים גלים קשים מאד. אבל השאר - נעלם כליל, כבר זמן ניכר מאד.

השגיא

New member
גם אצלינו האומגה עזרה לתופעות הנלוות

לטוראט. לגבי הטיקים, הם לא נעלמו אבל אין לי ספק שההתדרדרות, גם לעבר הטיקים המורכבים, נעצרה.

spis2

New member
אומגה 3

גם אצלנו האומגה עזרה מאוד בני נוטל אתה כבר 7 חודשים , חל שינוי הריכוז, בזכרון הציונים המריאו יש שקט נפשי ללא חרדות. הטיקים קלים יותר . בארה"ב משתמשים בזה כן כתחליף לרטלין מה גם שרטלין גורם למוות במקרים מסויימים ,זה סם!!!!!!!!!!!!!!

מירי אן

New member
תחילת הדרך

בתי התחילה לקבל אוראפ פורטה אבל יש לה כאבי ראש חזקים בגלל זה. האם סטרטרה ואדרינקס כלולים בסל הבריאות?

מירב1965

New member
היא מקבלת רק אורפ?

אותו סיפור של כאבי ראש היו לבני הצעיר כשהוא נטל רספרדל ופרוזק, הגענו עד לבית חולים בגלל תופעת הלוואי והבנו שהרספרדל גרם לו את זה ולכן הפסקנו מיד. היום הוא נוטל רק אורפ (1/4 כדור). עד כמה שאני יודעת הן לא נכללות בסל התרופות, הסטרטרה עולה כ-700 ש"ח. אני גם יודעת שלאדרונקס יש את אותו מרכיב מולקולרי כמו של הסטרטרה ולכן שווה (לדעתי) להתחיל עם זה ולראות אם זה עושה לילדה טוב. אגב אורפ ניתו לכם להפרעת קשב? כי לא מובן לי למה הוצע לכם לקחת אדרונקס או סטרטרה. ברוכה הבאה לפורום

מירי אן

New member
מירב שלום,

בתי בוסלת מטוראט ומהפקעת קשב וריכוז. אנחנו לוקחים אוראפ מזה שהוע ימים. אבך אני לא רואה שיפור עדיין. היא פוחדת יותר עכשיו וגם היא יותר מוטרדת ממה שיהיה איתה.

סמדר 21

New member
מירי אן שלום

בתי מקבלת אדרונקס להפרעות קשב וזה לא בסל הבריאות

חגית35

New member
סטרטרה לא בסל ומחירה 700 ש"ח לחודש!!!

אדרונקס (רבוקסטין) בסל, אבל להתוויה של דכאון זאת אומרת אם הרופא ירשום שזה להפרעות קשב זה לא יאושר. בעייתי. היא מעין בת דודה קרובה של הסטרטרה (אטומוקסטין), אך אינה מאושרת להתוויה של טיפול ב-ADHD

../images/Emo26.gif דיפרקסן או desipramine

תרופה נוספת שמשפרת את הקשב וגם לא מגבירה את הטיקים - אבל, יש לה השלכות אחרות. ראי קישור לדיון בנושא. אני מפנה אותך גם לסקר - ריטלין וטוראט שהתקיים בפורום ביוזמתה של "צוללת צהובה". מידע נוסף ניתן למצוא במדור "טיפול תרופתי" בקישורים שלנו. אבל חשוב לזכור = שכל אחד מגיב אחרת לטיפול תרופתי. לכן, אני מציעה לך לקרוא גם את המאמר הבא

מירי אן

New member
לגובלינית

אני מחפשת פסיכולוגית באשדוד. שיכולה לתת למשפחתי גם טיפול הורים. ולהמשיך לטפל בבתי. באם את מכירה? אני זקוקה לכך דחוף. אנחנו מתגוררים באשדוד. לכן אני מעדיפה למצא פסיכולוגית מאשדוד.

yakovs

New member
בעניין האצה הכחולה.

לפי כתבה שפורסמה בעיתון "מקור ראשון" (11.5.07, המדור "טבעי" של דוד קאפח, עמ' 43), האצה הכחולה-ירוקה הידועה בשמה המדעי AFA "מומלצת לילדים ומבוגרים הסובלים מהפרעות קשב, ריכוז והיפר אקטיביות". יש בכתבה גם מידע איך להשיג את האצה הזאת, אבל אני לא יודע אם מותר לפרסם כאן באתרנו.

חגית35

New member
עורבא פרח עד כדי סכנת מוות!!! כתבתי זאת

בעבר הרחוק לפני כמה שנים טובות כשהייתי במסע חקר וחיפוש אחר כל מה שנשמע כמו תוסף טבעי ולא תרופה... כתבתי על זה בפורום ADHD ואולי גם פה חפשו ערך super blue green algae או אצה כחולה ירוקה פה בחיפוש בפורום שלנו, או שם בפורום ADHD בכל מקרה, גם אם יגידו שכבר לא נמכרות אצות מזוהמות בכספית ושאר ירקות וגם אם יגידו שעכשיו מגדלים אותן באגם אחר נקי ממתכות רעילות ושאר ירקות... וגם יספרו לכם שזה עובד עדויות המתנסים מהשטח מעידות ההיפך. לא עובד. חור בכיס.

נכון!

גם אני בררתי, לאחר שמדקר המליץ, וזה נכון.זה מאד מסוכן. אצות עשירות במגנזיום וויטמינים - עדיף כבר לקחת תיסוף של מגנזיום טאורין או את התיסוף של בוני, בלי כל ההסתכנות הזאת.

תמה אני על דבריך

אני צרכן מקפיד ביותר של מוצרי בריאות טבעיים. מאחר וכך פניתי לחברת יגנ בריאות וקבלתי ללא כל היסוס את כל האישורים הפורמליים של כל המשרדים העוסקים מי ביבוא ועד אישור משרד הבריאות כמו כן את כל אישורי הבדצ אשר ניתנו למוצר. כמו כן קבלתי את כל האישורים מארהב לגבי תקינות המוצר וכן אישורים מFDA ואישורים על היות המוצר מאוגד בארגון המזונות האורגניים העולמי. תמה אנכי הכיצד יאשר משרד הבריאות במדינת ישראל מוצר מזון לכל אדם וילד באם טענתך נכונה

למעלה