תחליף גבינת שמנת 30%

אסינת

New member
תחליף גבינת שמנת 30%

הי

בכוונתנו להכין לשבועות את העוגה של קרין גורן- עוגת גבינה עם עוגיות אוריאו ושוקולד, מהספר החדש (למי שמכיר).

במתכון יש צורך להשתמש בגבינת שמנת 30%, אולם אנו מעדיפים להשתמש בגבינת שמנת 9%.

השאלה אם מבחינת מרקם העוגה לא תהיה עם זה בעיה ואם יש רעיונות אחרים.

אודה מאוד לתשובתכם.

יום נעים.

bali

New member
מנהל
הגבינה 9% קצת פחות סמיכה מגבינה 30%

זה אומר שאולי יהיה צריך להוסיף 1-2 כפות קמח ו קורנפלור להתערובת.
אפשר להשתמש בריקוטה (לא זו שכתוב עליה שהיא מלוחה אלא הרגילה) או גבינת טוב טעם, אם את רוצה גבינה פחות שמנה אבל סמיכה כמו גבינת השמנת האמיתית.

סנטינו

New member
מצטרף להמלצה על "טוב טעם" מוצרים מעולים לאפיה

ולבישול, ויש עם אחוזי שומן נמוכים.

אני מחליפה את גבינת השמנת 30%

בגבינת שמנת 5% נדמה לי של שטראוס או טרה, זאת גבינה קשה יותר מגבינה לבנה, המרקם שלה דומה למרקם של 30% רק פחות שומן,
אין ספק שיש הבדל בטעם, אבל לדעתי זניח.
או שאת יכולה להכין משילוב של שתי הגבינות.
דרך אגב, הכנתי את עוגת גבינה עם אוריאו של קרין עם גבינה 5% ללא בעיה, יצא מדהים.

נ ו ע ה 12

New member
את מתכוונת לסינמפוניה?

ובכל עוגות הגבינה האלה שדורשות גבינת שמנת 30% אפשר להחליף בגבינת שמנת 5% כמו סימפוניה?

bali

New member
מנהל
הכוונה לסימפוניה וכדומה, כן.

בגדול אפשר להחליף גבינת שמנת אמיתית בסימפוניה אבל יש לקחת בחשבון שהסימפוניה רכה ונוזלית יותר מגבינת שמנת אמיתית, מה שאומר שאולי יהיה צריך טיפה יותר קמח/קורנפלור בתערובת העוגה, או אינסטנט פודינג בעוגות ללא אפייה, ושהמרקם יהיה קצת פחות קרמי ועשיר.

לא הרגשתי הבדל בנושא רכה ונוזלית

לא הוספתי קמח/קורנפלור לעוגה כדי לייצב אותה, מה שכן, המרקם פחות קרמי ועשיר זה אין ספק.
אבל השאלה היא מה רוצים?
אם מוכנים לוותר על הקרמי ועשיר (ולפעמים גם קצת כבד) לעומת קצת פחות עשיר, טעים לא פחות וקליל יותר בטעם.
זה עניין של טעם בלבד, הכנתי עוגות גם ככה וגם ככה וגם מעורבות. זה ממש ענין של טעם.

אסינת

New member
ומלבד הגבינה במתכון של קרין, שינית עוד משהו?

הורדת כמויות סוכר וכאלה?

האמת? לא זוכרת

אני חושבת שלא, כי למרכיב הסוכר, מלבד הטעם יש לו עוד תפקידים בעוגה שבטח ענבל תוכל להציג אותם יותר טוב ממני, הם לוכדי לחות וכו'.
אבל אם זה מאוד חשוב את יכולה להוריד 100 ג"ר מהסוכר, סה"כ עוגיות האוריאו גם הן מתוקות וגם הציפוי מלמעלה.

העצלנית

New member
לא מכירה את המתכון אבל במתכונים שלה

תמיד מומלץ לקצץ בכמויות הסוכר, אני בכל מתכון כמעט (גם לא שלה) מורידה בסוכר לפעמים בשליש לפעמים פחות ולפעמים יותר

למעלה