תחליף לחם לתינוקת

shulybuly

New member
תחליף לחם לתינוקת

הי לכולם ונעים מאוד. אני צליאקיסטית מזה שנתיים עם תינוקת בת 10 חודשים. אני לא רוצה לחשוף אותה לפני גיל שנה ומחפשת בנירות תחליף ללחם משביע המתאים לתינוקת שרק לומדת לאכול. קרקר אורז זה נחמד אבל לא משביע. רעיונות ? (אורז\תפוא וכו זה נחמד, אבל אי אפשר למרוח על זה גבינה לבנה...) תודה מראש אני

נצר1

New member
למה למנוע מהילדה לחם?

אם היא חולה בצליאק כמוך, והיא לא תהיה חשופה לגלוטן אז לא יווצרו הסימפטומים ולעולם לא תדעו. עד שהיא לא נבדקת ומוכרת, לדעתי, כדאי להמשיך לתת לה לאכול כמו כל התינוקות בגילה.

אמאדנה

New member
אכן, לא כדאי לחשוף ללחם עד גיל שנה

זה מה שהגסארואנטרולוג ילדים אמר לנו. לי יש ילד בן שנתיים, צליאקי, והרפא אמר שבילד השני לא לחשוף ללחם עד גיל שנה. הייתי ממליצה לך אולי לחמיות נטולולת גלוטן.... אין לי רעיונות חוץ מזה שאל תתפתי לחשוף אותה מוקדם מידי כשידועה הרגישות בקרבה ראשונה....

shirag1

New member
אולי לחם שמוכרים בחנויות טבע

ראיתי שיש לחם של "אורנים" ושל "לשובע", גם ראיתי לחמניות קטנות של "לשובע" ושל "אפיטעם". אני בקרוב אהיה במצבך - לבעלי יש צליאק ובקרוב נתחיל עם ביתנו מוצקים. כמובן שעד גיל שנה נקפיד לא נחשוף אותה לגלוטן. למזלי חמותי אופה לו לחם מדי שבוע אז כשיגיע הרגע ננסה עם הלחם הזה.... ודרך אגב, חיפשתי לקטנה דייסה השבוע וראיתי שעל חלק מהדייסות כתוב במפורש שיש גלוטן (זה מאוד הפתיע אותי שיש גלוטן באוכל לתינוקות!) אז קניתי דייסת אורז. האם את משתמשת בדייסה כלשהי?

גם לי יש צליאק

ותינוקות בני שנה עד עכששיו גם אני לא חשפתי אותם לגלוטן הם אוכלים מה שאני אוכלת: פסטה... לחם... פיתה - הכל בלי גלוטן בימים אלו אנחנו אמורים להתחיל לתת להם לאכול דברים עם גלוטן ולאחר חודש לבדוק האם הם רגישים או לא בהצלחה ואגב - לסימילאק יש דייסת דגנים ללא גלוטן ויש דייסות - אורז, קורנפלור, תירס...

למעלה