תחילת הריון

ESTER52

New member
תחילת הריון

בנות יקרות
אני נמצאת כרגע בשבוע ה-7 וטופלתי אצל פרופסור נרי לאופר בהדסה עין כרם - הטיפול שקיבלתי בהדסה היה מקצועי ואדיב
לצערי עלי לעזוב את בית החולים הדסה ולהמשיך את המשך המעקב באחת המרפאות באיזור מגורי או בגוש דן בכלל (אני גרה בפתח תקוה)
לדעתי אני חייבת ללכת על מרפאה של הריון בסיכון בגלל גילי (51) ובגלל השרירן שיש לי שיכול להפריע להמשך ההריון (כולי תקווה שאני אנצח אותו)
יש לי כמה שאלות:
1. מי יכולה להמליץ על מרפאה של הריון בסיכון - אני חייבת רופא מקצועי ואדיב
2. אלו בדיקות חשובות עלי לעבור (אני מעוניינת באופן פרטי)

תודה לכן.
אתי

מזל טוב ושימשיך עגול ומשעמם

1. לאיזה קופה את שייכת? קרוב לוודאי שיש באיזור מגורייך מרפאת בריאות האישה שיש בה רופאים להריון בסיכון.
2.הבדיקות החשובות זה שקיפות עורפית, סקירת מערכות ראשונה וסקירת מערכות שניה. את השקיפות ניתן לעשות בקופה, את הסקירות אני חושבת שכדאי לעשות פרטי.
חוץ מזה יש שתי בדיקות דם : סקר ביוכימי שליש ראשון וסקר ביוכימי שליש שני (חלבון עוברי). תפקיד הבדיקות האלה הוא לאתר תסמונת דאון בצורה לא פולשנית. את הבדיקות האלה ניתן לעשות בקופה אבל אם עושים אותן באופן פרטי במעבדות זר ניתן לבדוק חלבון נוסף שהקופה לא בודקת וזה מעלה את הנכונות והדיוק של הבדיקה. במעבדות זר עושים שיקלול של בדיקת סקר שליש ראשון+ שקיפות עורפית+ התבחין המרובע, ואז מתקבל ציון שנותן את הסיכוי לתסמונת דאון.

Koala Bear 1

New member
תודה רבה על ההסבר, חיבוקיתוש!

טוב לדעת.

בתקווה שיהיה רלוונטי לכולנו בקרוב. אמן.

ESTER52

New member
תודה לכולכן - ריגשתם אותי מאוד על

האכפתיות וההמלצות החמות
הייתי היום אצל רופא הנשים שהפנה אותי למרפאה בסיכון - אני רוצה להיות שקטה.
אני אומנם אישה בריאה אבל עם ההורמונים רק אלוהים יודע......
אני רוצה לנסות להתחיל להינות מההריון ולא לחשוש מפני שאני נמצאת בפחדים תמידיים...
האם יש שק - האם יש דופק - האם והאם........
מאחלת לכולכן שתזכו גם להריון עגול ומשעמם.
ושוב תודה
שבת שלום.

לגבי הבדיקות

כמובן שיש בדיקות נוספות שצריך לעבור בהריון. אני התייחסתי רק לבדיקות ששווה לשקול לבצע באופן פרטי. כי הזכרת שאת רוצה לעשות בדיקות באופן פרטי. יש בדיקות שאפשר לראות טעם לביצוען באופן פרטי , ויש בדיקות שמיותר לבצע באופן פרטי. לכן חוץ מהבדיקות שהזכרתי יש גם בדיקות כמו שמיעת דופק בשבוע 8, העמסת סוכר כמו שכתבה מאמינקה, בדיקות שוטפות אצל רופא נשים, ויש גם מעקבי גדילה שמבצעים בערך משבוע 27. חוץ מזה את תבצעי בדיקות שתן כל שבועיים בערך אצל האחות. את אמורה להתחיל מעקב אצל אחות משבוע 12. הבדיקות האלה הן בדיקות סטנדרטיות לחלוטין שניתן לבצע בקופת חולים.

יסמין1012

New member
מזל טוב

אני עשיתי מעקב במרפאת הריון בסיכון בתל השומר (דורש טופס 17 עבור רופא וטופס 17 עבור אולטרא סאונד, בכל ביקור
ממליצה על דר' רקפת יואלי. היא עשתה לי את המעקב

לילוש1100

New member
דר יואלי מדהימה :)

אני עושה מעקב אצל בר חוה והיא מלווה אותי (עובדת איתו).יסמין איך זה קרה שהיא ליוותה אותך בתל השומר? שאלתי בקופה אם ניתן להגיע אליה דרך בי״ח ולא פרטי ונאמר לי במסגרת מעקב של בי״ח עם טפסי 17 אין אפשרות שהיא תלווה אלא כל פעם רופא אחר במרפאה. זה נכון?

ראשית מזלטוב על ההריון. שנית, שרירן אינו סיבה

להריון בסיכון, גם לא בגיל 51. אסייג ואומר שאולי יש שרירנים שמיקומם מאוד בעייתי, אבל אלא בד"כ גם מפריעים לכניסה להריון.
אני קרובה לגילך והריתי עם 2 שרירנים שכבר מהתחלה הבנו שאחד מהם ממוקם כך שיפריע ללידה טבעית, והוא גם גרם לכאבים
בחלק מההריון, אבל זה לא היה תחת הכותרת של הריון בסיכון.
בשך גילי גם אני בדקתי עם רופא המעקב שלי אם הוא הכתובת למעקב ההריון ונעניתי שכן, היוץת ואני אשה בריאה.
ממליצה לך לבדוק את העניין עם הרופא המטפל.

עוגי555

New member
לא ברור.

אני ניגשתי לרופאת נשים מאוד מומלצת שאפילו מתמחה בפוריות
היא שיגרה אותי מיד למעקב הריון בסיכון
אמרה שאין לה מכשור ואמצעים לעקוב אחריי כמו שאני צריכה

ממה שאני מבינה, מעל 40, אחרי טיפולים אנו אוטומטית
בהריון בסיכון?...
גם אם האישה בריאה 100%?

חוץ ממעקב ותשומת לב יתרה, וגם אולי, מדוע צריך מעקב מיוחד
ומדוע צריך לדווח לכל אחד שעברנו טיפולים?
עדיין לא מבינה את זה.
בגל מקום כןתבים בתיק שלי- טיפולי פוריות.

ממש לא. כדי להחשב הריון בסיכון צריך סיבה

תרומת ביצית אינה סיבה מספקת.
תשובתלה של הרופאה שלך מאוד מוזרה בעיני.
כדי לעשות מעקב הריון יש צורך שבחדרו של הרופא יהיה מכשיר א.ס.
אולי יש גניקולוגים שלא עושים מעקב הריון, אבל זה לא קשור לתרומת ביצית.

הריון מתרומת ביצית שונה מהריון שאינו מתרומה?
שאלה רטורית.

ההריון זהה ואם האשה בריאה, אין שום סיכון להריון. מדברים על זה שזהו 'הריון יקר',
אבל לא מעבר

לירן 34

New member
קודם כל מזל טוב והמשך הריון קל ובריא, אני לא

חושבת שרק בגלל השרירנים צריך מעקב הריון בסיכון. אולי בגלל הגיל..אבל אם את בריאה גם לא הכרחי. אבל תתיעצי עם רופא נשים שלך

מזל טוב, יש עוד בדיקות חשובות:

כבר עכשיו חשוב לבדוק בלוטת התריס TSH מ2 סיבות:
1. כי תת תריסיות וגם יתר תריסיות יכולה לגרום לסיבוכים בהריון שלא נדע.
2. כי העובר מתחיל לייצר הורמוני התריס רק בשבוע 18-20 ועד שבועות אלו הוא משתמש בהורמוני התריס של האם. תת תריסיות יכולה לגרום לירידה ב IQ של העובר עד כדי פיגור.
למידע מפורט: http://www.medicalmedia.co.il/publications/ArticleDetails.aspx?artid=6070&sheetid=456
דבר שני, אם לפני ההריון ה CMV היה שלילי , כדאי במהלך השליש הראשון לבדוק שהוא נשאר שלילי.
בדיקה נוספת שלא הוזכרה זה העמסת סוכר, במיוחד בגילאים מבוגרים חשוב לבדוק שאין סכרת הריונית סמויה.
ובכלל חושב לבדוק בהמשך ההריון לחץ דם בתדירות גבוהה.
תשתי המון מים, תאכלי אוכל מזין ובריא, תנסי להמנע בשליש הראשון מלאכול בחוץ עד כמה שאפשר, ואם חייבים אז לבחור דברים שמבושלים טוב ולא סלט חי למשל.
שיהיה לך המון בהצלחה, הריון תקין ומשעמם שיסתיים בידיים מלאות. אמן!

מילי7777

New member
באמת? סלט חי

בעייתי? יודעת על בעייתיות באוכל נא (סושי) וגם על בשרים,חלקים פנימיים שלא בושלו עד הסוף.
לא ידעתי שיש בעייתיות בירקות.
תסבירי קצת בבקשה

ירקות בהריון זה מאוד בריא אבל

אבל חייבים לשטוף אותם טוב משאריות אדמה , חול ולכלוך כי באדמה יש חיידקים שמסוכנים להריון כמו טוקסופלזמה. זו הסיבה שאומרים לא לאכול נבטים..

אז כשאת בבית יש לך שליטה ואת שוטפת טוב את הירקות, אבל במסעדות הם לא שוטפים טוב ולכן זה מסוכן. התכוונתי שכשאוכלים בחוץ כדאי לבחור מהתפריט (בשליש הראשון) דברים מבושלים ולא חיים.

כולנו רוצים להנות מההריון ולהיות רגועים, ואכן צריך. אבל גם צריך לדעת ממה להזהר ומה לבדוק, כי הידע הזה יגרום לנו לשמור על עצמנו והשמירה הזו תתן לנו את הרגשת הביטחון בהריון.
וחוץ מזה שלפעמים עדיף להיות קצת חרדתי כמה חודשים מאשר לבכות אח"כ שלא ידענו שאסור כך וכך, ולעבור חס וחלילה הפלה ה' ישמור.
אני מכירה למשל כמה בנות שעברו הפלה בגלל שנדבקו ב CMV בהריון.
בקיצור, שלא נדע, ומאחלת לכולן לעבור הריון שלם ותקין בעזרת ה'.

עוגי555

New member
מיונז רגיל

של תלמה או של היינז נעשה מביצים מפוסטרות...
האם אני צודקת?

אוף אני רוצה להגמל ממיונז

למעלה