תחליף לג'לטין

kירית

New member
תחליף לג'לטין

שלום רב אני לא אוהבת להשתמש בג'לטין במיוחד לא בעוגות ואני יודעת שג'לטין משמש כמייצב אך קראתי שקורנפלור או אינסטנט פודינג יכול לשמש כתחליף של ג'לטין
אני רוצה להכין לכבוד החג עוגת גבינה אשר מכילה ג'לטין ואינני יודעת איך להמיר מבחינת הכמויות.
רשום במתכון שצריך 1 שקית (14 גרם) אבקת ג’לטין האם להמיר את זה באותה מידה 14 גרם אינסטנט פודינג?

אשמח עם תעזרו לי תודה מראש חג שמח אירית
 

almogi

New member
ג'לטין הוא חומר קרישה

קורנפלור הוא חומר הסמכה.
יש הבדל בין השניים: כשג'לטין מתקרר הוא יוצר קריש שנקרא ג'ל קולואידי, מעין תרכובת כימית שקושרת את המזון.
לעומת זאת קורנפלור ודומיו עובדים על עקרון של ספיחת נוזלים ויבוש ועל ידי כך מייצבים את העוגה/מאפה.
לכן לצערי אי אפשר להחליף ג'לטין בקורנפלור ואם תוותרי על הג'לטין העוגה תתפרק לחלוטין.
אם את לא סובלת ג'לטין (גם אני לא..) את יכולה להשתמש בקצף חלבונים חזק כמייצב או פשוט לחפש מתכונים ללא ג'לטין (לא חסרים)...
 
למעלה