תחילת המסע, חלק 1

Irenie

New member
תחילת המסע, חלק 1

אני חדשה בפורום, אבל כדי לא להלאות אותכם בפרטים משעממים, אני אזרוק אותכם ישר למים. הכוונה הכללית היא לשתף אותכם בחוויות שעוברות עלי, בעיקר כדי לקבל את תגובות ה-"גם אני ככה!" וגם כדי להפיג קצת את השגרה בעבודה, ולשתף אנשים. למה דווקא עכשיו? כי לפני חודשיים הגעתי למסקנה שלמרות שאני יודעת כבר כמה שנים שכנראה שיש לי ADD, זה הזמן להתחיל לטפל בזה לפני שאני הורסת את מערכת היחסים הטובה ביותר שהייתה לי אי פעם, רק בגלל שאני לא מסוגלת לא לצעוק עליו, סתם בלי סיבה, או לצעוק יותר מדי עם סיבה קטנה, וכנראה בגלל הרבה דברים אחרים (ראה ערך - עבודה חמישית תוך בערך 9 חודשים). הגיע הזמן לקחת את עצמי לידיים (אתם יודעים, אחרת אני לא אגיע לכלום בחיים! רגע, אני ממילא לא אגיע לכלום בחיים...אז כדי להמנע מהמחשבות האלה בדיוק). כתבתי מכתב למישהי שהכרתי בפורום (אמנם אחר...) שהיא אדם מבוגר שעבר את החוויות שעברתי, אבל התמודד איתן בהצלחה, בית, משפחה, ילדים, עבודה...היא שלחה לי את מספר הטלפון שלה ואמרה - תתקשרי. נדבר. עבר מאז כמעט חודש. למה לא התקשרתי? כי אני לא מתקשרת לאף אחד כמעט, חוץ מאנשים חדשים שרק הכרתי והם עדיין בשלב שהם מעניינים אותי, לפעמים לחברים ותיקים (שלא תטעו, שאותם אני מאוד אוהבת), כשכבר מגיע השלב שאני יודעת שאם אני לא אתקשר - אותו אדם לא ירצה לדבר איתי יותר, וחבל. אתמול בערב קניתי לעצמי שני ספרים על ADD, כמובן שהקניה הייתה בצורה האופיינית לי. אני צריכה את זה עכשיו. ע-כ-ש-י-ו! עוברים ליד קניון איילון בדרך הביתה אחרי ארוחת ערב טובה בחוץ (לאכול בבית זה משעמם... צריך גיוון), השעה 21:50. א:"תעצור! תעצור! תפנה ימינה!" ע:"מה? אהה... פיספסתי את הפניה, טוב נו, אפשר להכנס מהכניסה הבאה, מה קרה?" א:"אני רוצה סטימצקי!" ע:"טוב, יש לנו תלושים אליהם בבית, מחר נעבור" א:"לא... נקנה משהו אחר עם התלושים... אני רוצה עכשיו" ע:"הם סוגרים עוד 8 דקות, ואת יודעת שלוקח מלא זמן לחנות פה" א:"*פרצוף אומלל* נו, יש עוד 10 דקות, זה המון זמן, לא לוקח כל כך הרבה לחנות" ע:"*בייאוש* טוב, בואי" מחפש חניה. ע:"רוצה שאני אוריד אותך ליד הסטימצקי, ואחפש חניה?" א:"לא רוצה לבד! בוא איתי..." נכנסים לסטימצקי, *קול בכריזה*:"גבירותי ורבותי, אנחנו סוגרים, אנא גשו לקופות. איירין בהיסטריה סורקת את מדף הפסיכולוגיה, ושולפת ספר על ADD, אמנם לא הספר שהיא תכננה לקנות ,אבל זה ספר אחר שהיא שמעה עליו. ע':"זה הספר שרצית? אמרת לי שם אחר...". אני מסבירה לו שגם זה ספר ששמעתי עליו, חוצמזה, אני רוצה גם כזה. בסופו של דבר המוכרת בקופה גם מצאה לי את הספר המקורי שרציתי. זה לא העניין...=) מגיעים הביתה, ל-ע' כבר ברור שאת הסדרה שתכננו לראות בטלוויזיה אותו כבר כבר לא נראה ("רק 5 דקות... קצת... הייתי קוראת קצת באוטו אבל היה חשוך!"). אחרי חצי שעה אני נשברת לאור הפרצופים האומללים מכיוון בן הזוג והולכים לטלוויזיה. 10 דקות אח"כ הוא מעיר אותי ולוקח אותי למיטה לישון. המשך יבוא...

Irenie

New member
וחלק 2...

בוקר יום ב'. התעוררתי ב-8:45, שזאת אפילו השעה שרציתי להתעורר בה. מצויין, אני אהיה בעבודה ב-9:30, שמחתי לעצמי ופתחתי את ספר ה-ADD החדש שרכשתי לעצמי אתמול בערב. קפצתי לי בכיף מפרק לפרק, וכרגיל, זיהיתי את עצמי בכל עמוד ועמוד. הספקתי להגיע למסקנה שאבחון "טבעת האש" הוא הכי מתאים לי, כשהטלפון צלצל. אמא על הקו כמו בכל בוקר, התקשרה להגיד בוקר טוב, סיפרתי לה בהתלהבות על הממצאים החדשים, והיא אמרה משהו בסגנון של "בטח, זה כמו מישהו שלוקח את האנציקלופדיה הרפואית (?!) ומוצא את כל המחלות שיש בה אצלו, ואז הוא לא מוצא אצלו סיבוכי הריון ונורא מאוכזב, לא מצחיק. חזרתי לספר. כמה שאני קוראת יותר, ככה אני מבינה שחלק גדול מחיי העברתי בלהאשים את עצמי בדברים שאם הייתי מודעת לעובדת היותם בעייה רפואית ומוכרת, חיי אולי היו קלים יותר. עברתי מסעיפי האבחון לסוף הספר, הטיפול. עצות מועילות יותר ופחות... מועילות, למשל :"קחו בחשבון שאחרי הצלחה צפוי לכם סוג של דכאון" מועילות פחות, למשל:"תעסקו בספורט באופן קבוע". בטח, קל להגיד, רק מה לעשות שכל ספורט משעמם אותי אחרי זמן קצר. יש לי בבית רולרבליידס (עברתי הרבה סגנונות... החלקת רחוב, הוקי, רמפות), אופניים, ציוד אופניים (רכיבות שטח, כי רגיל נמאס מהר), ציוד אגרוף (תאילנדי!), ציוד טניס, סקווש, בגדים נוחים לחדר כושר, והחידוש האחרון - המון המון ציוד לאופנוע! (וגם האופנוע בדרך, החלפה מקטנוע לאופנוע תוך 4 חודשים, קשה להיות עם אותו כלי רכב כל הזמן...), ובמכוניות אין מספיק רגש. אהה כן, גם קניתי סקטבורד פעם. ורציתי לשחק הוקי קרח (מה לעשות, לסוע מרמת גן למטולה כל פעם לא פרקטי). כמובן שבאופן צפוי ביותר איחרתי לעבודה. לא שהעבודה דורשת שעות קבועות (לא הייתי מסתדרת עם זה), אבל קבעתי לעצמי זמן, ולא עמדתי בו. אני מניחה שזהו לבינתיים. אני אחזור לספר לכם מה קורה איתי בהמשך. איירין

shachafz

New member
ברוכה הבאה!!!

איזה ספרים קנית? איזה את מוצאת הכי שימושיים? אני אהבתי את "מריטת עצבים". יש לי עצה איך את יכולה למתן את הריבים שלך עם בן הזוג, זה משהו שאני ניסיתי וזה היה די מוצלח. ברגע מסוים, תפסתי את עצמי צועק עליו, וידעתי שאני סתם מחפש סיבה לריב, כדי שיהיה "אקשן", אבל למרות שידעתי לא יכולתי להפסיק לצעוק. אז התחלתי לצעוק עליו "אני משוגע, אני ADD אני סתם מחפש סיבה לריב איתך", וככה המשכתי לצעוק כמה דקות, עד ששנינו התחלנו לצחוק. בהצלחה, שחף

28איילת

New member
אח

גם "ספר התשובות ל-ADD" הוא ספר סבבה ונכתב ע"י האלוול ורייטי שכתבו את מריטת עצבים. מוכרת לי הקנייה האימפולסיבית.... אגב מסתבר שהסיבות לריבים האלו הם לגמרי נוירולוגיות, אנחנו מחפשים להזרים דם לאונה הקדמית שלנו שקטנה ב-5% מאשר אצל אנשים רגילים. ואפרופו ריבים וזוגיות, אני קוראת עכשין ספר מצויין וקליל של ד"ר אורי ורניק על זוגיות, אחלה אחלה ספר. ורציתי להגיב על עוד משהו אבל שכחתי.

28איילת

New member
נזכרתי

זאת שאני עושה אצלה קואוצ'ינג מה זה לוחצת עליי לעשות ספורט. אני כזאת עצלנית. סליחה, אני לא עצלנית, יש לי ADD

Irenie

New member
ספורט זה נחמד...

הבעייה היא לא הספורט עצמו, זה כיף, הבעיה היא לקום ולעשות את זה. הבעיה היא לקחת את האופנים לחנות כי אני צריכה טיפול אחרי שהם עמדו שנה במחסן, לרזות 5 ק"ג כי אני מרגישה רע בבגדי ספורט, ובכלל, אם אני אשב הרבה בבית אז ישעמם לי ואז אולי יקרה נס ואני אגיש מטלות לאוניברסיטה בזמן! איפה אגב קראת את העניין עם האונה הקדמית?

מיכל ט

New member
בקשר לספורט

אני מאוד אוהבת ספורט. (מתאמנת באיגרוף תאילנדי). אבל, כבר חודש וחצי לא הלכתי לאימון. זה התחיל מפסח שהוציא אותי מהשיגרה ואחר כך פשוט לא הצלחתי לחזור. אני מקווה שהיום אני אצליח ללכת.. (תחזיקו לי אצבעות שאני אצליח להתגבר על סף העצלנות). מעבר לזה שהספורט עוזר לי עם הדיאטה (הבלתי מסתימת בעליל) זה גם מאוד עוזר לי לשפר את המצב רוח (יש איזה קטע של שחרור חומרים כימיים במח) פשוט כשאני אמורה ללכת זה נראה לי הדבר הכי לא סביר שיכול לקרות למישהו בקיצור ספורט זה מומלץ בעיקר לאנשים שמסוגלים להתגבר על הדלקת הזו שגידי הזכיר (קרום החשק) אני חושבת להצטרף לקטע הזה של להציב משימות ולכתוב אותם פה. בנתיים זה קצת גדול עליי.. יום טוב מיכל

Irenie

New member
היי...=) תודה!

קניתי שניים, אחד הוא מריטת עצבים, והשני הוא "לחיות עם ADD" לדעתי. שניהם מעניינים מאוד, אבל לא היה לי עדיין זמן להתעמק בהם. הספקתי להסתכל קצת בסעיפי ה"טיפול בבעייה", חלק מהדברים הם דברים שפיתחתי לעצמי לבד לאורך השנים, בלי לדעת שיש קשר ל-ADD, כמו למשל בזמן ריב, פתאום, באמצע, להגיד שאני צריכה פסק זמן וללכת לחדר אחר, 10 דקות בד"כ מספיקות להרגע, כשאני אסיים לקרוא אותם (אהה... לרפרף פרק אחר פרק ולראות מה הכי מעניין, לא לקרוא ה-כ-ל, חס וחלילה!!!) אני אספר לך מה חשבתי...=) איירין

תמיול

New member
מצחיק../images/Emo6.gif

shachafz ,הצחקת אותי נורא!!!! אני רק מדמיינת את זה ...

איירין, ברוכה הבאה ל|מלונה|

אני מבין שקורס מ. סנפלניג, רשיון משיט, רשיון מרוצים, רשיון לאמבולנס ועוד ועוד ועוד עדיין לא עשית, אבל את בהחלט מציגה רף גבוה מאוד של היפר כבר במוקדמות, WELCOME TO THE CLUB, יש לי תחושה שזו תחילתה של ידידות ניפלאה. דרך אגב, תיבדקי בבקשה אצלך בספר (אני לא פותח ספרים זה בניגוד לעקרונות שלי) אם יש משהוא על דלקת כרום החשק, כי אצלי נראה לי אני חולה אנוש, אין לי חשק לעשות שום דבר, בטח לא בחום הזה. מצפה לתשובה - גידי

Irenie

New member
whee! סנפלינג! צלילה! צניחה חופשית!

מסלול מירוצי אופנועים באירופה, וממש ממש ממש הרבה ספרים חדשים שאפשר יהיה לקרוא 10 עמודים ולעבור לספר הבא! (למה קורסים באוניברסיטה הם אף פעם לא רק התחלה? יכולתי להצליח כל כך טוב...)

../images/Emo140.gif../images/Emo36.gif

הי... יש לי המון מה לענות לך... מאד הזדהיתי... אלא שהבוקר שלא כהרגלי קמתי ב 5:30 ואני צריכה לנצל את האירוע המיוחד... לעבוד כמו תותחית עד 800 בערב... אז תשובה אכתוב לך בערב... רק רציתי להגיד ביינתיים שמזדההה ואכתוב לך בערב
ליאת!

../images/Emo140.gif../images/Emo36.gif

הי... יש לי המון מה לענות לך... מאד הזדהיתי... אלא שהבוקר שלא כהרגלי קמתי ב 5:30 ואני צריכה לנצל את האירוע המיוחד... לעבוד כמו תותחית עד 800 בערב... אז תשובה אכתוב לך בערב... רק רציתי להגיד ביינתיים שמזדההה ואכתוב לך בערב
ליאת!

למעלה