תחליף חלב לקפה (לא סויה!)

פצית219

New member
תחליף חלב לקפה (לא סויה!)

אני מסוגלת לסבול חלב סויה בתבשילים מסויימים, אבל בקפה זה פשוט לא טעים לי. מה הולך טוב בקפה?

ladybug6

New member
כמה סוגים יצא לך לנסות?

מנסיוני, ההבדל בין הסוגים משמעותי בטעם.
בכל מקרה יש גם חלב שקדים, אורז, שיבולת שועל, ויש גם מלבין פרווה לקפה שקצת קשה למצוא אבל אפשרי.

פצית219

New member
ניסיתי חלב אורז בהקשרים אחרים, זה לא רע אבל

לא ידעתי אם אפשר לשים אותו בתוך משקאות חמים.
מלבין פרווה יש לנו במטבחון בעבודה (יש פה הרבה דתיים) אבל זה ממש לא תחליף מבחינתי. אני אנסה חלב אורז באמת. גם שקדים נשמע טעים אבל לא ראיתי כזה דבר בחצי חינם ואני לא אסע במיוחד בשביל זה למקום אחר.

ladybug6

New member
חלב שקדים נורא קל להכין לבד

http://www.rotev.co.il/last_video.a...le=חלב שקדים טבעוני&cat_1=משקאות&cat_2=נוספות
לא ניסיתי את זה בעצמי אבל את יכולה לנסות פעם אחת ובפעם השניה לדייק יותר במינונים כך שיצא לטעמך.

ממליצה לך לנסות סוגים נוספים של חלב סויה, ולנסות כמה פעמים, או מדי פעם, כי חלב סויה זה טעם נרכש, לא לכולם הוא טעים בהתחלה, אבל אחרי כמה זמן מתחבב על רוב האנשים..

RSPA

New member
או ללמוד לשתות קפה בלי חלב בכלל...

מתרגלים בלי בעיות.

פצית219

New member
נשמע טוב, אני אנסה

בקשר לחלב סויה כבר ניסיתי ויש רק סוג אחד שאני מצליחה לסבול, וגם זה אחרי הדרגה של ערבוב כמויות הולכות וגדלות עם חלב רגיל, וגם זה רק עם המון קינמון וקוואקר וקצת סוכר. אבל זה בסדר, אני לא שותה כל כך הרבה קפה אז אם חלב אורז או שקדים יתאים חבל סתם להתאמץ על חלב סויה.

ladybug6

New member
האמת?

אני במקומך הייתי עוברת לקפה שחור,
או נס אבל בלי חלב
או בכלל עוברת לתה

בתקופה שהייתי מעשנת הייתי מאוד אוהבת את הקפה בבוקר עם הסיגריה. כשהפסקתי לעשן הקפה כבר לא היה אותו קפה, וזה היה כ"כ מבאס שפשוט העדפתי בלי. עברתי לשתות דברים אחרים..

Gidi Shemer

New member
פצית, מכירה את ספור הרבי והעז?

תוסיפי לקפה חלב אורז/שקדים/סויה וגם כפית בצל קצוץ.

אחרי שתרקי את הקפה, תנסי שנית.
אחרי שתרקי שנית, תכיני קפה עם חלב אורז/שקדים/סויה, אבל הפעם ללא הבצל הקצוץ.

זהו, מפה והלאה את תהיני מכל בחירת תחילף חלב שהיא.

ladybug6

New member
זה כמו שכשהייתי ילדה והייתי אומרת לאבא

שלי שמציקה לי עקיצת יתוש ברגל הוא היה צובט לי את היד - "עכשיו כבר לא מציקה לך הרגל יותר, נכון?"

noa555555

New member
זה מזכיר את הסיפור של סטיבן קינג

מתוך החלק האוטוביוגרפי שלו בספר "על הכתיבה" (הוא גאון, אגב ) , שבו הוא בא להסביר למה הוא כותב ספרי אימה.

יום אחד סטיבן הקטן בן השלוש יצא לשחק בחצר והרים לבנה גדולה, הילד לא ידע שמתחת ללבנה הענקית יש קן צרעות ,
אחת מהן התעופפה לו ישר לאוזן והוא צרח מכאבי תופת שאי אפשר לשער.

מרוב בהלה הוא שמט את הלבנה על כף רגלו וריסק אותה לגמרי
יותר כבר לא כאבה לו האוזן.

ואז הוא מספר שם וממשיך שאמא שלו מספרת "ואיך שאתה צרחת באותו יום, סטיבן..."

סתם כי נזכרתי .

פצית219

New member
קפה שחור, בצל, אתם מנסים להרוג אותי???

דה ג'ואיש פיפול הז סאפרד אינף! קניתי חלב אורז ואנסה אותו מחר.

RSPA

New member
טעות קטנה בכיתוב

בטח התכוונת : דה ג'ואיש פיפול עז סאפרד אינף!

noa555555

New member
אולי תוכלי להסתכל איך נקרא המלבין פרווה

שיש לכם? אני מכירה סוג אחד ואני מחפשת סוג נוסף כי את זה שאני מכירה לא מביאים הרבה. אני מכירה את זה של כאהאנ'ס עם הקופסה החומה בז'. יש עוד סוגים ? מחפשת בנרות.

פצית219

New member
לא יודעת, הם זרקו שם הכל בגלל פסח

אבל אני זוכרת גם כן משהו בחום-בז'. אני קונה את זה בחצי חינם, תמיד יש שם איזשהו מלבין.

noa555555

New member
אני כמובן מדברת על מלבין פרווה

ולא חלבי
שלא יהיו טעויות. אני טבעונית.
אמרו משהו על מלבין פרווה שנקרא "חלבית" של עלית. בכל פעם שאני הולכת לסופר אני רואה אותו וכתוב עליו חלבי. הכל מוזר לי . אבדוק בקפידה. אבל זה באמת מעצבן כי לא מוצאת כמעט פרווה.

פצית219

New member
כן, גם אני התכוונתי לפרווה. הרעיון הוא

שהדתיים יוכלו לשתות קפה עם המלבין אחרי ארוחה בשרית.

למעלה