תחילת הדרך

תחילת הדרך

היי לכולם כמו כולם, גם אני הגעתי לשלב שאני חייבת, אבל חייבת, את הפינה שלי. הייתי עושה את זה כבר מחר בבוקר, אבל האמת היא שאני פוחדת. פוחדת שלא יהיה לי מספיק כסף גם לשכירות וגם להוצאות הנלוות, שאני לא אסתדר לבד (אפילו שאני מתכננת לגור עם שותף), שהמשפחה שלי לא תקבל את זה טוב... גם לכם היו את הפחדים האלו? מה עושים איתם?

Bell23

New member
ברוכה הבאה!../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

קודם כל, ברוכה הבאה, גם לפורום וגם לשלב הזה בחיים! שני דברים: א. כן, בטח! לי לפחות היו המון המון פחדים, בייחוד בנוגע למשפחה שלי. אני בכלל לא העזתי לספר לאמא שלי שאני עוזבת עד אחרי חתימת החוזה וכחודש לפני שבאמת עזבתי. זה נורמלי לחלוטין. כי איך אפשר לא לפחד ממצב שאף פעם לא נאלצת להתמודד איתו קודם? אז קודם כל - זה בסדר גמור לחשוש ולהתלבט וכו'. בשביל זה נועד גם הפורום הזה, אז פנית למקום הנכון! ב. תספרי קצת מה הסיטואציה שלך כדי שנוכל לייעץ לך - איפה את רוצה לגור, האם יש לך עבודה וכו'. את מוזמנת לשאול כל שאלה שיכולה לעזור לך ולהרגיע קצת את החששות! אני, ולפי איך שכבר הספקתי להכיר את הפורום הזה - אנחנו נשמח לעזור לך ולענות לך על כל שאלה. זה מה שמצוין פה - יש לך הזדמנות ללמוד מנסיון של אחרים! בכל מקרה, שיהיה ערב נפלא!

אז ככה...

אני לקראת סיום תואר ראשון, יש לי עוד סמסטר וקצת. בגלל סוג הלימודים שלי אני יודעת שיש לי עבודה שאתחיל לעבוד בה מיד עם סיום התואר, ובה אני (טפו טפו) ארוויח לא רע. עכשיו אני מצליחה להרוויח 4000 במספר עבודות במקביל, ואני מתלבטת האם מבחינה כלכלית להמתין עד שנה עד סיום התואר, ואז לעזוב את הבית, או לקפל את הכל ולעזוב עכשיו? נפשית אני מרגישה שאני חייבת את זה עכשיו, ועוד חצי שנה - שמונה חודשים עם ההורים יהיו לי ארוכים מאוד... מצד שני, ארבע אלף היא לא ממש משכורת להתקיים ממנה בתל אביב הגדולה. אם הייתם במקומי, הייתם מחכים או לא?

Bell23

New member
כן ולא

תראי, הייתי ב-ד-י-ו-ק במצב שלך וגם התלבטתי האם לעזוב לפני סיום התואר או לסיים ואז לעזוב. והמצב הוא כזה: עזבתי, אני עובדת משרה מלאה, לומדת, הציונים שלי ירדו ונאלצתי לדחות מספר קורסים, אין לי חיים בכלל כי אין לי זמן לשום דבר וכשיש לי - אין לי כוח. אבל מצד שני - אני מכלכלת את עצמי מה שמוסיף המון לבטחון העצמי ולדימוי העצמי שלי, אני חיה בלי אמא על הראש שיש אנשים שפשוט לא מבינים עד כמה זה חשוב ואני לומדת על עצמי יותר בשנה הזו משלמדתי ב 22 השנים שקדמו לה. אז מבחינתי, להאריך את התואר ולהוריד את הממוצע (דבר כואב כשלעצמו) היו קורבנות קטנים ביחס לרווח. אז תארתי לך את המצב כפי שאני חיה אותו. עכשיו תנסי לעשות את השיקולים שלך. וכן, לחיות על 4000 ש"ח בת"א זה לא קל, אבל אפשרי. מה גם שתמיד אפשר לשפר את המצב הכלכלי - לא חייבים לעבוד במספר עבודות כדי לאסוף 4000 ש"ח. אפשר למצא עבודה טובה אחת שתכניס אפילו יותר. אבל קחי בחשבון שהעבודה תמלא את רוב הזמן שלך ואת שאר הזמן תצטרכי להשקיע בלימודים כך ש"זמן" יהיה בהחלט מותרות. מקווה שלא דיכאתי אותך יותר מדי...

Toastie

New member
4000 ש"ח מספיק יופי-טופי בתל-אביב

שכ"ד - 1000 ש"ח עד 1400 ש"ח לחודש (לא מצפה שהשכירות תעלה לך יותר מ-$300) אוכל - כ-400 ש"ח לחודש חשבונות - כ-300 ש"ח לחודש (אם זה הקטע שלך, תוסיפי עוד 100 ש"ח לטלויזיה רב-ערוצית -- תזכרי שזה מתחלק בין שותפים, אם יש) אז הנה, רק כדי לחיות מספיקים לך אפילו 2000 ש"ח. עם מה שנשאר, תממני את טלויזיית הפלאזמה / החופשה בחו"ל / הסמים.

Bell23

New member
אנחנו אופטימיים...../images/Emo4.gif

באיזה יקום אלטרנטיבי אפשר לכסות את כל חשבונות הבית ב 300 ש"ח לחודש? אם אתה מחמם את הבית עם נרות? מתקלח מקלחות צרפתיות ויש לך דוד בעל השפעה בעיריה???

Toastie

New member
ובצדק!

חישבתי לפי דירת השותפים הקודמת שלי, 3 שותפים ומהם שותפה אחת שהתנחלה דרך-קבע אצל החבר שלה (אבל שילמה חשבונות). (בדירה שכנסתי אליה זה עתה אני לבד -- נראה כמה יצא :) אז נהיה לארג'ים - אפילו בחורף החשבונות לא יעלו על 600 ש"ח, אם לדיירים יש מודעות בסיסית לחיסכון (מתי ועל כמה מעלות להפעיל מזגן, לא להשאיר את הבוילר דולק וכד'). היום, על 4,000 ש"ח אם חד-הורית מגדלת ילד ושולחת אותו לבית-ספר (בדוחק, יש להודות) אז צעירה בלי מחויבויות תחגוג עם משכורת שכזאת.

ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

הפחדים האלו הם טבעיים לגמרי, אם כבר יפתיע אותי אם למישהו אין את הפחדים האלו בכלל. קודם כל, הייתי ממליצה לך לעיין במאמרי הפורום, כי ישם שם מידע התחלתי טוב למי שרוצה להתחיל לגשש. גם בטאג ליינס יש הרבה מידע של שרשורים שווים, אז אולי שווה לך לקרוא קצת, ככה רק בשביל להתחיל להתרגל לרעיון. תראי, אם השכר שלך הוא באמת יציב סביב ה- 4000 ש"ח, ועוד מספר חודשים את יודעת שתהיה לך עבודה יציבה שתניב לך לפחות סכום כזה, ואם יש לך רשת בטחון כלכלית של כמה אלפי שקלים, לא הייתי ממהרת לפסול את הרעיון. עם 4000 ש"ח אולי לא תחיי בעושר עצום, אבל בפירוש אפשר להסתדר עם זה, לדעתי אפילו לחסוך קצת. זה כן אומר לגור עם שותפים (מה שאני לא מחשיבה כדבר רע בהכרח, להיפך), אבל זה אפשרי. השיקול של הזמן הוא לא כל כך רלוונטי, כי אם ממילא את לומדת ועובדת עכשיו, המקום אליו את חוזרת בסוף היום לא ישנה את ה. הדבר היחיד הוא שזה לקחת על עצמך התחייבות כלכלית, ולכן טוב שיש קצת רשת בטחון, למקרה ש...

למעלה