תחליף לפינק פלויד?

nimrodherman

New member
תחליף לפינק פלויד?

שלום, המוזיקה של פינק פלויד מתחלקת לתתי- סוגים רבים של מוזיקה, אחד החביבים ביותר עליי הוא הסגנון הפסיכודלי כדוגמת dark side, ושירים כמו marooned, one of these days, sorrow ועוד רבים אחרים. השאלה היא האם יש איזושהי להקה או הרכב שמבצעים יצירות בסגנון זה ומתקרבים ולו קצת לכפות רגליהם של פינק פלויד? אם מישהו מכיר אשמח לשמוע...

שלום חן

New member
אני לא חושב ש...

marooned, sorrow, שייכים לזרם הפסיכודלי וגם dark side אני לא נעול עליו שהוא מהזרם הפסיכודלי (תקנו אותי אם אני טועה).

פסיכדליה אצל הפלויד יש רק

באלבום הראשון, Piper at the Gates of Dawn, ובאלבום השני, Saucerful of Secrets. לאחר מכן, הם עזבו במודע את הסגנון הזה - מהלך שנעשה במקביל לרוחב כל סצינת המוסיקה הלונדונית באותם ימים. בכלל, הדיון ב"סגנונות" של הפלויד הוא לדעתי מיותר. והאם, יש לפלויד "תחליף"? אני מציעה לשואל המקורי פשוט להאזין למה ש"עושה לו" את זה, ולא להתפס לתוויות.

חרטושה

New member
יש ,בטח שיש.

אבל אם אני אגלה לך אני אאלץ לרדת למחתרת ולהתקיים מאכילת קופסאות שימורים של נוטרה נאגטס לשארית חיי. לכן כל מה שנשאר לי הוא להגיד לך הוא לך לך אל ארצות הפרוג בני, שם תמצא את אשר נפשך מבקשת. רשימה חלקית ביותר ואני משאירה לך את העבודה הקשה אך המהנה של הכרעה ביניהם מי מתאים יותר ומי פחות: Hawkwind, Tangerine Dream, Jethro tull, Alan Parsons , Camel.

Hawkwind

רוק חללי שמאוד אהבתי... שמעתי שהם עשו כיסוי לכל PIPER האם זה נכון? והאם מישהו שמע את זה?

חרטושה

New member
לא ידעתי שאמורה להיות

להם גירסה לפיפר. אף פעם לא שמעתי על זה. זה צריך להיות מעניין. מה שכן אבל הם מושווים פעמים רבות לפ"פ, ונמצאים הרבה פעמים באותן רשימות ודירוגים של אלבומים, למרות שהם גם די שונים מהפלויד. במקרה שלהם קשה לעקוב אחרי מי נשאר ומי הלך ומי בא, לכן נראה לי שכל החילופים האלה שינו מאד את הצליל של הלהקה לפרקים. לפעמים זה רוק ורוק כבד א-לה סנטנה ובלאק סאבאת' (בהתאמה), לפעמים זה פרוג פרוגיסטי, לפעמים זה פסיכדלי, לפעמים זה ספייס רוק וכל זה בשיר אחד.

חיפוש קטן בגוגל

מצאתי שהם עשו כיסויי לשלושה שירים לפלויד Intersteller Overdrive - אפשר להבין את הבחירה אני חושב. SOS Cymbaline - ביצוע נפלא.

Inis mor

New member
למה "תחליף"?

אוהבי פסיכודלי כמונו ישמחו להכיר כאלה (מעבר לאלה הידועים-בין השאר אלה שצויונו). יש מספיק מקום לכולם. :)... לדעתי מעבר לזה שמדובר ב"פסיכו" ו"פרוג" או אפילו סתם שיר רוק פשוט-יש משהו אצל פינק פלויד שלוקח את המאזין למקום שהוא "מעבר למוזיקה". אולי יש-ומעולם לא שמענו עילהם כי הם מעולם לא התפרסמו, אולי יש אחד שנמצא בהתהוות ברגעים אלה והוא מנגן על האורגנית שלו באיזה מחסן-מחכה לרגע הפריצה- WHO KNOWS? מה שכן-יהיה מרתק לגלות. במצב הנוכחי התשובה (לטעמי לפחות) היא-אין! :)...

למעלה