תחי השפה העברית

פ ל ק ל

New member
תחי השפה העברית

בוגנים מלרלר סוקניק מקליל אכן! שפה פרסומית חדשה

ברונדבי

New member
תזכיר לי מה זה "מלרלר" בבקשה

אני זוכר שהיה כתוב, כנהוג בטבע הפרסומת, בכוכבית למטה -אבל לא הסתכלתי כי נגעלתי מבוגנים.

יורם צדק

אני מפנה את כל המלעיזים על מיקי בוגנים לפוסט של יורם עבר הדני שביים את הפירסומת המדוברת. כדאי בעיקר לקרוא את התשובות החכמות שלו למגיבים הרבים -שכמוכם- סירבו לראות באיש והמייק אפ פרזנטור לגיטימי. http://cafe.themarker.com/view.php?t=217755

קראנו,פיהקנו, ולא השתכנענו שהקוקסינל עושה טוב

למחסני תאורה,שלא לדבר על כך שקהל כזה הוא שמרני ברוב המקרים,ולא רק גייז וקוקסינלים שכבודם במקומו מונח (איפה בדיוק הוא מונח אצלהם..?
)

קריאטיבמן יקר

מותר לך לא לאהוב את הקמפיין הזה, קצת מפריע לי האופן שבו אתה מתייחס למיקי בוגנים רק על סמך הזהות המינית שלו תן לנחש שעל דלת הכניסה שלך יש שלט "כאן גר בכיף סטרייט בעל גוון עור בהיר ועיניים כחולות, שיש לו רק חברים סטרייטים יהודים ויוצא רק עם אשכנזיות לבנות מצפון תל אביב".

טלטביזז

New member
ניוזפלאש: הבעיה היא לא בפרזנטור

הבעיה היא בניסיון הפאתטי לדחוף בדיחות כ"כ נמוכות ומתאמצות, שאפילו איילון "חרמון" זרמון לא היה מעיז לכתוב בשנת 86. לי אישית מפריעה ההנצחה של ההומור הכי נמוך ולא רלוונטי למוצר וההסתמכות על הבאזז התקשורתי שיזניק את המכירות / את הזכירות / את הפסוודו אהדה לפרסומת. אנחנו כ"כ מנסים להביא הברקות קריאייטיביות על בסיס יומיומי בעבודה שלנו, וכשסרט כזה עולה - הוא טורף לנו את כל הקלפים ומחזיר אותנו 20 שנה אחורה. כשאני רואה כזה סרט בערב בטלוויזיה, לא בא לי לקום למחרת ולצאת לעבודה במשרד פרסום. בשביל מה, אם זה מה שהלקוחות רוצים, ועם ישראל אוהב לטחון בטוקבקים?

ועכשיו לטלטביזז

1. נתחיל בזה שאותי הקמפיין הצחיק. ואותך לא, קורה. 2. נכון שההומור לא רלוונטי למוצר אז מה, הפרסומת זכירה, מבודלת, ואצלי לפחות השאירה טעם של עוד. מה עוד שקהל היעד הוא כל עם ישראל בהכרח, צריך לפנות למכנה המשותף הרחב, ומיקי בוגנים בתפקיד עצמו מעורר סימפטיה ואהדה אצל כל שכבות האוכלוסיה - וזה אחרי שדיברתי עם מספר אנשים בגילאים שונים. 3. נכון שאנחנו מנסים להבריק, אבל המציאות מה לעשות מוכיחה אחרת. כבר הרבה מאוד זמן שלא עלה לאוויר קמפיין מבריק באמת. זה שקריאטיב טוחנים יומם וליל כדי להביא קמפיין מנצח לא אומר שאחד כזה באמת עובר את שלב הפרזנטציה, הקמפין הזה לא מחזיר אותנו 20 שנה לאחור מהסיבה הפשוטה שאנחנו עדיין הרבה מאחורה. 4. השעון יצלצל, את תגנבי עוד כמה דקות במיטה, אחרי זה תסתדרי וצאי למשרד, שם יחכה לך עוד בריף על השולחן, את תביאי את פיצוח חייך ותחייכי. עכשיו הגיע הזמן למכור את הרעיון לכולם. בדרך לטלוויזה הקמפיין שלך יעבור אי אלו שינויים חלקם יכעיסו אותך עם אחרים תשלימי אגב משיכת כתף. כל כך נשבר לך, בא לך לעזוב הכל ולנסוע לתאילנד. עוד יום נשרף, איך שהזמן עובר. 5. אם רק היה אפשר להחליף את עם ישראל בהולנדים למשל.

מי שעושה שימוש "בזהות המינית" שלו זה בוגנים!

"קצת מפריע לך" שמתייחסים לבוגנים "רק על סמך הזהות המינית שלו"?... אתה חי במציאות תגיד? הבן אדם זועק כל התשדיר אני הומו ! אני הומו ! כל מילה או שטות שהוא פולט בתשדיר קשורה "לזהות המינית" שלו אז בחייאת אל תשחק לי אותה פוסט ליברל ותתפייף/תתבכיין שמתייחסים לזהות המינית שלו כי רק את זה הוא בחר להביע בתשדיר וזה המסר של! בנוגע " לפרופיל" הגזעני הדבילי שבנית לי אז כן אני אשכנזי יש לך בעיה עם זה? שב עליה...אבל טעית,יש לי גם חברים מהקהילה ההומו לסבית(חלק עובדים/ות איתי במשרד...) גם בזה יצאת פארש!...

אליך קריאטיבמן

הפרסומת מבוססת על סלנג שהשתרש במקומותינו כבר מזה זמן, אפשר לייחס את המצאתו להומואים אבל כעת אפשר לשמוע אותו שגור כמעט אצל כל אחד ואחת. מיקי בוגנים הוא הומו, מלבד זה הוא גם דמות מאוד צבעונית, משעשעת ומוכשרת. בקמפיין הזה הוא משתעשע עם הדימוי של עצמו ומנצל אותה לצורך העברת מסר פרסומי. גם אם מושאי התשוקה שלו הם גברים, עדיין אין לי שום בעיה עם זה כל עוד זה נעשה בחינניות ועם קריצה כמו במיקרה הנדון. אלפי פרסומות סקסיסטיות רצות וירוצו על המסך הקטן, בפעם היחידה שפרזנטור הומו מחצין את מיניותו מייד קמה כל זעקה רמה מה יהיה עם הצביעות?

בקיצור לא אוהב את ההומו הזה ולא את הקמפיין..

ואני כן אקרא להומו בשמו ,בוגנים,כי במקרה זה זה כל התשדיר אבל כולו! התשדיר מנסה לדבר רק אל ההומואים ו "הבחוריות" כמו בוגנים הדוחה! זכותך לחשוב שזה תשדיר ממדדדדהיים "דגדגנים לגבות" ,וזכותי לחשוב שזה תשדיר וולגרי בהמי ודוחה!

mc80

Member
איזה גנוניאדה פה

נזרקה המילה הומו וכולם מתחילים עם הבדיחות בלי כל קשר לפשר. אז הוא הומו, אז הוא עושה עבודה גרועה בפרסומת, אז הסטיגמות ההומואיות נאמרות ללא הינף עפעף. אז? ואז? אין בעיה שתרדו על הפרזנטור. אבל תרדו מקצועית. לא מינית-מגדרית. אל תתפלאו אחכ למה הטקסטים שהקופי האכיל אותו בהם הם כאלו. אגב, מיקי ידוע כמי שממש לא שם זין על מה שחושבים עליו כבנ"א וכהומו. הוא יודע היטב שמילותיו בפרסומת מטופשות, סטיגמטיות ורדודות. אבל הוא מוצא בהן חן לטובת המסר כנראה. תאמינו לי שלא חסר לו כסף. הוא לא עושה את זה לטובת פרסום. הוא פשוט עשה את זה לטובת עוד מהלך שיעלה את המושג הומו לתודעה הכל כך איוולת אצל ציבור הסטרייטים שממשיכים עדיין בהיערות ובמחשבות חסרות כל בגרות ומודרניות תקופתית על גייז. כמוכם. ממש כאן. איפה שהוכחתם זאת יפה. אם רק הייתם יודעים כמה הומואים לא נשיים וממש קרובים לליבכם יש, אתם הייתם מתהפכים (ולא במיטה). אז חליק עם ההיערות הטוקבקיסטיות הללו ותחזרו לעבוד.

efeinsch

New member
אבל לדעתי הוא גורם לתגובה הפוכה

תראה, אתה כותב "הוא לא עושה את זה לטובת פרסום. הוא פשוט עשה את זה לטובת עוד מהלך שיעלה את המושג הומו לתודעה הכל כך איוולת אצל ציבור הסטרייטים שממשיכים עדיין בהיערות ובמחשבות חסרות כל בגרות ומודרניות תקופתית על גייז". אבל האם כל דרך להעלות את המושג "הומו" לתודעה הוא לגיטימי? אם אלו סיבותיו (ודרך אגב, הוא עושה זאת עבור הכסף. הוא לא היה עושה זאת בחינם. סגור) הרי שהוא נכשל ומעצים את הסטיגמה שברובה שגויה ותקועה באייטיז יחד עם סרטי הבורקס. רוב ההומואים\לסביות שאני מכיר לא מדברים, מחצינים ומתפלצנים כך. תתפלא, אבל האנשים שאני מכיר לא עושים מגייז כזה אישיו.

mc80

Member
ברור שהוא קיבל כסף טוב

ונכון שהשירות לגייז פה הוא לא הכי מתבקש, אבל הוא נחשב הומו שבתוך הקונצנזוס כבר, והוא הומו "בסדר" וכולם אוהבים אותו. ודווקא בגלל זה הוא בא להראות שיש הומואים נשיים ושאין מה לחשוש מהם, אין מה להתבייש בהם, אין סיבה להפנות להם את הגב. הוא מייצג כאן (ובכלל) הומואים נשיים שזוכים לצערי להמון תגובות חריפות. כי אם אתה גיי לפחות אל תהייה נשי. ונכון שיש הרבה גייז "גבריים", "סטיירט אקטינג" בשפה שלנו, אבל תתפלא כמה מהם הם גייז לכל דבר בתוך ביתם. עם הפינוק והעדינות והאופי. חיצוניות היא ממש לא הכל. מראה מטעה זה לא חדש. אז אני מכבד אותו, את האומץ והבחירות שלו. שיבושם לו, גם אם אני הייתי מעדיף ייצוג יותר "נורמטיבי". אבל אין כזה דבר והכל זה לטובה (מי אמר דנה???).

רדיקאל

New member
מעולה!

אני לא צופה בטלויזיה (מה לעשות? לא מעניין אותי). אולם בעקבות הדיון שלכם ראיתי את הפירסומת והתגלגלתי מצחוק. פשוט מעולה. מדוייק. מרוב ירידות על הפירסומת הזאת הייתי בטוח שמדובר במשהו וולגרי ונמוך. וזה ממש לא. מחסני תאורה מקבלים אצלי ח"ח על האומץ וההעזה. בקיצור - כנראה שהקנאה וההומופוביה מעבירות אותכם על דעתכם... :)

TaxiMedia

New member
מסקנה מהשרשור הזה

כל מי שהוא הומו ו/או קוקסינל אהב את הפרסומת הזאת. כל מי שסטרייט לא אהב אותה. כל מי שאין לו דעה על הקהילה לא הגיב. מסקנה על מסקנה, מה הרוויחו מכך מחסני תאורה? מה שלומכם חוצמזה? פעם היה לי כאן בלוג על פרסומות

למעלה