טירמיסו מאקי
טירמיסו מאקי אני מוסיפה אבקת נוגט ביחד עם הקקאו מתכון מעולה חובה להכינו יום מראש הטעמים פורחים.... המצרכים: 6 בצים מופרדות כוס סוכר וניל חצי ק"ג גבינת מסקרפונה 150 גר' ברס-אגוזים- אגוזים מסוכרים חצי כוס אבקת קקאו חב' בישקוטים חצי כוס אספרסו שתי כפות ברנדי הכנה: 1. מקציפים את החלבונים (שיושבים בקערת מתכת מעל אדים ומחכים איזה רבע שעה) עד שנעשים קצף יציב למדי. 2. מוציאים מהקערה ושמים בה חלמונים וסוכר,(עדין על אדים) מקציפים 3-4 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה 3. מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד לתערובת אחידה. 4. מקפלים פנימה את קצף החלבונים. 5. טובלים את הבישקוטים בתערובת האספרסו והברנדי. ומרפדים את תחתית הכלי. (אני מניחה ומרטיבה עם כפית..ככה מושקה טוב) 6. יוצקים 1/3 מכמות תערובת על הבישקוטים ומעל מפזרים שכבה של אגוזים מסוכרים, עוד שכבת בישקוטים, 1/3 שני של התערובת, שכבה אחרונה של קרם ועוד פעם אגוזים. על כל שכבת אגוזים אפשר לפזר קקאו. (ונוגט) (אני עושה רק שתי שכבות מספיק הורג גם ככה) מתכון על פי אהרוני עם שיפוצים..