תחליף לפגלקס...מישהו :(?

יניר007

New member
תחליף לפגלקס...מישהו :(?

אני כבר שנתיים השתמשתי במוצר שנקרא פגלקס לריכוך הצואה , היחידי שעזר באמת .....הבעיה שהמוצר הוחלף לחברה אחרת אבל באותו השם ...הבעיה שזה לא עושה כלום !!!!!! אני כבר שבועיים עם ה"פגלקס" החדש וזה לא עוזר עדיין עצירויות ! יש למישהו הצעות ?

harduf9

New member
ככל שאני יודע זה לא אותו החומר

לפני כשנתיים נתקלתי במחקר שמראה בבירור שהחומר peg, גורם לסרטן המעי הגס בשימוש ממושך. פניתי לחברה והתשובה שהם נתנו, אחרי בדיקה, שזה peg אחר. יכול להיות שמצאו משהו לא טוב גם ב peg האחר. בכל אופן, אני מצאתי תחליף לכל מטופלי שצרכו peg והוא עובד יפה מאוד, מאחר והחומר טבעי לחלוטין, בניגוד ל peg שהוא סינטטי לחלוטין, אין תופעות לוואי, למעט חלק קטן מחולי הצליאק שעלולים לשלשל או להרגיש חולשה. מעבר לכך ממליץ להגיע למטפל/ת ברפואה טבעית, כי העובדה שאתה זקוק לחומרים כאילו ואחרים אומרת דרשני לגבי מצב מערכת העיכול שלך. אשלח לך מסר בנושא. בריאות שלמה גיא הרדוף

דייסת קוואקר כל בוקר

ושתייה מרובה. חשוב להקפיד על השתייה. אמור לשפר את המצב תוך כמה ימים.

בתור התחלה

פסיליום. עם הרבה מים, יעזור לרכך ויגרום ליציאות. אם הינך מעוניין לטפל בבעיה קצת יותר לעומק, מציעה לך לגשת לטיפול אצל הרבליסט. ישנם צמחים רבים המטפלים בעצירות, צריך לבדוק גם מאיפה זה מגיע. ישנם צמחים המקלים מיידית וטובים לטיפול נקודתי כגון אלוה-ורה, סנה וכדומה, אך הם חזקים ועלולים לגרום למעיים לפתח תלות. ישנם צמחים אחרים אשר פועלים במנגנון אחר ואינם מכילים אנטרוקינונים (החומרים הפעילים אשר יוצרים תלות של המעי בצמחים) וניתן להשתמש בהם לטווח הארוך. עדיין, חשוב לדעתי לעבור אבחון מסודר ומעמיק ולטפל בצורה מקיפה ויסודית. רק בריאות,
הילה

harduf9

New member
סנה ואלוה ורה שהזכרת הם צמחים מסוכנים ולדעתי

אין להם מקום בפורום. ועל מנת להסביר לכל המרימים גבה לגבי האלוה ורה. הסבר קצר: עלה האלוה ורה מורכב משלושה חלקים עיקריים המעטפת הקשיחה שאינה מועילה ואינה מזיקה, קרום שמפריד בין הג'ל למעטפת והג'ל המופלא שכולנו מכירים. הקרום מכיל את אותם האנטרוקינונים, הג'ל לא. לכן רק הג'ל הוא נפלא, אבל, לא כל חברה מפרידה בין הג'ל לקרום. הדרך לדעת היא מהירות ההשפעה. אם האלוה ורה שצרכת משלשלת או אפילו משפיעה תוך 4 - 3 ימים סימן שיש שם הקרום. ומזה שומר נפשו ירחק. אם ההשפעה היא רק לאחר שלושה שבועות ומעלה ואינה משלשלת אז מדובר רק בג'ל והוא חיובי בהחלט. בריאות שלמה גיא הרדוף

הסיכון הוא באופן השימוש

ישנם הרבה צמחים חזקים ומסוכנים שמטפלים נפלא בבעיות שונות, הנקודה היא לדעת איך להשתמש בצמח: אחוז מותר בפורמולה, מינון לקיחה, מניין מגיע חומר הגלם, אינדיקציות, קונטרה אינדיקציות וכדומה. ישנם אנשים במצב עצירות קשה מאוד וצמחים דוגמת אלוה ורה בשימוש זהיר ועם הנחיית מטפל שכוללת מעקב (וכמובן בראש ובראשונה אבחון) יעזרו ויקלו ואין חשש להשתמש בהם. בנוסף, ציינתי שטיפול ארוך טווח בעצירות לא יהיה באמצעות צמחים אלו בגלל האנטרוקינונים אשר יוצרים את התלות וישנם צמחים אחרים לטיפול בטווח הארוך. לגבי אלוה-ורה, מדובר בשני זנים שונים : Aloe Cupensis - זן זה של אלוה-ורה מכיל כמות גדולה של אנטרוקינונים וממנו מפיקים את המיצוי הנוזלי (טינקטורה) או את המיץ המיובש לטיפול בעצירות. אסור בהריון. Aloe Barbadensis - זן זה של אלוה-ורה מכיל מוקופוליסכרידים אשר בעלי אפקט מרגיע. משתמשים בו בעיקר כג'ל והוא מתאים כמו שכולנו יודעים לטיפול בעקיצות, כוויות וכד'. לא הצלחתי להבין מה זאת אומרת שלא כל חברה מפרידה בין הקרום לבין הג'ל, תהליך ההפקה הוא שונה לחלוטין (מעבר לעובדה שכפי שכתבתי לעיל מדובר בזנים שונים), כדי ליצור ג'ל אלוה-ורה לא משתמשים בצמח הטרי באופן ישיר אלא אם הוא גדל בגינה, יוצרים מהצמח תמצית יבשה בריכוז של 200:1 ומשתמשים באחוז מסויים בתוך ג'ל בסיסי. הפקת נוזל / טינק' לטיפול בעצירות הינה השרייה של הצמח במימד נוזלי (מים / גליצרין וכדומה). למה התכוונת ? בפורום אנחנו חולקים את הידע שלנו עם הגולשים ולא שולחים אותם לקנות צמח זה או אחר, להיפך, רוב ההמלצות הינן להתחיל תמיד בטיפול מסודר ויסודי שכולל אבחון ומעקב של מטפל, ולכן אני לא מסכימה שאין להם מקום בפורום. באופן כללי קיימת בעיה (לא רק בפורום) בתחום צמחי המרפא מאחר ורוב האנשים חושבים שצמח זה או אחר יכול לעזור, ואם לא, לא קרה שום דבר... אנשים לא מודעים לסיכון או לנזק שעלול להיגרם ואני באופן אישי תמיד אומרת שבאותה מידה בה צמח יכול לסייע ולטפל הוא עלול לגרום נזק בשימוש לא נכון. אני חושבת שיש מקום לכל בפורום, צריך פשוט ללוות את הדברים בהסבר.
הילה

harduf9

New member
מכיר רק את הברבדנסיס

ממה שאני יודע על ג'ל אלוה ורה לשימוש פנימי כג'ל לא אחרי ייבוש וכו' אלא ג'ל ישיר וגם מהברבדנסיס יש הרבה חברות שאין להן את הציוד להפריד בין הג'ל למעטפת. ובמעטפת ישנם אותם אנטרוקינונים. מעבר לכך, אני מניח שכבר קרה לך שהסברת לאדם על טיפול, פנים מול פנים ולאחר אבחון והאדם הלך הבייתה ועשה ההיפך או לא נכון או התקשר לשאול וגילית שהוא לא הבין. על אחת כמה וכמה בפורום שכל הקשר הוא בכתב וגם כך מוגבל מבחינת דיוק. לכן צמחים כמו אלוה ורה, סנה ודומיהם הייתי משאיר למי שבריאותו מספיק חשובה לו ויגיע עד המטפל לטיפול אמיתי ולא רק להתייעצות שלא דורשת יותר מדי השקעה. אני תמיד אומר שה"אינסטנט" הורג אותנו, אז לטעמי גם "טיפול" אינסטנט מזיק ובוודאי כאשר מדובר בצמחי מרפא. שערי בנפשך שאותו שואל הולך לבית מרקחת ושואל על הסנה, הוא גם מוסיף לשאול לגבי האזהרה שכתבת, אך לרוקח יש דיעה (שלא ברור על מה מבוססת) שונה משלך ותשובתו "אל תדאג תשתמש מתי שתצטרך, הכל בסדר" ואני יכול להגיד לך ממרום עבודתי במשך 4 שנים + בבתי מרקחת שאלו התשובות שהרבה פעמים ניתנות. אז את הזהרת, אני הוספתי אבל בסוף הוא לוקח את ההמלצה שלך עם חוסר הידע של הרוקח. או גרוע מזה בבית טבע שם הרבה פעמים המוכרים יודעים למכור ותו לא. סליחה עם הרוקחים והמוכרים בבתי הטבע שכן יודעים על מה הם מדברים ומנחים בהתאם, דברים אלו אינם נוגעים אליכם. בריאות שלמה גיא הרדוף נ.ב. אהבתי את המבותבב מההודעה על הג'וק, אני חושב שכדאי לאמץ את במשפטים כמו הבתובבתי לאחור וראיתי ג'וק מבתובב על ידית הדלת המבתובבת.

אתה מחדש לי...

לא נתקלתי בג'ל אלוה ורה ששותים אותו אלא רק במיץ שמייצרים ממנו. בכל אופן, אני מסכימה איתך ואולי יהיה כדאי להימנע מלהזכיר צמחים "מסוכנים" בעתיד (למרות שגם אם אלו שלא מוגדרים כך תמיד יש סיכון בשימוש לא נכון של הצמח) אבל בשורה התחתונה הבחירה היא תמיד שלנו. אם אדם קיבל הסבר מפורט ואח"כ קיבל הסבר אחר סותר (ממשהו שמה לעשות, בעיניו אולי אפילו יותר מקצועי מאיתנו...) זה לא משהו שאנו יכולים לקחת עליו את האחריות. לגבי מטופלים שלי, תודה לאל עוד לא היו טעויות, בד"כ מקבלים מייל אחרי הפגישה עם כל ההנחיות כדי שלא ישכחו...
לגבי "אינסטנט", אני תמיד אומרת שאינסטנט זה רק פודינג
ולגבי הג'וק !!! תמשיך להסתלבט עליי , רשע...
לילה טוב,

0 אור 0

New member
אחד הדברים שנהגנו להקפיד עליהם בעבר

הוא לא להמליץ בפורום בכלל על מוצרים ספציפיים, למעט התמימים ביותר (וגם שם הוכיחו לי המקפידים , שאין כמעט שום דבר תמים שאינו מזיק לאף אחד) באופן טבעי חלה התרופפות, מאחר שתשובה כמו " תיגש לקבל התאמה אישית" שחוזרת על עצמה לכל שאלה, נותנת תחושה של חוסר תשובה, וכן אינה נותנת מענה להחלפת המידע בינינו כמטפלים. זו דילמה שאנחנו צריכים להיות רגישים אליה, להחליף מידע יותר ספציפי כאשר זה דיון בינינו כמטפלים - ואז לתת את כל האזהרות הרלבנטיות, אך לא לתת המלצות ספציפיות שעלולות לסכן מישהו שנכנס לפורום לקבל עזרה.

harduf9

New member
למה מסתלבט, באמת אהבתי, חושב שזו מילה

מצויינת שכדאי להתחיל ולהתבובב איתה. בריאות שלמה גיא הרדוף

הי יניר

הבנתי שאתה מקבל טיפול, זה לא עוזר בעניין? ומה אומר/ת המטפל/ת?

0 אור 0

New member
אמנם לא פשוט

אבל רק שינוי מהותי של התזונה בשילוב של פעילות גופנית יציל את המצב לטווח ארוך, עד שהשינוי התזונתי ישפיע, אפשר להיעזר בתוספת של סיבים, מים, ושמן זית.

למעלה