תחליף ביתי לסנוזלן

vered73

New member
תחליף ביתי לסנוזלן

אנחנו מעוניינים לשפר את האוירה בחדר של הקטנצ'יק עם אביזרים של אור ריח וכדומה. יש לנו מנורת סיבים מסתובבת, ותו לא. (יש גם פנס עם סיבים לנסיעות שמשמש לפעמים להרגעה במיטה) העברנו את האקווריום מהחדר של הילד הגדול לחדר של הקטנים. (נמצא בין שתי המיטות) (למי שמתמצא באלמנטים "הוליסטים", אז הוספנו גם פרחים על עדן החלון...) החדר צבוע ממזמן בצבע מאד מרגיע (תכלת) ואין סיכוי שנצבע מחדש (בגלל הרעילות של החומר) חשבתי לקנות מנורת לבה. לפעמים אנחנו משתמשים גם בכדור מראות שאורות משתקפים בו אבל כמובן שזה ידני. אנא עזרתכם במציאת גירויים טובים. לגבי הריחות - אני עושה שימוש בנרות ריחניים לפעמים, יחד עם דיאטה סנסורית אצלי בחדר כי יש שם CD ישר מול המיטה כך שהגירוי השמיעתי מגיע באופן שווה לשתי האוזניים. PLS עזרו לי לשפר את המצב. למי שיש כבר כמה אביזרים אנא ספר/י גם איפה קניתם + עלות.

תסתכלי בקטלוג של איקאה

במקרה הייתי שם ביום חמישי וראיתי דברים שאפשר להשתמש בהם. קיצר , דברי איתי, או שתפתחי סופסופ את הנייד שלך... הוא סגור מאתמול.

mali s

New member
היי ורד- לגבי גירויים

האם את מתכוונת לגירויים לזמן קצר או בכל שעות שהייתו של בנך בחדר? אגב- אני יודעת שכדאי לחשוף אותו לגירויים באופן הדרגתי. אחרי שתסבירי בדיוק מה את רוצה - אפעיל את הדמיון.

vered73

New member
אתקשר אליך מחר/תיים ואסביר כדי

שאולי יהיו לך רעיונות. בעל פה נראה לי יותרטוב (יש לי את הטלפון)

ליייייי

New member
ורד-נדמה לי שקראתי באחד

השירשורים בפורום השכן, שנרות ריחניים הם רעילים, זה נצרב אצלי .... (נדמה לי שרז או תמי כתבו פעם), אולי כדאי שתוודאי.... מנורת לבה ראיתי בחנות צעצועים, אפשר אולי גם מדבקות זוהרות על התקרה (כוכבים או משהו...), אפשר אולי לשים על הרצפה שטיח במרקם מגניב, פרוותי, או קוצני כזה מפלסטיק שיש לפעמים באמבטיות, או פאזל רצפה ענק כמו שעושים לתינוקות לפעמים יש צד אחד מחוספס שיהיה כיף לדרוך עליו. אפשר מובייל מגניב שמסתובב כל הזמן, קריסטל תלוי(גם בשביל האנרגיות), מבחינת ריח אולי קטורת? - לא מבינה בזבה מספיק. זה מה שעולה לי כרגע בראש...

vered73

New member
נתת לי כמה רעיונות נהדרים, חלק עלו

לי באסוציאצהי לדבריך. תודה לייי!

vered73

New member
לא באופן עקבי לאחרונה, אבל כאשר

עושים אז גירוי ויזואלי עם צעצועים מאירים מוסיקה מרגיעה מסז'ים דחיסות מפרקים מגע עם חומרים בעלי מרקם שונה

ליאורה, אנחנו התחלנו דיאטה כזו

אם את רוצה פירוט, פני אלי במסר אישי. בכל אופן, יש לי גם מרפאה בעיסוק מדהימה שבונה את התוכנית ופרופיל תחושתי.

ליייייי

New member
דיאטה סנסורית היא אישית

ונקבעת על פי הפרופיל הסנסורי של הילד. יש לקבוע עם מרפאה בעיסוק שמתמחה בתחום שתאבחן את הילד. הרעיון בגדול לתת לילד באופן מלאכותי את מה שהוא זקוק לו. אצלינו עלה שהוא זקוק למגע לחץ ולכן כל בערך 45 דקות צריך לעשות איתו משהו מתוך רשימה של - חיבוקים חזקים,משיכות,מסאז חזק,לחיצות גלגולים, נפילות על מזרון, לדחוף,לסחוב,הליכת מריצה, לגלגל בתוך שמיכה,ועוד - לא זוכרת כרגע ,לעשות עיסוי קצר לפני פעילויות מוטוריות מסוימות ויש לנו גם סלסלה של כל מיני דברים תחושתיים כמו כדור קוצים חזק וחלש, מטפחות שונות, קצף גילוח, צבעי אצבעות,נוצה וכ"ו - בגדול, אם הוא לא רוצה לא עושים. בקטן - עלה לי כמעט 2000 ש"ח, ידעתי את זה ממילא ,וזה מאוד לא ישים, דברנו על זה, כל הצוות יודע, רשום בתכניות, אבל בפועל לא קורה כל 45 דקות. אבל משתדלים.

אמא יעל

New member
אני הייתי נזהרת מריחות ומאקוריום

לפי הפנג שווי לא טוב לישון עם אקוריום ואפילו עם תמונה של מים בחדר. אל תשאלי אותי למה, זה מה שקראתי בספר. לגבי ריח, הנרות עשויים מחומרים לא מומלצים והריח עצמו גם כן חומר כימי שלעניות דעתי לא מומלץ לנשום אותו לאדם רגיל ועל אחת כמה וכמה ילד שיש לו קושי מטבולי. אם חייבים נרות עדיף על בסיס חלב דבורים. אפשר לשים שמן אתרי בכלי עם מים חמים - כגון לבנדר. כדאי לברר קודם אם זה ריח נעים לילד. הילד שלי לא אוהב לבנדר. אפשר גם לשים קליפות של פרי הדר או צמחי תבלין.

vered73

New member
אמא יעל - לגבי ההצעה האחרונה זה

מה שאני עושה לרוב. החלטתי שזה טוב יותר מנרות כי זה גם מאיר פחות. יש לי כמה שמנים לצורך זה ותודה שהזכרת לי את הלבנדר. מזמן באמת לא השתמשנו בו והוא מאד מרגיע (על העור בטוח, אבל נראה לי שגם בהרחה).

דיאטה סנוזי או פעילות חושית ביתית

היי ורד, כפי שאמרתי לך, אני לא חושבת שזה טוב לילדינו להיות מוצפים בגירויים בחדר השינה. זה בהחלט יכול להפריע להרדמות בערב או במהלך הלילה- אם הילדון התעורר. לכן מוצרים כמו מנורת לבה- שהיא רעיון נחמד, וממכר אולי, מנורת הסיבים המנצנצים וכל הגירויים הויזואליים- צריכים להכנס לארון לפני השינה. לגבי האקווריום- זה משתנה ואפשר לנסות ולראות. גירויים תחושתיים כמו פופים, שטיחים רכים ואחרים- יכולים להשאר בחדר תמיד, אך למשל - לא כדאי להשאיר טרמפולינה, או ערסל תלוי ללילה. שטיחים יותר קל לכבס ועדיף מאשר ריבועי הגומי או הסול למיניהם. אפשר מזרון טוב לגלגולים ומוטוריקה. ההמלצה שלי היא על בדי לייקרה איכותיים לקנייה לצורך פופים או ערסל גדול, ויש חנות מול קניון איילון, של בדים כולל לייקרות שונות.. לייקרה- סימן רשום של סיב הספנדקס בבעלות חברת Du Pont זהו בד קל ורך, אבל חזק ועמיד אף יותר מגומי. בדרך כלל מערבבים בד זה עם בדים נוספים על מנת ליצור אריג קל וגמיש המאפשר חופש תנועה. לערסל צריך לקחת אורך, עם רוחב כפול + שוליים ליצירת מכפלת רחבה להשחלת החבל של הערסל. מדובר על ערסל לויסות חושי ותכנון תנועה ולא דווקא לנידנוד. אך אפשר לעשותו מתאים לתלייה ונדנוד. ערסל זה מוצר מעולה לשילוב פעילויות. לפוף יש המון יצרנים, אך ההמלצה שלי היא על אחד גדול וארוך שאפשר לעשות איתו יותר פעילויות- או רחב ורך. בכל מקרה גמיש עם ליקרה. מקלידים פופים בגוגל ומוצאים המון יצרנים. טרמפולינה- אביזר חובה ורצוי גם כדור גדול או גליל. עובד מעולה על תחושה עמוקה ותרגול תנועה. מחילה או מנהרה- מומלץ למוטוריקה ואפשר לשלב עם מוסיקה. לויסות ראייה יש צעצועים שונים וגם אתר באינטרנט. לפעילות תחושתית יש כמה אתרים נחמדים ויש גם חדר סנוזי במרכז, והרבה אביזרים באותו המקום. אני אוהבת גם גלגלות עץ וויברציות ומסג'רים שונים. ואין כמו עשר אצבעות.. לימדתי בצפון קורסים של מסג' תינוקות ולדעתי אפשר להרגיל גם את ילדינו - אם עושים בצורה יומיומית ובעוצמה וזמן מתאים להם.
תלמה.

ל י ל ך פ

New member
יש באייס קנה ובנה ערסל מצויין

שעלה לנו לפני כחודשיים רק שבעים ש"ח, תלינו אותו מתוך חשיבה על הגדול, בן שש, אבל דווקא עומר, שלא חשבתי שיאהב, מכור לזה, ואפילו מנסה להכנס לבד. מאד מוצלח. ועוד משהו - בגלל שהוא קטן (הערסל) אפשר לתלות אותו בפינה של מרפסת קטנה, ואז זה לא רק לבעלי חצרות.

אמא יעל

New member
שאלה לתלמה - לגירוי עמוק

תלמה יקרה, תודה על ההודעה המפורטת. חשבתי לבנות לבן שלי מזרון ניצב כדי שיוכל להתנגש בקיר בלי לשבור את הראש. הוא לפעמים - כמו היום למשל - רץ לקיר להיתקל בו (או אלי, או לעמוד ברחוב...) ואני רוצה להכין לו תחליף בחדר שלו. מה דעתך על מזרון שמוצמד לקיר? יש לך רעיון נוסף/אחר? האם הוא לא יכול להיפגע מההתנגשויות הללו? טרמפולינה יש לו, וכנראה לא מספיק. הוא גם עושה זינוקי השתטחות על הספה בסלון, אבל לפעמים נחבל כשנופל ממנה תוך כדי. זכור לי מהספר של טמפל גרנדין שהיא הכינה לעצמה מלחציים. אני לא אגלגל אותו בשטיח כי הוא אלרגי לאבק. מה האלטרנטיבה? כל הורה מוזמן כמובן לענות ולשתף מניסיונו. תודה, יעל

הסיבה היא תת תחושה עמוקה

היי יעל, אקצר בתשובתי, כי זה זמן התארגנות ורק הצצתי..
יש לו תת תחושה והוא צריך הברשות. מברשות תירס עם ידית יש באתר שנתתי של הסנוזי למעלה. מדובר על פרוטוקול וילברגר של תחושה עמוקה וכדאי לשלב דיאטה סנסורית טובה. האם יש לך מרפ"ב טובה באיזור? אחרי הדיאטה אני מניחה שהוא ירוץ פחות לקירות. אגב, גם אני נותנת הדרכה בתחום זה. לא מדובר רק על ההברשה. אך בכל מקרה קיר באמת מזכיר את הצורך בלחץ עמוק ואפשר לקפל פוף גדול ארוך עליו ולתת לו לזחול החוצה. זה מחזק שרירים ונותן תחושה עמוקה.
תלמה.

ל י ל ך פ

New member
אם את צריכה מזרון

יש לנו מזרון קפיצים עבה 190\70, שבקרוב עומד להשאר ללא שימוש. הוא לא חדש אבל נראה לי שיכול להתאים לך. אם את מעוניינת - בשמחה.

beezi

New member
יעל שלום, אפשר לגלגל

אותו בתוך שמיכת פוך (במידה והוא לא אלרגי גם לה) כבדה כזו של הסבתות... הם מאד אוהבים את המגע וגם את הכובד עליהם. אפשר לקנות גם מזרון טיפולי ולפרוש אותו בתוך החדר, שמדגישים בפניו שחולצים את הנעליים לפני הכניסה לחדר. המזרון עבה מספיק כדי להשתטח עליו וסתם לרבוץ. גם אור שלי אוהב את זה ויש לנו את זה בבית. מביקור שערכתי באלוטבע, ובחדר הסנוזלן שם, כל החדר מצופה במזרונים רכים כאלה על הקירות ועל הרצפה. ניתן לקנות דקים יותר ולצפות את הקירות החשופים.

אמא יעל

New member
תודה רבה על כל התשובות

רק היום היה לי רגע לחפש את השרשור שנעלם לי. המון תודה על כל התגובות. זה כיף שאתן שם. יעל

למעלה