רפואה משלימה ו ADD
שלום לך, זהירות קצת ארוך
רפואה משלימה כמו נטורופטיה, הומאופטיה, הילינג, דיכור סיני וכד', יכולה לעזור, היא לא מדעית, היא אינה יכולה להיבחן באמצעות הכלים המדעיים. היות שהמדע מחייב כלליות - הסקה ממראה פרטי למראה כללי ובטיפולים מסוג זה אין אפשרות להסיק כי כל אדם מקבל טיפול שונה המותאם במיוחד אליו. כיום, אין תחליף ממשי לריטלין, חשוב לחפש דרכים להקל על מאפייני התסמונת, אבל התהליך לוקח זמן והוא אינו שווה לכל כיס. במיוחד כאשר מדברים בילדים, אין זמן לחפש את הטיפול המתאים במינון המתאים ברפואה המשלימה אבל עם הנושא נגיש ניתן בהחלט לשלב בינהם ולא במקום. תשמע חומרים שמסייעם כמו תרופות המאופטיות למינהם (ןהנה קוריוז, מבחינה הפילוספיה ההומאופטית גם הריטלין מבוסס על טיפול בעיקרון הדומה, מבלי להיכנס למגנון הנוירוכימי שמאחורי הריטלין ופעילותו), תמצא אומגה 3 שמצויה בשמן דגים היות שזו שרשרת אומגה 3 הארוכה ביותר הקיימת בטבע (אח"כ שמן פישטן). תמצא בספרים מזון בריא ונכון יותר לילדין לקוי קשב. אבל כל אלה אינם במקום אלא כהשלמה, כסיוע וכתמיכה. יש אנשים שיעידו שבעזרת טיפול משלים זה או אחר הם הצליחו להפחית מהשימוש בתרופה כמו הריטלין, אבל לא צעירים, ואנשים ששלבו ברוב המקרים. אף מטפל מהרפואה המשלימה שמכבר את עצמו לא יומר לך להפסיק טיפול תרופתי, אלא לעקוב אחר תהליך ועל שינויים ברמה הליסטית. הטיפול המשלים לרוב אינו מכוון להפרעות קשב, אלא לגוף כמערכת. ותמצא הרבה אנשים, גם בפורום, ששלבו טיפול בריטלין לפני ישיבה או בית ספר עם ניהול תפריט בריא או שילוב עם טיפול משלים אחר. אצלי מבחינה אורגנית הריטלין לא עושה טוב, יש לי כיום את הפריביגיה (הזמן והנגישות) לבחון דריכ טיפול משלימים. אבל זה קשה. ולעיתים אני לא תמיד מצליח לתפקד, בעיקר בבוקר. אני מחפש כבר 7 שנים במודעות צורות טיפול אחרות. הומאופטיה עזרה לדברים אחרים, פחות לADD בהמשך ניסתי דברים נוספים. כיום אני מטופל בהילינג שעוזר לדברים רבים גם ל ADD אבל לא מעלים אותו. זה תכונה, לא ניתן להעלים אלא להקל. אני מבוגר, ויש לי את הזמן לחפש. לילדי, במידה שיאובחן כבעל התסמונת, אין לי ספק שאשלב בין שתי שיטות הטיפול, כך אני נוהג גם כיום שהוא חולה. החוכמה לשלב כדי להקל. לצערי, אין בנמצא כיום משהו במקום. והתרופה שצויינה במעריב אינה נוסתה באופן מבוקר מספיק זמו על בני אדם ואינה מאושרת כטיפול היות שלא עברה את כל המבדקים הנדרשים כדי להתקבל כטיפול. ולכן הוא מוגדר כתוסף מזון. לחפש ידידי, זה מה שאני עושה כבר 7 שנים. אבל אל תפגע בנתיים בסיכויי הילד להצליח. ואל תייחס יותר מדי לכתב בעיתונות אלא לעתונות המדעית, ואשמח לעפנות אותך באם תרצה לעבודות מדעיות שמראות שכל מה שנכתב במערבי שטויות. כיום עם מדעות ותמיכה מהמשפיה אני טוען שאצלי ה ADD זה מתנה כי בהרבה מהמאפיינים הלא משתבלים למדתי לעקוץ באמצעות מודעות, תובנות ותמיכה מהמשפחה. יש לי יתרונות רבים מעצם היותי בעל התסמונת, ועל הקשיים מבתגברים, לפעמים מתעבנים, שוקעים, ועד הפרעה בתפקוד שותף. אבל בסך הכל יש יותר ורוד משחור בתסמונת הזו שלומדים לעבוד איתה. הטיפול עוזר לעבוד איתה בדברים הלוגיים שמרבית החברה מכירה בהם (כמו למידה בבית ספר) ההסתגלות חשובה מאוד, אולם לצידה יש גם אוטנתיות. כל טוב גיל