תחילת טיפול

רבע1

New member
תחילת טיפול

שלום רב אני מרפאה בעיסוק די טרייה ובקרוב אתחיל לעבוד עם ילדי גנים רגילים יש לי מספר שאלות בסיסיות ואשמח מאוד אם יוכלו לענות לי: 1. האם מכניסים את האם לטיפול הראשון/ שאר הטיפולים? 2. אני מניחה שלא כדאי "להנחית" על הילד בטיפול הראשון אבחון כמו הבירי כי זה ממש לגעת לו בנקודות החלשות. אם כך, מה אתן מציעות לטיפול ראשון שיאפשר גם הסתכלות כללית על יכולות וגם לא ירתיע את הילד? תודה רבה רבה

כל ההתחלות

ברכות ואיחולים על כניסתך לתפקיד ולמקצוע. המענה שאני מציעה כולל את דעותי האישיות, שכן כפי שודאי ניחשת, אין אמת אחת לגבי שתי השאלות ששאלת. לגבי כניסת ההורה (למה דוקא האם?) לחדר, מאוד תלוי בך, באופן שבו את מגדירה את מטרות הטיפול ובהעדפותיו של הילד. לגבי מה עושים בפגישה ראשונה, אני מציעה לך לעשות משהו ביחד, ולהתבונן בתפקוד שלם, לפני שאת מפרקת אותו למרכיבים, למשל כדורי שוקולד... ואחר כך להקדיש פגישה לראיון עם ההורים לפני שאת בוחרת כיצד להמשיך. כשתתרשמי מההורים והגננת היכן מוקדי הקושי והעוצמה, תוכלי לערוך איבחון הרבה יותר ממוקד, ולהגדיר את מטרותייך באופן שהטיפול ישרת את הילד, את סביבותיו ומטפליו, באופן האופטימלי. והדרכה, הדרכה, הדרכה... כבר אמרתי? בהצלחה, ותהני! שרון

אני מצטרפת לברכות,

לגבי השאלה הראשונה, אני נוהגת לשאול את הילד מה הוא בוחר. תופתעי לראות שלא כל הילדים רוצים את אמא בחדר. אם את רוצה את שיתוף הפעולה של האם, ושהטיפול לא יסתיים בחדר הטיפולי, שתפי אותה ככל שניתן (וגם אם זה האב). לגבי השאלה השניה, אני נוהגת לעשות עם הילדים בפגישה ראשונה קולאז', שבו אנחנו עושים אותו ביחד, כך שאם הילד מתקשה במשהו, אנחנו שם בשביל לעזור לו, ויש תוצר סופי שנותן משמעות לפגישה. תבדקי תוך כדי העבודה מה היכולות של הילד להיות באינטראקציה משמעותית ויעילה, האם הוא נהנה לקבל תווך, האם הוא מוכן ללמוד ממך, לוותר על אסטרטגיות לטובת כאלה שהן מועילות יותר? ובעיקר תחפשי את מוקדי הכוח שלו, כי בטיפול את תשתמשי בהם. בהצלחה

omeriko111

New member
לגבי כדורי השוקולד

אני חושבת שהרעיון להכין כדורי שוקולד בפגישה הראשונה הוא לא כ"כ מוצלח. רעיון הקולאז' נשמע קצת יותר טוב.

למעלה