תחליטו אתם...

punctual

New member
תחליטו אתם...

ידוע לכל אחד שבחלקים המפותחים פחות בעולמנו היה וגם עדיין נהוג להשיא נשים לגברים מבלי לשאול לדעתן, קרי באופן כפוי. כאשר היו כופים על הנערה נישואין שכאלה, זה וודאי פשע מוסרי חמור. אך מה אם היו כופים על הנערה נישואין עם גבר שבסתר ליבה הייתה מעוניינת בו? מה אז, הם זהו פשע מבחינה מוסרית? ידוע "המקרה המפורסם" שיוסי מכריח את הקשישה לעבור את הכביש רק על מנת לקיים "והדרת פני זקן", ואם הקשישה באמת רצתה לעבור, האם זה מצדיק את התנהכותו הכופה את מעבר הכביש??

כן... כי זה לא משנה מי הבחור, או

מקרה ספציפי מסוים. מה שחשוב הוא שהמנהג הזה הוא כפייה ופוגע בזכויות של אותה אישה... היו חייבים להפסיק לנהוג ככה בלי שום קשר. זה העיקרון. האידיאל הוא שהיא תסרב להתחתן איתו למרות שהיא רוצה, ורק כאשר תינתן לה הזכות לבחור במי שהיא רוצה, אז תבחר באותו בחור הזה. להילחם על העיקרון עצמו שאסור להכריח אותה להתחתן עם אדם שנבחר בשבילה ולא היא בחרה.

fireblue1

New member
...

פעם הם היו פרימיטיביים.... מה גם שזה תלויי במה אתה מאמין, פעם אם חיתנו את האישה היא לא אמרה כלום לא בגלל שהיא לא רוצה אלה בגלל שהיא רצתה להביא גאווה למשפחה{לא מאמין שאני אומר את אבל זה נכון}... חוץ מזה היא לא ראתה את הדברים כמו שאת רואה אותם.

ברור...מבינה...הוא שאל מה נכון

לדעתנו, איך צריך להיות. לא משנה שזה לא יכל להתקיים אז כי לא היו זכויות האישה... ברור שאני מבינה את זה...

yossi iv

New member
הצגת את אחת הבעיות הסבוכות..

האם התהליך או התוצאה חשובים יותר?

זה כמו הניסויים שעשו בבני אדם בשואה

והגיעו שם לכמה ממצאים ממש חשובים לרפואה - אבל הוחלט שאסור לפרסם ולהשתמש בהם בגלל התהליך הנוראי שקדם את התוצאה (הממצאים) באמת בעיה מסובכת - שעסקו בה המון. נראה לי שבסופו של דבר צריך לשפוט כל מקרה לגופו - ובכל מקרה לראות מה יותר חשוב - התהליך או התוצאה

punctual

New member
לכל מי שמעוניין

לקוח מאתר 'קולות'. אתר מאוד מעניין אני ממליץ לכולם להציץ.. "קולות"

למעלה