תחליף לצילום רחם

רונה1210

New member
תחליף לצילום רחם

היי בנות,
אני זוכרת אז שקראתי כאן שיש תחליף לצילום רחם שהוא פחות כואב.. אשמח לשמוע ממי שעשתה את זה באיזו בדיקה מדובר ומה ההבדל ביניהן..

sono-hsg

זו הבדיקה:
https://www.haaretz.co.il/news/health/.premium-1.2692566

אני לא יודעת לגבי כאב כי עשיתי רק אותה אז לא יודעת להשוות לצילום רחם. הדעות קצת חלוקות לגבי איזו בדיקה עדיפה לזיהוי אילו מצבים. אני אחרי קריאה על שתי הבדיקות החלטתי שאני מעדיפה את זו, אבל זה אישי. צילום רחם זה צילום רנטגן ומחדירים לרחם יוד רדיואקטיבי כדי לראות יותר טוב. זו בדיקת אולטרסאונד שמחדירים בה מי מלח לרחם. אני יודעת שלפעמים בצילום רחם נפתחות חסימות מהנוזל עצמו, אני לא יודעת אם גם בבדיקה הזו.

לי הבדיקה כן כאבה, אבל בגלל המבנה אצלי, זה כמו שההזרעה הראשונה מאד כאבה לי כי הייתי עם שלפוחית ריקה. בבדיקה הזו גם אמורים לבוא בשלפוחית ריקה וזה מה שגרם לכאבים, וזה כנראה נדיר יחסית שכואב כך.

justanotherme82

New member
אני עשיתי את שניהם ולדעתי סונו לגמרי עדיף

כנראה בגלל שצילום רחם עשיתי בציבורי, זה היה גרוע. הצילום עצמו לא היה לי יותר מדי כואב (לא הרבה יותר מכאבי מחזור בשיא שלהם) אבל הוא לא היה מוצלח והרופא ששלח אותי לצילום שאל אותי מה זה הדבר המטושטש הזה.
הסונו לא כאב בכלל, הרופאה היתה בחדר וכיוונה את הטכנאית לאן להסתכל ככה שהיא ראתה בדיוק מה שצריך והיה הרבה יותר ממוקד וענייני וגם הרבה יותר סימפטי

למעלה