תחליף חלב אם - שאלה

ennicka

New member
תחליף חלב אם - שאלה

הי,

הגעתי לכאן דרך מאמאטבע בפייסבוק, ויש לי שאלה...

הבן שלי בן ארבעה חודשים (היום) ובגיל ארבעה וחצי יחל לשהות אצל מטפלת שלושה ימים בשבוע מ-8:00 עד 15:00, אני אעבוד חצי משרה כך ששלושה ימים בשבוע לא אהיה בסביבה בזמנים האלה ואולי טיפה יותר.

אחרי נסיון לתת לו תמ"ל השבוע והפרצוף המזועזע שהוא עשה, אני עושה נסיון נוסף לחלופות (לפחות עד שיתחיל טעימות).

התחלתי לשאוב, אז יהיה סטוק מסוים של חלב אם, אבל אני רוצה נוסף עליו למצוא חלופה למקרה שלא אצליח לשאוב מספיק (חישבתי שצריכה 3 מנות של 120 סמ"ק ליום ובינתיים הקפאתי 6 מנות..).

מישהי במאמאטבע (יועצת הנקה), אמרה שבגיל זה, כבר אוכל לשלב לו ביום מנה אחת של חלב שקדים.

והנה השאלות שלי..

1. אשמח לתובנות נוספות מנסיונכן ורעיונות נוספים לארסנל תחליפים במקביל להמשך הכנת המלאי של חלב אם קפוא.
2. אחרי שיטוט ברשת אחר מתכוני חלב שקדים, יש את אופציה הערבוב מים עם טחינת שקדים ויש את האופציה של טחינת שקדים עם מים וסינון. לגבי אופצית הטחינה, ראיתי מתכונים בהם הוסיפו תמרים להמתקה. היום עשיתי את חלב השקדים הראשון שלי (זה ממש מגניב וטעים!!!). עשיתי אותו נטו ללא כל תוספות והמתקות כדי שקטני יוכל לטעום ממנו. והשאלה היא, האם בגיל ארבעה חודשים והלאה, הוא יכול לטעום חלב שקדים עם תמרים, והאם זה מומלץ/לא?

תודה מראש

שאלה של גישה

לדעתי בגיל הזה, החלפה של חלב אם בתחליף צמחי ביתי היא רק בהתייעצות וליווי של איש מקצוע.

בגדול אני בעד תחליפים צמחיים ביתיים, אבל אני לא יכולה לייעץ כי אני לא אשת מקצוע ובגיל כ"כ רך צריך לפעול בזהירות ואחריות.

nuvnuv1

New member
אנחנו הוספנו חלב שקדים בסביבות גיל 4 חודשים

נתנו אותו במקביל לתמ"ל במקום חלק מהבקבוקים ועבד מצויין, בד"כ הייתי מכינה משקדיה\שקדימון.
תמרים לא נתתי לפני גיל 10 חודשים בגלל שאני קצת אלרגית ולא רציתי לקחת סיכון, אבל היינו מוסיפים לשקדים קצת אגס להמתקה.

ennicka

New member
תודה לעונים/ת

ולגבי ביצוע רק בהמלצת איש מקצוע, מיהו איש המקצוע הראוי לעניין זה?

כעקרון יועצת הנקה המליצה (אבל ברשת, לא מתוך הכירות/בדיקה)

תודה!

האמת, זו המלצה מאוד מסוכנת בעיניי,

אני יודעת שיש יועצות הנהקה שמציעות אבל אני לא מבינה איך.
בגיל שנה בהחלט אין בעיה
אבל גיל 4 חודשים? זה גיל שהילד תלוי באופן מוחלט על חלב אם או תחליף שלו, התחליף צריך להכיל את כל מרכיבי המזון השונים שהתיחנוק צריך כדי לגדול וחלב שקדים פשוט לא מעיל את זה הוא מכיל בעיקר שומן וגם זה לא בכמות מספקת.
כשדרקונית מדברת על איש מקצוע היא מדברת על מומחה תזונה.
יש תחליפים שאפשר להכין בבית והם מכילים המון דברים שונים ומבוססים על הרבה דברים ולא רק על שקד או כל אגוז אחר.
אם הילד כבר היה בגיל מוצקים, זה משהו אחר
אבל אין שום סיכוי שהייתי לוקחת סיכון בגיל 4 חודשים עם חלב שקדים בלבד, גם לא מנה אחת ביום.
יש איזה מתכון של תחליף שמסתובב ברשת אני לא מצליחה להיזכר בשמו אבל אני מכירה כמה ילדים שגדלו עליו, שווה לחפש.

ומילת אזהרה בקשר לבארלי,תחליפים ובכלל:
אני מאוד שמחה שהתינוקות שאת מכירה שגשגו על בארלי,באמת,אבל זה עדיין לא פתרון טוב והוא בפירוש נחות ביחס לתמ"ל בהקשר של צרכי היילוד האנושי.
(כמו שכולנו יודעות, חלק מאיתנו גדלו מצויין על חלב פרה מדולל בתוספת סוכר ולא הייתי מציעה אותו היום כאלטרנטיבה לתמ"ל)

אני מסייגת ואומרת

אני לא הייתי נותנת בארלי בשום מצב
אבל אם האופציה היא בין חלב שקדים לבארלי, נראה לי שעדיף בארלי.

חלב שקדים בגיל ארבעה חודשים?

חלב אם ופורמולה. זהו.
אל תתפתי לעיצות אחיתופל שהן בניגוד מוחלט להמלצות של ארגוני הבריאות ובניגוד לכל הידע המחקרי הקיים-תינוק צריך חלב אם או תחליף חלב אם עד גיל חצי שנה בתור מקור התזונה הבלעדי (אפשר טעימות של מוצקים, אבל רק כפית- שתיים ביום, זה לא תחליף אוכל).

lahadam

New member
נו, באמת, אם אין חלב אם או יכולת לינוק,

הפורמולה מחליפה אותו ומונעת מתינוק למות מרעב.

****כן, אני חושבת ומאמינה בכל מאודי שחלב אם והנקה הם האופציה הטובה ביותר

אבל לא תמיד מתאפשרת

הסמנטיקה כאן חשובה

יש תמ"ל - תרכובת מזון לתינוק. זה המזון שניתן לתינוקות שלא יונקים.

אין "תחליף לחלב אם". תמ"ל הוא מזון לתינוקות, הוא לא תחליף לחלב אם.

כשם שאין יתרונות להנקה... יש חסרונות להזנה שאינה הנקה.
או כמו שזה מנוסח אצלך - "חלב אם והנקה הם האופציה הטובה ביותר" - הם לא. הם ברירת המחדל. הם לא "הבונוס" אלא נקודת האפס. כל אופציה אחרת מביאה איתה חסרונות.

lahadam

New member
יכול להיות שלא נתקלת בתינוק שלא מצליח לינוק?

ואני לא מדברת על ניסיון וחצי
אני מדברת על
חיתוך לשון
יועצת הנקה מהטובות בארץ
קרניו-סקרל
שילוב של חלב שאוב והצמדה לציצי גוף-לגוף
הרעבה
והכל בשילוב של ציצי מלאים בחלב

אז תרכובת מזון לתינוקות היא ממש מילולית תחליף. כי אחרת התינוק פשוט לא אוכל דבר.

ובמאמר מוסגר אני כן רואה בתמ"ל אופציה לגיטימית, אם כי לא מועדפת עלי, ואע"פ שיש בה חסרונות ושהפורום לא תומך בה.

מה הקשר?

ודאי שנתקלתי במקרים בהם למרות כל הניסיונות לא היתה הנקה.

במקרים כאלה, בדרך כלל, התינוק ניזון מתמ"ל. זה המזון שלו.

עדיין, התמ"ל אינו "תחליף חלב אם" וגם לא נקרא כך. הוא מזון אחר לגמרי.

מישהו אמר שהתחליף באותה איכות כמו המקור?

חלילה!

אבל כשאין חלב אם, זו האופציה הכי קרובה לו, וממש **לא** המומלצת אם ניתן להניק.
וכמו שכתבו מעלי- לא תמיד ניתן. גם אם מאוד רוצים ומוציאים הון תועפות על יועצות הנקה.

אחת ולתמיד

אני לא מבינה למה חוזר ועולה בשרשור הזה נושא "לא תמיד אפשר להניק". זה נכון - אבל לא רלוונטי לדיון הזה. זו לחלוטין לא הנקודה כאן. בוודאי שלא תמיד ניתן להניק. אני אישית מכירה מקרים של אמהות נחושות, אמיצות ונערצות, שעשו הכל הכל הכל ולא הצליחו להגיע להנקה מלאה או להנקה בכלל. וכשאין אפשרות להנקה מלאה, רוב האמהות בוחרות להזין בתמ"ל (אני אומרת רוב כי יש גם פתרונות אחרים).

לרגע לא טענתי שתמ"ל אינו תחליף חלב בגלל שתמיד אפשר להניק, אני לא מבינה איפה מישהי שמעה אותי אומרת משהו דומה לזה. לא אמרתי את זה, לא אומרת את זה ולא אומר את זה בעתיד. וכל העיסוק בהצלחת הנקה הוא לחלוטין לא רלוונטי לנקודה שאני מנסה שוב ושוב להסביר כאן.

הנקודה שלי היא שמזון לתינוק נקרא "תרכובת מזון לתינוק" וזה לא במקרה. הסמנטיקה כאן מאוד חשובה.

תמ"ל הוא מזון. הוא לא תחליף לחלב אם. אין תחליף לחלב אם.
וההתייחסות התקשורתית (גם פורום הוא סוג של תקשורת) לתמ"ל כאל "חלב" או "תחליף חלב" היא שגויה ובעייתית ומעבירה מסר לא נכון, כאילו אפשר באמצעים מלאכותיים להחליף חלב אם. אז זהו, שאי אפשר.

זה קצת כמו לקרוא לאינקובטור(*) "תחליף רחם".
אין תחליף לשהות של תשעה חודשים ברחם. תינוקות שנולדו אחרי פחות מתשעה חודשים, מטופלים באינקובטור, אבל אף אחד לא יקרה לו "תחליף רחם". מתייחסים אליו בדיוק בתור מה שהוא - אמצעי שמאפשר את המשך הגדילה של התינוק מחוץ לרחם.
(והאם גם כאן אני צריכה לומר שכמו בהנקה, יש אמהות שעשו הכל הכל הכל בשביל שההריון שלהן יימשך תשעה חודשים שלמים אבל לפעמים זה לא עובד עם כל הצער?? ושזה שהאינקובטור מספק סביבה חלופית לגידול התינוקות עד שיוכלו להיות עצמאיים בלעדיו, לא הופך אותו ל"תחליף רחם"?).

אי אפשר להחליף חלב אם. אפשר לתת מזון אחר, שמספק חלק מהצרכים שחלב אם מספק. למזון הזה יש שם - תמ"ל.

(*)במילה "אינקובטור" התכוונתי לאמצעי בו נמצאים פגים בפגייה. למזלי הטוב לא הייתי צריכה להעזר בפגיות באופן אישי ולכן אני לא מכירה את המקום מקרוב, ואם טעיתי במונח (אולי היום יש מונחים אחרים) אני מקווה שהכוונה היתה ברורה.

למעלה