תחילת הטיפולים

evit

New member
תחילת הטיפולים

שלום רב! אני בת 27, מחזור סדיר. ללא הריונות קודמים, חצוצרה אחת חסומה, רחם דו-קרני. החודש קיבלתי גונל-F (אמפולה אחת ) במשך 5ימים, החל מיום ה-5 של המחזור. ביום ה-6 ב-US גילו זקיק בגודל 20 מ"מ בשחלה השמאלית, ו 16 מ"מ בשחלה הימנית. הרופא אמר באותו יום להזריק כוריגון (2 אמפולות) ובעוד יום לבצע הזרעה. יש לי שאלות הבאות: 1) ביום ה-6 של טיפולים (שהוא יום ה-10 למזור) , עוד לפני כוריגון, הרגשתי את הסימנים שבד"כ אני מרגישה ביום הביוץ (באצלי הוא בד"כ ביום ה-13 או 14). האם יתכן שעקב גונל הביוץ הקדים? אם כן, מה יש לעשות כדי שזה לא יקרה? 2) עקב חצוצרה אחת חסומה, מאוד רצוי ש-2 השחלות יבייצו. האם בחודש הבא כדאי להתחיל זריקות מהיום ה-3, או להגביר את המינון? 3) אני מאוד מודאגת בגלל צורת הרחם שלי. האם קיים סיכון שאישה בעלת רחם דו-קרני לא תצליח להביא ילדים (כלומר, ההריונות יסתיימו בהפלות)? תודה

תחילת טיפול

אביט שלום בהחלט מקובל שטיפול בגונדוטרופינים (זריקות למינהן), יקדים את הביוץ. בהחלט רצוי ביוץ ב 2 הצדדים או לפחות בכל פעם בצד הפתוח, ויתכן לכן שהגיוני לשנות מועד התחלה, מינון או סוג התרופה. אין סיבה לחשוב שלא תצליחי להרות וללדת, למרות הרחם הדו קרני. ד"ר אמנון בוצ´ן

evit

New member
תודה על תשובתך ועוד שאלה

תודה רבה, האם אתה מבצע טיפולים הנ"ל (כולל הזרעה) דרך כ"ח או פרטי? איך אפשר ליצור קשר?

למעלה