תחילת הדרך.

Cadillac

New member
תחילת הדרך.

שלום לכולם. שמח לבקר כאן לראשונה. עסקתי בעבר עד גיל 17 באיגרוף. אני לא יודע מה אתכם ... קצת קשה לי להגיד שזאת אומנות לחימה. זה נחמד וזה יעיל, אבל זה לא זה ... היום אני בן 24, ושוקל להתחיל את צעדיי הראשונים בקראטה. כבר שמעתי מספיק שזה אף פעם לא מאוחר מידי .... השאלה היא, נקרא לזה. מה דרישות הסף. כושר גופני, גמישות, וכ"ו ... או שכל אלו הם נושאים המוטמעים תוך כדי אימון. עד כמה תעזור לי ההיסטוריה שלי כמתאגרף ? (אם ניקח בחשבון שנגעתי בזה כאן ושם ...). ובנוגע לכמה דברים שקראתי כאן בפורום (טחנתי אותו במשך יותר משעתיים ...), היה מעניין. קרבות רחוב - הזמן שלהם תלוי בפער בין שני הנאבקים, כשהפער גדול מידי, העסק יגמר בשניות. לא קשה לזהות חוסר מקצועיות ולהנחית מכה שאין ממנה חזרה. במידה ושני הנאבקים אין מיקצועיים אני מניח ינצח ה"אכזר מנטלית" אני לא מכיר הרבה אנשים שבקרב רחוב "ילכו" על הצאוור או האשכים (אבל ללכת כדי להשמיד ...) למרות שברור שהפעולה הזאת תסיים את העסק. במידה ושניהם סתם עצבניים .... הם ימרחו על הרצפה. דעה אישית של מאבטח .... שפשוט ראה יותר מידי קרבות רחוב. (לרוב בין חבורות של טמבלים)

Elius2

New member
----->

I'm practicing Krav Maga with much older men than you and if they can practice I dont think you'll have any problem. Of course that your physical status, flexbility and experience matters alot, it will effect your traning alot but its nothing that time wont take care of. As far as I know (and my knowlage is very poor) Karate is a rather slow martial art, I mean there arent alot of movement in combats so its very diffrent from boxing but once again, I'm not sure so its better to hear one more opinion about it. I didnt really get the second part of your message but if you are asking what martial art type you should start training for 'street fights' I think Krav Maga will be perfect for you since you have history in boxing and Krav Maga style is very much like boxing(fast quick moves, moving all the time). And a tip for life, when you can kick someone in the balls, do it! Knock him out and run away.​

cincin

New member
elius, where

there is such a place?that mature men practice,most of the clubs are populated by hight school students

amir_aikido

New member
לא חסרים מקומות שכאלה

אישית, אני מתרגל קורינדו אייקידו ולא קראטה. אך יש אצלנו במועדון גם קבוצת קראטה, וגם במועדונים אחרים ראיתי לא מעט קבוצות קראטה שכמעט כל המתאמנים בהן הם מבוגרים דווקא. ואני מתכוון הן לקבוצות מבוגרים והן לקבוצות צעירים. מבחינת דרישות הסף - התחושה האישית שלי היא שאתה הרחק מעבר להן. אפשר להתחיל להתאמן בכל מצב, גם ללא כל גמישות ו/או כושר, פשוט - ככל שתתחיל ממצב יותר "גרוע" ייקח לך יותר זמן להגיע לרמה טובה. מהצד השני, אתה תחוש הרבה יותר שיפור. מבחינת השילוב של אגרוף וקראטה / אמנות לחימה אחרת. בתור אדם שהתאמן בעוד אמנות לחימה (והייתי ממשיך בכך לו רק היה לי זמן פנוי בסדר העדיפויות שלי). אני דווקא ממליץ על שילוב אמנויות לחימה. אך ממליץ לך לנסות "לשכוח" את הנסיון הקודם בשלב הראשוני - של לימודי התנועות והטכניקות הבסיסיות, ו"להזכר" בו בעוד זמן מה, לאחר שהטכניקות החדשת יטמעו בך מעט, אז תוכל לנצלאת הדברים מעבר לטכניקה שלמדתבאיגרוף.
אמיר

שיזנדו

New member
אומנויות לחימה-קראטה מסורתי

שלום לך קראטה מומלץ במיוחד מסורתי ככל שאפשר,אומנות זו לדעתי היא מאד מאתגרת ואנרגטית,משפרת גם את הגיזרה תעלה את המודעות התזונתית שלך,ותאפשר לך את הידע והיכולת להגן על עצמך ועל בני משפחתך,וזה באמת לא מאוחר להתחיל. אמנון אלוני

Wing Chan

New member
המממ

אני לא יכול להגיב כמישהו שעוסק בקראטה, כי אני לא מישהו כזה, אבל אני כן יכול להגיב כמישהו שעוסק באומנות אחרת. לכן, אני אגיב כמה שאני יכול, אבל את התגובות היותר מעמיקות אני אשאיר למי שמתעסק בקראטה פה.
דרישות סף? אין ממש. אם אתה בכושר, גמיש, בעל סיבולת לב ריאה טובה, או מה שזה לא יהיה, ועוד כול מיני דברים שרק ייעזרו לך באימונים ואולי אפילו ייקלו עליך - מה טוב. אבל גם אם לא, אל תדאג. הגוף והנפש שלך ייבנו במהלך האימונים וייתרגלו. אם תעבדו על גמישות באימונים אז אני מבטיח לך שאתה תתגמש. כשאתה בא ללמוד נהיגה אף אחד לא מצפה ממך שתדע איך לנהוג.
(כמובן שהכול מצריך אימונים בבית גם..) בהצלחה!

למעלה