תחליף טבעי לריטלין

RAVIT001

New member
תחליף טבעי לריטלין

האם מישהו מכיר תחליף טבעי לריטלין ? בני מקבל את הריטלין ובעקבות הפרסום האחרון שהיה בכלי התקשורת אני מעדיפה להמנע מלתת לו את הריטלין ולתת לו במקום משהו טבעי? אשמח אם מישהו ימליץ לי על תחליף טבעי לריטלין... תודה

רפואה משלימה ו ADD

שלום לך, זהירות קצת ארוך
רפואה משלימה כמו נטורופטיה, הומאופטיה, הילינג, דיכור סיני וכד', יכולה לעזור, היא לא מדעית, היא אינה יכולה להיבחן באמצעות הכלים המדעיים. היות שהמדע מחייב כלליות - הסקה ממראה פרטי למראה כללי ובטיפולים מסוג זה אין אפשרות להסיק כי כל אדם מקבל טיפול שונה המותאם במיוחד אליו. כיום, אין תחליף ממשי לריטלין, חשוב לחפש דרכים להקל על מאפייני התסמונת, אבל התהליך לוקח זמן והוא אינו שווה לכל כיס. במיוחד כאשר מדברים בילדים, אין זמן לחפש את הטיפול המתאים במינון המתאים ברפואה המשלימה אבל עם הנושא נגיש ניתן בהחלט לשלב בינהם ולא במקום. תשמע חומרים שמסייעם כמו תרופות המאופטיות למינהם (ןהנה קוריוז, מבחינה הפילוספיה ההומאופטית גם הריטלין מבוסס על טיפול בעיקרון הדומה, מבלי להיכנס למגנון הנוירוכימי שמאחורי הריטלין ופעילותו), תמצא אומגה 3 שמצויה בשמן דגים היות שזו שרשרת אומגה 3 הארוכה ביותר הקיימת בטבע (אח"כ שמן פישטן). תמצא בספרים מזון בריא ונכון יותר לילדין לקוי קשב. אבל כל אלה אינם במקום אלא כהשלמה, כסיוע וכתמיכה. יש אנשים שיעידו שבעזרת טיפול משלים זה או אחר הם הצליחו להפחית מהשימוש בתרופה כמו הריטלין, אבל לא צעירים, ואנשים ששלבו ברוב המקרים. אף מטפל מהרפואה המשלימה שמכבר את עצמו לא יומר לך להפסיק טיפול תרופתי, אלא לעקוב אחר תהליך ועל שינויים ברמה הליסטית. הטיפול המשלים לרוב אינו מכוון להפרעות קשב, אלא לגוף כמערכת. ותמצא הרבה אנשים, גם בפורום, ששלבו טיפול בריטלין לפני ישיבה או בית ספר עם ניהול תפריט בריא או שילוב עם טיפול משלים אחר. אצלי מבחינה אורגנית הריטלין לא עושה טוב, יש לי כיום את הפריביגיה (הזמן והנגישות) לבחון דריכ טיפול משלימים. אבל זה קשה. ולעיתים אני לא תמיד מצליח לתפקד, בעיקר בבוקר. אני מחפש כבר 7 שנים במודעות צורות טיפול אחרות. הומאופטיה עזרה לדברים אחרים, פחות לADD בהמשך ניסתי דברים נוספים. כיום אני מטופל בהילינג שעוזר לדברים רבים גם ל ADD אבל לא מעלים אותו. זה תכונה, לא ניתן להעלים אלא להקל. אני מבוגר, ויש לי את הזמן לחפש. לילדי, במידה שיאובחן כבעל התסמונת, אין לי ספק שאשלב בין שתי שיטות הטיפול, כך אני נוהג גם כיום שהוא חולה. החוכמה לשלב כדי להקל. לצערי, אין בנמצא כיום משהו במקום. והתרופה שצויינה במעריב אינה נוסתה באופן מבוקר מספיק זמו על בני אדם ואינה מאושרת כטיפול היות שלא עברה את כל המבדקים הנדרשים כדי להתקבל כטיפול. ולכן הוא מוגדר כתוסף מזון. לחפש ידידי, זה מה שאני עושה כבר 7 שנים. אבל אל תפגע בנתיים בסיכויי הילד להצליח. ואל תייחס יותר מדי לכתב בעיתונות אלא לעתונות המדעית, ואשמח לעפנות אותך באם תרצה לעבודות מדעיות שמראות שכל מה שנכתב במערבי שטויות. כיום עם מדעות ותמיכה מהמשפיה אני טוען שאצלי ה ADD זה מתנה כי בהרבה מהמאפיינים הלא משתבלים למדתי לעקוץ באמצעות מודעות, תובנות ותמיכה מהמשפחה. יש לי יתרונות רבים מעצם היותי בעל התסמונת, ועל הקשיים מבתגברים, לפעמים מתעבנים, שוקעים, ועד הפרעה בתפקוד שותף. אבל בסך הכל יש יותר ורוד משחור בתסמונת הזו שלומדים לעבוד איתה. הטיפול עוזר לעבוד איתה בדברים הלוגיים שמרבית החברה מכירה בהם (כמו למידה בבית ספר) ההסתגלות חשובה מאוד, אולם לצידה יש גם אוטנתיות. כל טוב גיל

תודה על האזהרה מראש (+תזונה)

לא היה צורך בהפחדה
באותו נושא, יש לי הערות ושאלה. שמן פשתה- נאמר באתר תזונה (גאמנון) שהאומגה 3 שבו עדיפה על זו שבשמן דגים. הומאוטפטיה- ניסיתי. אבל קשה להחליט אם היה לזה אפקט, אני מרגישה שכן. ריטלין בוסס על עקרונות ה"כימיה" ההומאופטית? רגישות למזון- הקשר בין צליאק לקשב-ריכוז או לכל הפחות בין השפעת גלוטן (חיטה) על החמרת הפרעת קשב וריכוז. הדבר נחקר ולגלוטן יש השפעה על מספר סינדרומים נוירולוגיים, בנוסף לזה. מה ידוע לך על גלוטן, חוץ מ"לא קיים קשר מוכח"....? ((שווה להעלות על זה שרשור, כרגע זה מעסיק אותי רבות))

כמה הערות

לגבי גלוטן וADD דם בהתייחסות של ילדי האינדיגו ,שרבים מהם הם ADHD מומחץ להימנע לחלוטים מקמח חיטה,ולעבור לשאור או דורום. מעניין הקשר בין צלייק ל ADD תני לי כמה ימים חבדוק במאגרי המידע ואחזור אלייך, זה בהחלט מעניין ושווה מחקר. גם אני למדתי על השפעת מזון על הקשב ועל התפרקוד הנוירוכימי ויש לי כמה תובנות משלי, למשל, כולנו ממליצים סידן בבוקר, לדעתי שימוש בחלב פרה המכיל לקטוז בשיעור גבוהה, לא עושה טוב לתהליל העיכול ולכן יש לו השפעה , עם זאת חשובה אורחת בוקר עשיה בחלבונים ופחממות. לשאלה לגבי הומאופטיה וריטלין, אין קשר כימי בין שתי התופעות היות שהחומר הפעיל בריטלין הוא סיננטי וכל התרופות ההומופטיות הן אורגניות. מבחינת ההומאופטיה, המטרה היא לגרות את המערכת תוך שימוש מזערי בתרופה בעלת אופי דומה להפרעה, כדי לגרות את הגוף ךעבוד לחזור לאיזון. למשל, נזי על כוויה לשים מים חמים ולא קרים. מה יקרה, ברגע הראשון זהפחות נעים, כי אין אשפק צינון, אבל זה מקטין את הסבירות להתנפחות בועיות בעור. גיל

מחכה להמשך הנושא ותודה

על הומאופטיה נשאלה השאלה רק מכיוון שהעלית אתה את הקשר לריטלין... בכל מקרה, הצירוף של ה ריטלין מספר ימים מתחילת הכניסה של הרמדי לגוף שלי- זה היה טעות חמורה, ובכל זאת עזר לי כל הניסוי הזה. אך לא ברור לי כיצד. ילדי האינדי האלה, זה נשמע כמוני בדיוק, חוץ מזה שלא מוצא חן בעיני שעושים מזה בסט-סלר ומשטיחים את קבוצת המאפיינים שלהם כך שתתאים לכל ילדה שניה. וחוץ מזה, לא כל ADHD היא אינדיגו כמו שלא כל צליאק היא ADHD.

למעלה