תחילת לימודים וחגים

law and order

New member
תחילת לימודים וחגים

קיבלתי במייל את הלו"ז לימים הראשונים והבירוקרטיה....
רשום שיש טקס פתיחה ושיש לבוא בלבוש רשמי formal dress...
מישהו נתקל בהנחיה כזו? האם מצפים שיבואו חנוטים בחליפות או שג'ינס וחולצה מכופתרת זה גם בסדר?

יש נוכחות חובה ב80 אחוז מהשיעורים. האם נוטים להתחשב בחגים של הזרים?
הטקס הוא עד 16:00 ביום א', ערב ראש השנה.. עד כמה זה בעיה להיות עסוק בערב חג ועד שעה כזו?
לגבי יום כיפור, איך ניתן לפנות למזכירות/מרצים, בדרישה להתחשב בהשתתפות באירועי ראש השנה, כיפור, סוכות ופסח בבית חב"ד?
האם זו בקשה סבירה שנוטים לראות בעין יפה במחלקות השונות?

שתיהיה שנה טובה ובהצלחה לכולם :)

corrigenda

New member
אתה לומד בסין, לא?

אם כן כדאי לציין במפורש כי הקודים התרבותיים תלויים מאוד בגיאוגרפיה, אפילו בתוך ארה"ב, אז בטח כשמדובר במדינה שזרה לרובנו. כשמדברים על קוד לבוש גם התחום מאוד משנה: אצלנו לבוש רשמי זה "בחייאת תבוא עם חולצה מכופתרת ותשאיר את הכפכפים בבית". במשפטים ומנהל עסקים לבוש רשמי זה חליפה ועניבה.

Philip Jr

New member
אני לא בסין

אבל בארה״ב formal dress זה ממש לא ג׳ינס וחולצה מכופתרת, ואני מנחש שגם במקרה הזה לא זו הכוונה. לשאלות בסגנון הזה אני ממליץ להתייעץ עם חבריך החדשים שם / עמיתיך ללימודים.
&nbsp
בעיניי, נוכחות חובה ב - 80% מהשיעורים זה בדיוק כדי להשאיר 20% לדברים כמו ״חגים של זרים״, אני מנחש שמחלה מוצדקת עם ״פתק מהרופא״ לא תיספר ב - 20% האלו. אולי אני טועה. בכל מקרה, אני מציע לא ״לדרוש״ להשתתף בחגים, אלא לבקש זאת בנימוס ואני רוצה להאמין שיתנו לך. אם יש עוד סטודנטים בינלאומיים ומדתות שונות איפה שאתה לומד אני מניח שהם די רגילים לבקשות כאלו. בנוסף, אני מניח שיש נהלים של המחלקה / המוסד בנושאים כאלו, וכדאי לבדוק מהם. פה למשל אף אחד לא יגיד לי דבר אם אחליט לא להגיע ביום כיפור, או לצאת מוקדם כי ערב ראש השנה. זה לא יקרה, אבל זה כבר סיפור אחר

התשובה לשאלות תלויה במקום הספציפי

בד"כ אם כתוב לבוש פורמלי בצפון אמריקה הכוונה היא לחליפה. המינימום שהייתי בא איתו זה ביזנס קז'ואל- לא ג'ינס.

לגבי חגים- זה תלוי במוסד שבו אתה לומד. אצלנו יש רשימה של חגים ומועדים של דתות שונות ומבקשים להתחשב בהם ולהתייחס בהבנה לבקשות להיעדר משיעורים או אירועים אחרים בימים אלו. ויחד עם זאת, בשנה שעברה קבעו את האוריינטציה לסטודנטים חדשים בפקולטה שאני מלמד בה על ראש השנה... הפניתי את תשומת לבו של הדיקן לכך אבל כבר היה מאוחר מדי לשנות והוא העביר הנחיה למארגנים לוודא שלא לחזור על-כך להבא.

חפש באתר האוניברסיטה אם יש הנחיות לגבי religious accommodation
בכל מקרה, נראה לי בהחלט סביר להתקשר למחלקה או לשלוח מייל ולהגיד שלא תוכל להשתתף באירועים כיון שהם נופלים על חגים והדבר מנוגד לאמונתך הדתית. כמובן שזה גם תלוי כמה הנושא חשוב לך או שאתה מוכן לוותר בעניין הדתי לטובת האירועים באוניברסיטה. אני ממש לא דתי והחגים הם עבורי יותר עניין של מסורת משפחתית (אני בד"כ לא עובד רק בראש השנה, יום כיפור וחג ראשון של פסח) ולכן החלטתי כן לבוא לאוריינטציה ומיד אח"כ ללכת הביתה.

law and order

New member
תודה

בהחלט סין :).
בוא נגיד שאני לא טיפוס של חליפות, והבקשה הזו יומיים לפני הטיסה תפסה אותי כרעם ביום בהיר, במיוחד כששישי שבת.

האם יש לכם הצעה כיצד לפנות אל המזכירות? פשוט לבקש לא להשתתף באירועים? להשתחרר מוקדם? אשמח בעזרה בניסוח המייל.....

Philip Jr

New member
אם לשפוט לפי המיילים שאבי מקבל מסין

אתה לא צריך לדאוג יותר מדי לגבי הניסוח

&nbsp
וכעת ברצינות - פשוט שלח מייל פשוט של "שלום, שמי כך וכך, אני מתחיל את לימודיי בתואר X במחלקה Y, ואני סטודנט יהודי. מכיוון שאני נוהג לציין את חגי ומועדי XYZ והם עשויים ליפול על ABC אני אשמח אם אוכל להיעדר מ - ABC מסיבות דתיות. תודה, שם."

Philip Jr

New member
ולגבי לא טיפוס של חליפות

גם אני לא, אבל בחרת ללמוד בחו"ל - וברומא אתה צריך להתנהג כרומאי.

ANZ1

New member
קוד לבוש

קודם כל אל תצא מההנחה שמה שמקובל בישראל מקובל במקום אחר.
אל תצא מההנחה שאתה יכול להניח דברים, קל מאד ורצוי ללמוד על המדינה שאתה מגיע אליה ואיך להתנהג, הרבה יותר פשוט להגיע עם חליפה מאשר להיות הסטודנט היחידי בלי חליפה.
בכל מדינה זה אחרת, ניו זילנד היא מדינה אנגלוסקסית ועדיין קוד הלבוש הרגיל הרבה פחות רישמי מבישראל, אפשר לראות אנשים יחפים הולכים ברחוב.
אבל אם כתוב לך פורמל דרס, הכוונה שתבוא עם חליפה, טוב ורצוי שתהיה לך אחת, אתה לא חייב לבוא עם עניבה, אם לא כתוב, אבל אתה צריך שיהיו לך כמה חולצות טובות, וזוג נעליים רישמי שמתאים לחליפה, להיות ליצן לא ייתן לך נקודות זכות.

estee from ynet

New member
A suit & tie is a must

Many of the student at my Canadian university are from China. Some of them come to school dressed the way North American students do. However, many of them come to class dressed in a black suit & tie. If this is how they dress to class, you can conclude that when a Chinese university indicates that the dress code is formal - it means that you have to wear a dark suit & tie. In North America you can get away with dressing in casual clothes, but not in Asia.

BigMatilda

New member
בהחלט חליפה. סינים מאד בעניין של חליפות

לפחות אלה שאני מכירה מהלימודים פה.

למעלה