תחילת הנקה וגודש

סיקאנדה

New member
תחילת הנקה וגודש

ילדתי ביום שני האחרון..שמחה גדולה...מניקה כמעט מההשעות הראשונות .. באמת אושר כי כל כך רציתי וחיכיתי לזה.. אתמול הציצי התנפח למימדים מרשימים התקשה והתחיל לכאוב אני מניחה שזה מה שנקרא גודש..! אני קצת מבולבלת ולא ממש יודעת מה לעשות.עשיתי מקלחות חמות וקומפרסים חמים עיסויים וניסיתי לשאוב ידנית לא ממש הצלחתי. היום אחרי הצהריים שאבתי במשאבה חשמלית והייתה הקלה גדולה. עכשיו שוב מתחיל הגודש ואני תוהה איך להמשיך!! כמה פעמים ביום אני צריכה לשאוב עם המשאבה החשמלית כי הרי אני לא רוצה שייצור החלב יגבר! והאם מתישהוא זה אמור להתייצב או שהגודש ימשיך לו ... ועוד שאלה הקטנצ'יק קטנטן מאד בן 5 ימים סך הכל ..הוא נוהג להירדם לי על ציצי אחד ומאד קשה להעביר אותו לשני כך יוצא שאני מסיימת הנקה רק עם ציצי אחד.מה לעשות להעיר אותו? אני מנסה וקשה להעיר אותו ואם הוא כבר מתעורר לא ממש רוצה לינוק מהציצי השני. בקיצור שאלות לי לרוב אשמח לקצת בהירות בתוך הערפל

Revili

New member
גודש

ראשית, מזל טוב
מה שאת מתארת אופייני לימים שלאחר הלידה....זה יחלוף. מה עושים בינתיים, מניקים כמובן, אם אפשר משני הצדדים יופי, אבל אם התינוקי עייף ורדום ולא משתף פעולה גם לאחר שהרמת לשיהוק והחלפת חיתול, אז הניחי לו לישון ובהנקה הבאה התחילי מהצד ממנו לא ינק. המשיכי להציע לו את הצד השני בכל הנקה ובהדרגה כאשר יתחזק מעט אולי ינק גם ממנו. להקלה על כאבי הגודש עדיף דווקא קומפרס קר ואת בהחלט צודקת שהשאיבה תגדיל את ייצור החלב, לכן סחטי מעט חלב רק להקלה על הכאב ואל תשאבי ממש כמויות. אני סחטתי ידנית במקלחת, הכי נוח ונעים. שימי לב לסימנים שמעידים על דלקת, עליית חום והרגשה כללית רעה, מה שדורש לעיתים טיפול אנטיביוטי. ייצור החלב אמור להתאזן בימים הקרובים (אצלי לקח יומיים) והגודש יחלוף. בהצלחה.

למעלה