תחליף חלב אם - שאלה

הערה קטנה

כשאי אפשר באמת, אז אי אפשר.
כשנולד פג בשבוע 28, נלחם על חייו ועל כל טיפת אוויר ומחובר שנה וחצי לבלון חמצן בגלל ריאות שחצי מהבועיות שלהן שרופות, אז הוא לא יכול לינוק. לא חלקית, לא חלקית מאוד, לא כמעט מלא ולא בכלל. לא יכול.
גם הון תועפות על יועצת הנקה לא יכול לשנות את המציאות הזו, ולכן, גם כשמ-א-ו-ד רוצים להניק, זה לא תמיד אפשרי, ולכן כל הטרמינולוגיה של נחישות, אומץ לב או נערצות אינה רלוונטית בכלל לדיונינו, והיא דווקא נותנת הרגשה מאוד רעה כשזה באמת לא אפשרי.

אף אחד לא מתווכח איתך כאן בפורום הזה שהנקה עדיפה, ובפועל כשהנקה לא אפשרית, זהו התחליף המומלץ כ"סקונד בסט" והכי דומה בהרכבו לחלב אם.
דומה אין משמעו זהה, תחליף אין משמעו מקור, ואת צודקת בהחלט שהשם הוא "תרכובת מזון לתינוקות".

אני הנקתי את הגדולה שנולדה במועד שנה וחצי, היא לא ידעה בכלל מה זה בקבוק, היה לה רק 3י3י, אני יודעת כמה שזה נהדר, ועדיין עם הפגים הייתי צריכה תחליף (אחרי כמעט חצי שנה של שאיבות בלעדיות לשניהם שהיו סיוט..
)

ברצינות, את מקשיבה לי בכלל?

כי כתבתי בצורה הכי מפורשת:

בוודאי שלא תמיד ניתן להניק. אני אישית מכירה מקרים של אמהות נחושות, אמיצות ונערצות, שעשו הכל הכל הכל ולא הצליחו להגיע להנקה מלאה או להנקה בכלל

ואת ממשיכה לספר לי שלא תמיד ניתן להניק.

האם לשניה אחת ויחידה כפרתי בעובדה הזאת? לא.

אז בחייאת, למה???
למה לא לקרוא מה שכתבתי לפני שחוזרים שוב ושוב?

ואוו

כתבתי לך שאת צודקת לגבי מהי ההגדרה של תמ"ל, וכתבתי שהשימוש בכלל בטרמינולוגית נחושות/ אמיצות/ נערצות בהקשר הזה הוא לא לעיניין.

כמה סימני שאלה ותוקפנות וירטואלית על משהו שכתבתי בדם ליבי ממש.

חבל.

lahadam

New member
דרקונית

אין לי ספק שרגשות שונים נכנסים כאן לדיון, כולל רגשות האשמה הבלתי מוצדקים ובלתי נשלטים שלי על כשלון ההנקה.
אני מבינה ומקבלת את מה שאת כותבת, הכל נכון,
אבל אני קצת יותר סומכת על התמ"לים ממך, וכן, גם מרוצה מהם בסופו של דבר.
ומודה למדע על כך שפיתחו אותם ושכללו אותם והגיעו לתרכובות סבירות ומזינות.

תודה

לו הייתי בנעלייך והיו לי ילדים שגדלו לתפארת על תמל, אני בטוחה שגם אני הייתי סומכת עליהם יותר. לפעמים זה באמת עניין של נקודת השקפה.

מאחלת לך הורות טובה ומספקת ופרידה לשלום מרגשות האשמה באשר הם. בטוחה שאת האמא הכי טובה שילדייך יכלו לבקש.

roni yooo

New member
לא הייתי עושה את זה

בגיל ארבעה חודשים הילד עדיין לא אוכל מוצקים. את ההמלצה לחלב שקדים הייתי מוכנה לקבל |הדג|אולי לילד בן שמונה - תשעה חודשים שכבר התחיל לאכול מוצקים וכבר יש איזשהי יכולת להבין מה כוללת התזונה שלו מעבר להנקה והאם היא מספיקה.
כמו שכתבו לך - חלב שקדים הוא בעיקר שומן. חלב אם / תמ"ל מכילים גם שומן אבל גם חלבון (חיוני בשלב הזה שבו הילד מתחיל לזחול ולזוז והשרירים נבנים) וכן ויטמינים ומינרלים שונים, שחיוניים להתפתחות הילד. אפילו חלב פרה, שצוין פה, כבר עדיף על חלב שקדים כיוון שהוא מכיל הרבה יותר רכיבים תזונתיים מחלב שקדים.
בשורה התחתונה: הייתי הולכת לתזונאית קלינית שמומחית לגיל הזה ומתייעצת איתה.

lahadam

New member
טיפ לתמ"ל

לקח לי כמעט חודשיים להבין למה הקטנה שונאת את התמ"ל
וזה אחרי שעברתי בין 4 סוגי פורמולות
היא רצתה לשתות אותו חמים, כמו מהציצי. תנסי לחמם את המים ואז להוסיף את האבקה. אני מחממת בקבוק 15 שניות במיקרו.

*לגדול שלי מעולם לא חיממתי. הוא מעולם לא ינק, אז לא הכיר טמפרטורה אחרת. הקטנה התרגלה לאיכות במשך חודשיים וחצי :)

שונצו

New member
מזון לתינוקות אסור לחמם במיקרו

לא פורמולה, לא חלב אם, לא שום דבר אחר.

החימום במיקרו הוא לא אחיד ועלול לגרום לכוויות בפה של התינוק. משרד הבריאות מאוד ברור בענין

להכנת פורמולה יש להשתמש במים שהורתחו (בסיר, בקומקום).

kita1000

New member
אני דווקא מתעקשת איתם על טמפ חדר

בגלל הנוחות.
לפעמים זה עובד...גם עם יונקים.

גם חלב שאוב וגם תמל מוגשים בטמפ חדר. בתינוקות גדולים יותר- גם קר הולך.

ומצטרפת לאזהרות לגבי חימום במיקרו

lahadam

New member
בהחלט לא לחמם את החלב כשהוא מוכן

אני מחממת את המים ואז מוסיפה את הפורמולה
במילא צריך לשקשק ואין שום בעיה של אי אחידות
אני מתייחסת בכובד ראש להמלצה לא לחמם חלב במיקרו, ובטח שלא חלב אם.

ולגבי החימום, אכן התעקשתי יותר מחודש לא לחמם, גם לגדול נתתי רק בטמפרטורת החדר והכל היה סבבה.
הקטנה היא למעשה התממשותה של הנסיכה והעדשה וכל חריגה קטנה מפריעה לה. יש גם תינוקות כאלה. היא פשוט סרבה לשתות חלב יותר מחודש עד שהבנו שכל מה שהיא רוצה זה חלב חמים.

ennicka

New member
ברור שלא לחמם את כל הפורמולה במיקרו

תודה למבהירות, למעשה הבנתי זאת אכן בהודעה המקורית של lahadam - חימום של המים בלבד.

הטיפ היה ממש טוב, אף על פי שלא הלכתי על חימום במיקרו אלא חימום בכוס עם מים רותחים (האוכל בבקבוק והבקבוק בכוס).

הנסיון הראשון נכשל לגמרי (מטרנה). ננסה שוב כשאבא מאכיל, אולי יעזור.

אני ממשיכה לשאוב ומקווה שלא נצטרך את התמ"ל, אבל רוצה לדעת שמקרה ש...אז המטפלת לא תשאר עם ילד צורח כשאני במרחק שעה וחצי ממנו ושיהיה לה פיתרון עבורו (גם בשבילה וגם בשבילו).

שוב תודה בנות! עזרתן לי מאוד

שנה טובה!

למעלה