תחי מדינת פלסטין

תחי מדינת פלסטין

לו אני פלסטיני הייתי חושב כך:ארור היטלר שפתח במלחמת העולם. אם לא היתה שואה ליהודים,לא היתה קמה בארצנו מדינת היהודים. אנחנו העם הפלסטיני,העם הכי אינטליגנטי מכל עמי ערב.מדוע לתימנים, ללובים למרוקאים, מגיעה מדינה, ורק אנחנו צריכים להסתפק במדינת קריקטורה בגדה וברצועה,כאשר יותר ממחצית עמנו ישאר מפוזר במחנות פליטים בארצות ערב. זוהי דעה רווחת כללית כמעט על ידי כל פלסטיני באשר הוא,שכן הפלסטינים הם עם בריא בנפשו,ואין ביניהם מוכי עוורון,צבועים,מתחסדים,כמו שיש אצלנו. ישראלי בריא בנפשו צריך להשיב כך: אתה צודק בטיעוניך,אבל גם אני צודק,ולי אין מדינה אחרת,ולכן אני אעשה הכל שהצדק שלי ינצח. ואמשיך ואומר לו:אילו עמך ועמי ערב היו עמים דמוקרטיים,ואילו בירדן היו מתקיימות בחירות דמוקרטיות,ירדן היתה נשלטת ע"י העם שלך,שמהווה את רוב אוכלוסיית המדינה,והרי לך מדינה פלסטינית גדולה ואמיתית. מכיוון שאנחנו עם מעורער בנפשו,יש בקרבנו כאלה שמקבלים חלחלה לרעיון שהפתרון היחיד האפשרי לעם הפלסטיני הוא במדינת ירדן. הרי ההגיון אומר,שדווקא השמאלנים שרוממות הדמוקרטיה בגרונם,הם יהיו הראשונים שידרשו עשיית צדק לפלסטינים הנשלטים ע"י מלך,שסבי סבו הובא מן המדבר ע"י האימפריה הבריטית,לפני כתשעים שנה. מדינת ישראל צריכה לעודד ולעזור לפלסטינים לבצע מהפכה דמוקרטית בירדן ולהעביר את השלטון לידי הרוב.כשתקום מדינתם אפשר יהיה להתפשר אתם על היתר.

למעלה